Teherbeesni Pcos-sal (beszélgetés)
Nekem a vervetelemet a mensi 2 v.3 v.4. napjan kellett megcsinaltatnom, azota sem volt tobb vv-em 1 ciklusban. Bar ebbol is nagyon hatarozottan megallapitottak, hogy PCO-s van.
Igen a legjobban abbol tudnak viszont vmire kovetkeztetni ha a ciklus elejen, kozepen es majd a koz.utan vmikor vesznek meg egyszer vert (21.napon). De mar 2 vv is jobb mint az 1. :)
Szia Gery, Sziasztok.
Remelem mindenki jol van.
Jol vagyok,koszi, vagyis inkabb megvagyok :)
Sajnos a szenhidrat dietaval kapcsolatban en nem tudok mondani semmit. Nekem kb 7-8 eve (ha nem tobb) derult ki hogy PCOs-m van, de nem mondott a doki semmit erre vonatkozoan.
Ez nem mindenkinek "kotelezo"?
Amíg nincs mikulás, addig van remény :-)
Nem tudom pontosan hányadik napon teszteltél, de szerintem is lehet korai, ha még nem telt el a nemvárttól legalább 1 hét.
Fel a fejjel, örülj hogy ilyen magas a hőd is.
És minden nap kérjük az infót rólad, ne hagyagold el mert halálra izguljuk magunkat.
Nagyon köszi a választ.
Azóta már rájöttem, hogy a 160g CH az egyáltalán nem vészes. Ahogy számolgattam ma eddig max 70g-ot ettem. Viszont ebből arra következtetek, hogy valószínű a diéta nem lesz elég, mert eddig is alig ettem kenyeret stb.
Jó az édességre nem figyeltem úgy oda, ha megkívántam a csokit ettem.
Most viszont megpróbálok fokozatosan 80g CH alá kerülni és meglátjuk mi lesz.
Az egy kicsit furcsa, hogy mikor hormonvérvételre küldtek pár hónapja, nem mondta a doki, hogy mikor menjek, én néztem utána a neten és úgy gondoltam a legtöbb adat a 21. nap környékén mutat valamit, azt hogy volt e peteérés stb.
De talán nem nekünk kéne kitalálni mikor a legoptimálisabb. Egyébként meg mindenkinél azt olvastam itt a Hoxán hogy 1 ciklusban legalább 2 vérvétel.
Hát ez van, úgy tűnik érdemes lenne dokit váltanom, a mai helyettesre.
Majd holnap jövök, ma már nem.
Szia Netti!
Mizujs?
Sziasztok Lanyok.
Annabel, szerintem a nega teszt az egy korai teszt volt, csinalj meg egyet holnap v.honaputan, akkor mar tuti + lesz, a babas jeleid megvannak legalabbis.
Nagyon szoritunk tovabbra is!! :)
Szia!!! Amíg mensi nincs, addig van remény!
A tüneteid mindenesetre bíztatóak, de igaz, hogy az agy is képes becsapni a testet..
Gondolom várod, hogy minél előbb csütörtök legyen...
Sziasztok Lányok!
Köszönöm, hogy gondoltatok rám :)) Sajnos ma reggel teszteltem egy negatívat, igaz nem első vizeletből. A tüneteim még úgymond megvannak, mensi sehol, hányinger olyan közepes erősségű, cicik érzékenysége és szagok érzékenysége! Jah és a hőm 37,2 és 37 között van. Nos nem tudom, hogy megint csak a szervezetem játszik e velem vagy tényleg babás vagyok, mindenesetre kiderül csütörtökön a dokinál. Jah és képzeljétek olyan sokat járok wc-re hogy magam sem hiszem el. Egyenlőre nem reménykedek, majd ha a doki mond valamit akkor bizakodom továbbra is. Olyan rosszulérzem magam így a reggeli negatív teszt után, most úgyérzem képtelen vagyok teherbeesni és hogy milyen szerencsétlen vagyok. De majdcsak lesz valahogy...
