Te félsz a fogorvosnál? Vagyis a fogorvostól? (beszélgetés)
Ezt kell kipróbálni...
Egy nő a fogorvosnál a bölcsességfogát akarja kihúzatni.
Az orvos leülteti a székbe és elkezdi vizsgálni a rossz fogat, majd megszólal:
- De hölgyem maga fogja a nemi szervemet!
- Igen doktor úr! Így legalább mindketten vigyázunk, hogy ne fájjon!
Ugyan nekem nincsen! De én is gondolkodtam rajta régebben, de végül nekem implantátum lesz sajna csak gyűjtenem kell!
De azért én is kíváncsi vagyok a válaszokra! Sajnos sok rosszat hallottam róla!
Sziasztok! Na igen a fogorvos.. nagyon sokan félnek tőle! Régen én is ebbe a kategóriába tartoztam! Sajnos el is volt hanyagolva.
Szeptemberben erőt vettem magamon és elmentem! Múltkor összeszámoltam, hogy hányszor voltam, pedig nem is csináltak sok mindent! :) Szeptember óta 12x voltam (abból kétszer ügyelet, egy sztks fogorvos, egy sztks szájsebész, 4 magánorvos) Pedig nem is csináltak sok mindent.. fogkő-leszedés, 3 húzás + egy bölcsességfoghúzás, egy gyökérkezelés és egy tömés jah meg egy állkapocskiugrás! :) De közben voltam ügyeleten, mert be volt gyulladva, tisztítás, van ahol csak kontrollon voltam! Na most január van.. 8.-ára van fogkő-leszedésre időpontom, 14.-ére egy magánorvoshoz meg fogszabályzással kapcsolatos konzultáció, mert hát nehogy már pont abból maradjak ki! Szóval én aztán megjártam már a hadak útját, így már egyáltalán nem félek! :)
Sziasztok!
Hát én is félek/ féltem/ a fogorvostól, mert amit kihúztak fogam begyulladt 1 hétig szenvedtem mire újra rendelt mert másik fogorvos nem volt hajlandó ellátni. de összeszedtem a bátorságom és nemrég elindultam a fogdokihoz.Új doki, rendes, még poénkodik is úgyhogy magamban szét szoktam röhögni az agyam. Igaz hogy csak tömni kell pár fogam.
Kedves denscaninus!
Köszönöm a reakciót!
Egyetértek a leírtakkal.
Tudom, hogy már jóval előbb el kellett volna mennem fogorvoshoz, de mindig a félelem győzött.
Szájpadhasadékkal születtem, ezért kiskoromban kétszer műtöttek. Ezen kívül is sokat voltam kórházban. Úgyhogy volt ideje kialakulnia egy elég nagymértékű félelemnek az orvosoktól.
Nagyon sok rossz élményem volt, és ezek akarva-akaratlanul beépülnek az ember tudatába.
Mégis mindezek közül tényleg a fogorvos "viszi a pálmát". Nem tudom, ennek mi az oka.
Anno a suli körzeti orvosa egy szadista nő volt. Nagyon durva és agresszív volt. Előfordult, hogy felpofozott pár gyereket, aki nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna.
Hát hozzá nem szívesen mentem. Általános iskolában nem is nagyon volt rossz fogam, egészen addig, míg egy nap a szünetben az egyik fiú teljes erejéből pofán rúgott egy focilabdával. Jó darabig köpködtem ki a fogzománc darabkákat. Szerintem akkor kezdtek rohamosan romlani a fogaim.
Aztán gimi végén elhatároztam, hogy megcsináltatom őket. Magándokihoz mentem, jó sokba került. Itt történt az ominózus gyökérkezelés. Első fog volt, kívülről nem tűnt rossznak. azt azért már nem vártam meg. Végre jók lettek a fogaim, de pár hónap múlva szépen kezdtek kipotyogni a tömések. Nem hiszem, hogy ez normális.
Most ott tartok, hogy majdnem az összes fogam rossz. De most meg pénzem nincs rá, pedig elszántam magam, mert nem szeretném ilyen fiatalon elveszteni a fogaim.
Ráadásul éjjelente rettenetesen szorítom az állkapcsomat, és ez csak tovább ront a helyzeten...
Nagyon el vagyok keseredve.
szia! teljesen véletlenül keveredtem ide egy másik témában ide dobott a google...és úgy találtam meg ezt a fórumtámát :)
pár szóban reagálnék a leírtakra,mint férfi fogorvos:)
nem hiszem,hogy a legtöbb fogorvos hülyének nézi az embert,nyilván mi is emberek vagyunk,előfordulhat,hogy néha türelmetlen az ember vagy fáradt és ezt nyilván a kedvens páciens azonnal észre is veszi:)
de igazán a szakmai részére szeretnék reagálni.,valószínűleg nagyon erős fogbélgyulladásod volt,azért nem hatott még a nagyobb adag érzéstelenítő sem...sajnos néha ez előfordul.,hidd el nekünk is jobb érzés,ha fájdalom nélkül kivitelezhető a kezelés...
valószínű,hogyha egy harmadikat beadott volna,akkor sem zsibbadt el volna jobban,annyira gyulladt volt a fogad...
igen azt jól áttad,hogy a felső ajkadnál egy duzzanat kelettkezett,mert ott volt a sok injekció a nyálkahártya alatt.,annak több óra kell,mire az onnan lebomlik...szóval nem rosszul adta be az injekciót a fogorvos:)
de laikusként teljesen logikus feltevés:)
az altatásos fogkezeltetést felejtsd el!sokkal könnyebb dolga van a fogorvosnak,ha együttműködik a páciens,öblít,nagyobbra nyitja a száját...stb altatásban gyakorlatilag nagyon nehéz megoldani pl. gyökérkezelés közben a röntgenfelvétel készítését,sokkal nagyobb a hibalehetőség a fogorvos számár pl.,hogy egy tömést nagyon jól megcsináljon,lenyomatot levegyen és még sok-sok minden...
hát igen,azon én is elgondolkodom néha ,ha egy felnőtt ember hisztizik,sír és egy 5 éves kisgyerek meg egy szó nélkül tűri az injekciót,ügyesen nyitja a száját...stb
könnyebb ilyenkor a dolgunk:)
persze megértem,hogy néha nagyon fél egy páciens,de egy felnőtt ebernek úgy gondolom annyira erőt kell magán venni,hogy legjobb esetben az injekció picit kellemetlen és utána fájdalommentesen kivitelezhető a kezelés...az esetek nagy részében...sajnos nálad ez pont nem volt kivitelezhető
azért azt is tegyük hozzá,hogy nem pár nap alatt kerül egy fog olyan állapotba,hogy gyökérkezelni kell.,ez általában több év...ha időben elmentél volna,biztos vagyok benne,hogy fájdalommentesen,akár injekcó nélkül is meg lehetett voln menteni a fogadat egy egyszerű töméssel...
További ajánlott fórumok:
- Magán fogorvosnak adnátok hálapénzt?
- Tud valaki jó, és nem túl drága fogorvost Székesfehérváron, vagy Várpalotán?
- Ez beszólás volt a fogorvostól, vagy én értem félre?
- Tud valaki jó fogorvost Debrecenben, aki normális és nem túl drágán dolgozik?
- Állami fogorvosnál fogpótlásra mik az árak?
- Emberi, profi és lelkiismeretes fogorvost keresek, tud valaki segíteni?