Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tartozást csinált a férjem... fórum

Tartozást csinált a férjem... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
152. Channa* (válaszként erre: 151. - Semleges)
tegnap 18:11
Egyet értekí!
tegnap 11:19

Én vagyok annyira reális és előrelátó, hogy nem szeretném ha akaratomon kívül ilyen váratlan helyzetbe sodornának. A mai világban nagyon meg kell gondolni, hogy mire és milyen konstrukcióval veszünk fel hitelt.

A férj szerintem is hibázott, de az összeg nem egetverő, ki kell fizetni és túl lenni rajta. Remélhetőleg egyéb bibi nincs a házaspár kapcsolatában, mert ez így még orvosolható. Szerintem.

150. Mézes-Krémes (válaszként erre: 146. - Channa*)
tegnap 11:04
pfff, jézusom... Extra gáz. Na majd megláthatja mire akard a húspiacon...
149. globus
tegnap 11:04
Miről fantáziáltok? :))
148. Mézes-Krémes (válaszként erre: 144. - Channa*)
tegnap 11:03

Hú, én úgy értelmeztem, hogy havi 18 ezret tud a férje fizetni, de az csak a kamat, és a tőkét nem csökkentette. Az számomra egyáltalán nem tiszta, hogy a 600 ezer az miből tevődik nála össze, és hogy ezt mennyire törlesztette vagy sem. Nekem azért itt van egy homály. Én pont nem tartom mellékesnek, mert ha mondjuk tolja az adósságot maga előtt, görgeti, esetleg közben még fizetett is vele, akkor megint csak kérdés hogy vajon ha most nem derül ki akkor mikor, és akkor milyen szinten lett volna ez a dolog?


Szerintem elég gáz az az ismerősöd, hogy ezért vált. Szerintem jó kifogás sose rossz... :)


Az illetővel nem voltunk házasok, és nem is éltünk együtt. Azt tudtam, hogy van egy ilyen kintlévőségük, de azt nem tudtam, hogy ilyen szinten van már a dolog, hogy ki lesznek téve a lakásból. Igazából én semmiféle ingert nem éreztem arra, hogy segítsem ebben őket, ugyanis összeköltözni se akart velem 5 év alatt, csak akkor, mikor kiderült hogy elveszítik a lakást. Na, akkor persze jött volna hozzám azonnal... :) A poén az, hogy az egész úgy kezdődött, hogy közölte hogy ő velem azonnal össze akarja kötni az életét. Még furcsállottam is, úgy hirtelen. És hát rá pár napra derült ki, hogy megy a lakás a levesbe. Úgyhogy én ezt váló oknak gondoltam, és utólag is azt mondom, hogy az életem legjobb döntését hoztam.


Hát én se hinném amúgy, hogy elválnék a férjemtől egy ilyen miatt. Nem hibátlan ember (én sem), de imádom, szeretem, és bízom benne. Mondjuk azt hiszem, hogy ez a bizalom teljesen megrendülne a részemről. Fogalmam sincsen, hogy a kapcsolatunk merre menne egy ilyen után. Mondjuk mi minden tekintetben teljesen közös kasszán vagyunk, és minden megbeszélünk egymással. Szinte soha nincsen konfliktus a pénzből. Biztos, hogy nagyon átalakulna a kapcsolatunk egy ilyen ügy miatt, és úgy érzem hogy semmiképpen nem a jó irányba.

147. semleges (válaszként erre: 146. - Channa*)
tegnap 11:01
Meg gondolom a kapuban állt már egy másik férfi.
146. Channa* (válaszként erre: 145. - Semleges)
tegnap 10:58

Én is így gondoltam és később ki is derült, de ez sem állított a nő mellé, hiába volt ő az én ismerősöm és nem a férje.


Amiket elmondott még az volt, hogy a férje szerinte hozzáképest buta és nincs miről beszélgetniük. Ami azért csak most lett probléma, mert ő közben elvégzett egy főiskolát és milyen okos lett tőle:DDDD

145. semleges (válaszként erre: 144. - Channa*)
tegnap 10:52
Szerintem ott alapjaiban más baj is volt. 20 év házasság után, közös házzal, múlttal, szeretetben, kitartásban biztos nem hagyom ott a páromat. Ott ez egy jó kifogás volt, hogy szabaduljon a házasságból. Kapóra jött neki a 3 hónap munkanélküliség. Volt mire fogni.
144. Channa* (válaszként erre: 142. - Mézes-Krémes)
tegnap 10:49

Persze, eljuthat eddig a történet, de én úgy értem, hogy a férj fizeti a hitelkártya törlesztést, amin 600 ezres a hitelkeret, azaz nem felduzzadt, hanem kapott ennyi hitelkeretet vagy többet, amit elköltött és törleszti, azaz nincs még kamatoskamat, csak a törlesztés és azon belül a tőke, kamat és költségek törlesztése, de ez a sztoriban szerintem mellékes is.