Puszi nektek!!!
Szia! Nagy szerencséd van ezek szerint, hogy a helyettes doki ilyen alapos, és szépen küldött tovább vizsgálatokra.
Fogalmam sincs, mennyi lehet a napi 160 g szénhidrát, utána kéne nézni, hogy ez tartható-e, de nem hangzik rosszul, hogy legalább van egy adat, amire figyelhetsz. Nekem csak szénhidrátmentes étkezést ajánlotttak, amit eddig nem tudtam még tökéletesen megvalósítani, de lényegesen kevesebbet eszem, mint előtte.
Gondolom a véreredmények után döl el, hogy további kezelésre van-e szükség, vagy a diéta önmagában megoldja a problémádat. Szerintem nem lehet vészes a pcod mértéke, ha van rendszeres mensid, kívánom, hogy hamarosan beköltözzön a pocaklakó!
Sziasztok!
Én ma tudtam meg hogy PCO-s vagyok.
Tudtam már erről a "betegségről" és utána is olvastam február körül, mivel a fogigátló abbahagyása után kb 15 kg-ot híztam 1 év alatt.
Egyéb tünetem még, hogy az arcom pattanásos pedig már rég nam vagyok a tinédzserkorban.
Amúgy 28 éves vagyok és 10 hónapja próbálkozunk az 1. babával. Eddig a férjemet vizsgálták ki, nála OK minden és én voltam hormonvérvételen, ahol elvileg jók voltak az eredmények.
Ma hüvelyi UH-n látta a "helyettes" doki a cisztáimat és mellette egy 17mm-es tüszőt is.
Tehát elvileg peteérésem van, de hogy az ki is fakad-e az jó kérdés.
Az érdekes az hogy márciusban is voltam ilyen -n és akkor a másik doki nem látott cisztákat.
Még mondta is hogy a párom menjen el kivizsgálásra mert szerinte velem minden OK.
Na szép...
Ha esetleg ez nektek segít engem azonnal szénhidrátdiétára fogott (max 160g naponta) és azt mondta felejtsem el a tejet!
Ezenkívül terheléses "cukorvérvételre" és TSH szintmérésre küldött, már holnap megyek is.
Ami viszont érdekes, hogy semmilyen gyógyszert nem emlegetett.
A mensim amúgy 26-30 nap között szokott spontán jelentkezni és nem maradt ki sohasem.
Szivesen venném ha leírnátok a véleményeteket és az hogy Ti is szénhidrátdiétát tartotok-e, vagy mi mást ajánlott a doki.
Én most ezt biztosan betartom, mert nagyon szeretnék már pocaklakót.
Kérlek írjatok, segítsük egymást a tapasztaltokkal.
sziasztok!
jó lenne vmit tudni Annabelről...
Sziasztok!
Annabel teszteltél?
Szia! Szorítok továbbra is!
Neked is kellemes hétvégét!
Szuper, remélem nekem is szépen rendezi a ciklusomat. Nekem idén már volt 3 PÉ-m, de mindhárom hőgörbe tök más volt. Így most ez a 4. is teljesen máshogy rajzolódik. De talán "kiegyensúlyozottabb".
Kérdésedre a válasz: igen, sajnos volt már. Még hányingerem is volt, meg sűrűn jártam pisilni is, és totál úgy éreztem, hogy fészkel a kicsi. Aztán a neg. teszt másnapján meg is jött. Az agy tud mindenfélét produkálni, ezért én próbálom nem beleélni magam.
Sziasztok Lanyok :)
Remelem jol vagytok.
Én most nyugodt vagyok, nemrég nekem is volt egy görcsölős időszakom. Aztán a kiborulás. Most úgy érzem, hogy majd lesz, ha lennie kell.
Igaz, nekem van már egy 9 éves fiacskám, így könnyebb így gondolkoznom.
A hőmet azért mérem most még, hogy lássam, a met mennyivel hozza előrébb a peteérésemet.