Teherbeesni Pcos-sal (beszélgetés)
Ezt most talaltam:
Itt lattam meg a hoxa oldalan levo hirdetesek kozott. En meg nem olvastam vegig, mert kicsit hosszu, de majd este atolvasom en is.
Endo irta fel: fog.gatlo, Metformin(de ezt nem szedtem be), talan majd a lapar utan.
Meddosegiben irtak fel: Clostilbegyt
Mióta próbálkoztok a bébivel?
Nem gondolkodtál még rajta, hogy másik endo dokit keress? Esetleg olyat, aki nőgyógyász is egyben?
Még annak idején, amikor kezdődtek a gondok, azt mondta az orvosom,hogy ciszták vannak a petefészkemben, de nincs teendő, járjak sűrűbben hozzá. Aztán elkezdtem hízni, és már egyáltalán nem jött meg. elmentem ismét nőgyógyászhoz. Sajnos az enyém szabin volt, így a helyettese vizsgált meg. Közölte velem, hogy kövér vagyok azért nincs. fogyjak le és akkor ismét lesz. Mondtam, hogy én alig eszek, és tornázok, erre gúnyosan csak annyit mondott, hogy a "nő aki nem eszik, tornázik és mégis hízik"
Aztán jött megint a fogyás, az összes felszedett kilóm lement és még elég sok. De azóta se semmi. A nőgyógyász sem mond semmit, de nem is vizsgálnak meg alaposan. A szokásos rákszűrés.
Az endokrinológusnak megemlítettem, azt mondta, hogy ne foglalkozzak már ezzel, nincs mit tenni.
Nem mintha hiányozna a menses, de jó lenne tudni, hogy minden rendben van e. Nem lehet e ettől komolyabb bajom, stb.
SZIA Fegu,
Igen lathatja UH val. Es meg a hormoneredmenyekbol is meg lathatja egy szakavatott szemu!
Nekem nem láttak ilyen vízzel teli megöregedett petéket. Mindig szép tiszta volt a petefészkem.
Endokrinológus állapította meg a tüneteimből, és a hormoneredményemből.
Pont ugyanúgy vagyok én is, tavaly nyár óta van rajtam 20 kiló!!! Előtte szépen tartottam évekig a súlyom, persze szedtem fog. gátlót.
Akárhogy diétáztam, nem mozdult a súlyom, pedig régen a szülésem után simán le tudtam fogyni ugyanennyit.
Szia!
Igen látja uh-n sőőőőőt nagyon is látnia kell. Hiszen sok kis ciszta van a petefészekben, ami nem fakad ki és annak következtében keletkezik, hogy amikor peteérésed van akkor nem érik, azaz nem reped meg a tüsző és az ottmarad szépen a petefészkedben. Amúgy ennek a betegségnek sok tünete van: Hirtelen hízás, hajhullás, pattanásos arc, erős szörzetnövekedés a testen bárhol....
Sziasztok!
Pajzsmirigy beteg vagyok (túlműködős voltam és megműtöttek). Nincs szinte súly feleslegem, nem szőrösödök, de 2005 óta nincs mensim. Előtte 3 évig rendetlenkedett. A nőgyógyász azt mondta korai menopauza.
Most, hogy olvasgatom ezt és más ilyen fórumokat arra gyanakszom, hogy ilyen betegségem van nekem is.
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy milyen vizsgálatokból derül ki ez a betegség. Nőgyógyász ultrahangon látja e?
köszi!
hát kezdetben nem éreztem túl nagy szerencsének, de most már tudom, h valóban az volt és hálás is vagyok érte a sorsnak.
akkor ha egyszer már sikerült biztosan összejön másodszorra is!
Nekem sosem jött meg időre a mensim, csak amikor gyógyszert szedtem. Ha nem szedtem akkor volt, h 5-6-7 hétre vagy ki is maradt egy-egy alkalommal. De hagy ez a pco-tól van, azt csak 3 éve tudom. a kilóimmal folyton küzdök, de szerencsére más tünetem nincs.
Szia! Gratulálok a gyerekekhez!
Nekem is van már egy 9 éves nagyfiam. Spontán lettem vele terhes. Igaz akkor még viszonylag normálisan volt mensim, és +kilóim sem voltak.
Sziasztok!
Már leírtam egyszer egy hasonló forumba, h nekem 2006 március közepén mondta a doki, h pco-s vagyok, esélytelen, h gyereket csináljunk az urammal segítség nélkül. akkor még nem is akartam gyereket, nem is érintett meg nagyon a gondolat, h esetleg nem lehet. Ehhez képest 2006 december végén megszületett első lányunk Bogi, 2008 októberében meg a kistesója Borka. Szóval nem elkeseredni, nem szentírás amit a dokik mondanak! Amúgy nálunk valószínüleg az segített, h abbahagytam a gyógyszert és utána egyből volt peteérésem, ami ennek köszönhető, mármint a gyógyszer utóhatásának. A második babánál is így volt.