Tehát, az derült most ki, hogy egyáltalán létezik a hitelkártya és egy részét vagy teljesen a férj fel is használta, elvileg közös dolgok finanszírozására és fizeti, mert ő akkor "szólta" el magát, amikor egyeztettek a havi befizetendőkről, mert mit sem sejtve felsorolta a hitelkártya havi törlesztését, ami 18 ezres havi kiadás.


Lehet, hogy rosszul értettem.


Szerintem ez most még nem aktuális:

Az, hogy mi van akkor, ha nem fizeti, majd meddig hagyják elmenni a történetet, az egy másik kérdés, mert ugye ha valaki nem tudja fizetni a hitelét, akkor a legjobb, ha azonnal bemegy a bankba és kér segítséget, nem pedig hagyja, hogy végrehajtóhoz kerüljön, majd behajtás, stb...


A nálatok történtekhez nem tudok érdemben hozzászólni, és szerencsére nálunk nem volt ilyen történet, de ha pl. a férjem felvenne hitelt és eltitkolná, nem hinném, hogy elválnék amikor kiderül. Ha végrehajtanák esetleg, akkor tuti kisegíteném.


De ez én vagyok, az én döntésem.


Ismerek olyan nőt, aki azért elvált a férjétől, mert az illető munkanélküli lett és 3 hónapig nem sikerült elhelyezkednie. Nem volt hajlandó eltartani a férjét és kész. Hiába voltak 20 éves házasok, hiába volt 2 közös gyerekük, közös házuk, és hiába volt, hogy őt tartotta el a férje, amikor a nő nem dolgozott, akkor sem. Neki nem fért bele és kész...

143. semleges (válaszként erre: 142. - Mézes-Krémes)
tegnap 10:25

Azt jól tetted, erre én is ugranék.

A másik: akkor nekem is lehet kártyám bármikor, bármilyen, én is költekezhetek amennyire jól esik, aztán lesz ami lesz, majd kihúznak a szarból alapon? Felelőtlen gondolkodás.

Volt egy idő amikor megállították az embereket a nagy bevásárló központokba, hogy vegye igénybe, meghallgatás nélkül tovább mentem. Eszem ágában sem volt.

142. Mézes-Krémes (válaszként erre: 117. - Channa*)
tegnap 10:19

Úgy emlékszem közös kasszát írt, de lehet hogy rosszul emlékszem.


Na de tételezzük fel, hogy külön kassza. Ebben az esetben persze szó nélkül hitelkártyázhat az egyik fél, mert minimális elszámolással sem tartozik. Ámbár kérdés marad az, ha elszáll a hitelkártyával, és fizetési nehézségei lesznek, akkor mi lesz később rá a megoldás? Ne adj Isten belekeveredik egy olyan adósságspirálba a felelőtlensége okán, amikor már a saját költségeit is probléma rendezni? És jön rá a kamatos kamat?


Szóval a feleségét ez nem érinti, mert ugye külön kasszán vannak. De mégis csak neki kell majd segíteni abban, hogy a szarból kikerüljön az elvileg tök önálló férje. Magyarul ő fog nélkülözni a másik hülyesége miatt. Ez azért elgondolkodtató. Vagy nem segít neki? De akkor mi lesz?


Bennem az is kérdés lenne, hogy ha ez a 600 ezres hitelkártya tartozás most nem bukik ki, akkor vajon hol lett volna az a pont, amikor magától elmondja? Vagy meddig kamatozódik ez még fel? Mert gondolom hogy nem igen törlesztette, vagy már nem is tudta érdemben törleszteni, ha eddig felduzzadt.


Nem idegen nekem a sztori, mert az exem az anyjával egy 70 ezres rezsitartozás miatt semmizték ki úgy magukat, hogy elárverezték a lakásukat a fejük fölül. Nem voltunk házasok, nem életünk együtt. Ez nyilván évek "munkája" volt a részükről. Én csak akkor tudtam ezt meg, amikor már menniük kellett. Volt hozzá bármilyen közöm is? Nem. Ha vele maradok ittam volna a levét vele együtt egy életen át? Igen. Várta volna, hogy kihúzzam a szarból? Igen. De nem tettem meg, kiléptem.

141. tuskoledi (válaszként erre: 136. - Channa*)
tegnap 09:04
Azt nem tehetjük meg😃🤣
140. Bözsi néni (válaszként erre: 130. - Andi6020)
tegnap 00:17
Csak az itteni megcsalós fórumokból indultam ki. Ahány nőnek már a képébe hazudott a férje...
139. vivo44 (válaszként erre: 131. - Tuskoledi)
tegnapelőtt 20:19
Erre a válasz FI-től, hogy nem tűnik fel 20 ide vagy oda, mert nem számoltatják el egymást fillérre pontosan...:D
138. Channa* (válaszként erre: 137. - Fat Black Pussycat)
tegnapelőtt 20:16

Mi mind a hárman be tudunk lépni egymás számlájára.


Elhiszem, hogy most rossz ez a helyzet, de hátha nyárra rendeződik minden.

Kitartást!

137. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 117. - Channa*)
tegnapelőtt 20:14

Én az életben nem láttam a pasim számláját, de egyikünk sem megy mínuszba. Nem hitel kartyazunk.


Nem rozsad a helyzetem, a szokásos kerestem felét keresem. Egyszerűen nincs munka. Örülünk, hogy nem zártunk

136. Channa* (válaszként erre: 133. - Tuskoledi)
tegnapelőtt 20:03
A hotel sokkal jobb volt:DDDD
135. Érdekes73 (válaszként erre: 89. - Aszparagusz)
tegnapelőtt 19:14
Mindenkinek a bevételéhez kiadásaihoz képest sok vagy kevés az a havi 50 ezer. Nekik sok csak nem tudtak róla... Van akinek tényleg kéne életvezetési/pénzügyi tanácsadó hogy ne történjen ilyen.
134. tuskoledi (válaszként erre: 133. - Tuskoledi)
tegnapelőtt 19:08
*hitelt
133. tuskoledi (válaszként erre: 121. - Globus)
tegnapelőtt 19:08
.. nálunk dettó. Még az "A" hotelt is letiltottam, nehogy mínuszba tudjunk futni.
132. Channa* (válaszként erre: 121. - Globus)
tegnapelőtt 19:07

Nekünk most épp van 3 bankszámlánk és bankkártyánk is, de csak azért, mert hitelt készülünk felvenni és kell a külön bankszámla.


Egyébként a fizetésünk egy számlára jött mindig, 1 kártyával, mert nem is kell több, hiszen ott van a mobilos és az okosórás fizetési lehetőség, ezekhez nem kell bankkártya.


Egyedül a pénzfelvételhez kell a kártya.


Nekem még az internetes vásárláshoz sem kell, mert mindent fejből tudok;)


Nagyon régen volt hitelkártyám, nekem is azért, mert részletre vettem valamit és adtak egy kártyát is. Hát nem sokáig volt használatba.


Hitelkeretem sincs és csak akkor veszek hitelre bármit, ha valamiért nem tudok prezentálni x összeget és azonnal kell.

Mert ha nem kell azonnal, akkor simán összegyűjtöm inkább a pénzt.

Egy hűtő, mosógép, mosogatógép, stb. vásárlása nem szokott gondot okozni, ezért van "csak" lakáshitelem, amit most meg fogok triplázni;)

tegnapelőtt 19:06
Én csak azt nem értem, hogy ha nincs félretett pénz, van viszont hitelkártya, nem tűnt fel egy éven keresztül, hogy minden van? Gond (=pénzhiány) nélkül megy a lakásfelújítás?
130. andi6020 (válaszként erre: 120. - Bözsi néni)
tegnapelőtt 19:01

Neked megint nagyon meglódult a fantáziád.

Vagy saját tapasztalat? Szar ügy.

129. Channa*
tegnapelőtt 18:59

A találgatásokból látszik sokak félelme.


Nekem sosem jut eszembe, hogy megcsal a férjem, másra költ a férjem, stb.


Én tudom, hogy előbb költene az autókra, ahogy teszi is, mint egy nőre:D

128. vivo44
tegnapelőtt 17:50
Miért találgattok a költést illetően? Hiszen FI leírta többször, hogy élelmiszervásárlás és lakásfelújításra ment el a pénz, amiről ő nem tudott, mert nem volt feltűnő.
tegnapelőtt 17:40
Nem olyan sok az a 600 ezer forint. Ha nincs limit, akkor konnyu elkolteni. Eszre se veszed, oszt mar odavan. En is elugrottam ma Coopba, 5 percet se voltam benn, oszt ugrott egy otezres, pedig alig volt vmi a kosaramban. Ha nőre költötte volna, sokkal tobb elment volna mint 600 ezer ft, az tutkó.
126. Böce (válaszként erre: 125. - Birebora)
tegnapelőtt 17:24
Igy van. De én pl. szeretek biztosra menni :-)
125. birebora (válaszként erre: 123. - Globus)
tegnapelőtt 17:22
Még az is lehet, vagy felvette kp-ba, vagy átcsoportosította, vett neki kártyával szexi fehérneműt, ékszert, illatszert, elmentek vacsorázni, mit tudom én:) Annyi kiskapu van:)De ne így legyen, ne derüljön ki semmi ilyen. Maradjon a tapéta és a lakás felújítás.
124. Bözsi néni (válaszként erre: 123. - Globus)
tegnapelőtt 17:20
Nem nála. Neki ajándékok pl. Vagy ebédek kettecskén meg ilyesmik.
123. globus (válaszként erre: 122. - Birebora)
tegnapelőtt 17:14
Lehetett nála kártyával fizetni? :D
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook