Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tartozást csinált a férjem... fórum

Tartozást csinált a férjem... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
121. globus (válaszként erre: 117. - Channa*)
jan. 14. 17:12

27-es hsz-ben részletezi a családi kassza beosztását.

Bár ahogy leírta, az nem tűnik nekem közösnek, korábban utalt a férj netbankjára, szóval külön számlák vannak.

Nekünk 1 db számlánk van, 1 db kártyával, mindkettőnk fizetése oda érkezik már. Korábban én kp-ben kaptam, sajnos változott. Annyi kp-t veszek fel, amennyi ingyenesen lehetséges, ebből bőven van zsebpénz, minden mást kártyával fizetek.

Kártya többnyire nálam van, hitelkártyánk nincs. Gyerekkoromban megtanultam, hogy annyit költhetünk, amennyi van. A hitelkártya, az "nincs" kategória, hiába tudom visszaadni fizetéskor, a jövő haviból költök már.

120. Bözsi néni (válaszként erre: 111. - Channa*)
jan. 14. 17:11

A férj azt mondta, hogy felújításra költötte.


De ezt is csak akkor, amikor kiderült, hogy sunnyog a hitelkártya tartozással.


Hát én bemondásra nem hinném el, ha már kiderült, hogy nem őszinte.


Lehet, hogy a macájának vásárolt valamit.


Na, ezért kell a kivonat. Mert mondani mindent lehet. Kérdés, hogy igaz-e?

119. birebora (válaszként erre: 115. - Levarosbukta)
jan. 14. 17:02

Megbocsátok:)

Én vettem fel hitelt szalonból elhozott 0km-es vadonatúj autóra mert csak a fele pénzem volt meg rá, a másik felét kifizettem két év alatt. Semmi károm nem született belőle. Akkor még közel sem ilyen kamatok voltak. Azóta vettem másik kettőt kp-ra.

118. vivo44
jan. 14. 17:00

Külön kassza hol egyik, hol másik vásárol. Ezért nem lehetett korábbiakban követni, mert egy 20ezres tétel nem olyan nagy, hogy fillérre pontosan tudják. Ezek szerint a havi 18 ezer törlesztő sem fog ezek után feltűnni túlóra nélkül sem.....

Én is azon a véleményen vagyok, hogy nem volt is semmiféle titok, hiszen több ízben leíródott, hogy "együtt csináltuk, együtt költöttük" akkor természetes, hogy együtt is fizetik vissza.

Nekem is van hitelem, de nem nekem, hanem mivel férjem van, így nekünk ha nekem vett volna ajándékot, akkor is a miénk, ha én költöttem volna kínai edényekre, akkor is közös.

Ez esetben pedig az rajzolódik ki, hogy bár van pénz, semmi nem okoz gondot, addig, míg ki nem derült, hogy bizony semmilyen hitel nem egy olcsó dolog, a hitelkártya pedig ahogyan sokan mások is írták a legnagyobb pénztemető. Persze, mikor megkap az ember a semmire több száz ezer forintot, akkor minden nagyon szépnek tűnik, de mikor vissza kell fizetni, akkor már vakaróznak egyes emberek. Itt ez a legnagyobb probléma az én véleményem szerint.

117. Channa* (válaszként erre: 116. - Mézes-Krémes)
jan. 14. 16:45
Én értem, hogy miről beszéltek, de ők pl. külön kasszán vannak, azaz van az én számlám-te számlád, van az én költségem-te költséged, így miért nem fér bele az én hitelem-te hiteled?
116. Mézes-Krémes (válaszként erre: 111. - Channa*)
jan. 14. 16:28

Itt alapvetően nem a hitellel van a gond. Hanem azzal, hogy egy párkapcsolatban, házasságban nem veszek fel titokban SEMMILYEN hitelt a másik tudta nélkül. Ez szerintem is tabu.


Nem tudjuk milyen hitelkártyával vásárolt, de engem egyszer akartak belehúzni áruvásárlás során egy ilyenbe, 35%-os THM-el.... Ha nagyon felhalmozod egy idő után már csak a kamatot fizeted, a tőke meg marad. Ebből bazi könnyen lehet egy jó kis adósság spirált felhalmozni.


És de, nagyon is tönkre lehet tőle menni sajnos. Én ismertem ilyen embert. Meg olyat is, aki egy szimpla rezsitartozás miatt elveszítette a lakását.


Szóval nem, nem a hitel a baj. Hanem a sunnyogás, az őszintétlenség, és a felelőtlenség az ami a baj. Mert oké, hogy az ő hitele, de ha ő adósságspirálba keveredik sunyiban a hitelével, akkor azzal az élettársát is húzza bele. Mert nyilván közösen fogják visszafizetni.


Amúgy egy ilyen után én bizony elgondolkodnék azon, hogy mi volt az, amit titokban kellett kifizetnie.

115. levarosbukta (válaszként erre: 108. - Birebora)
jan. 14. 16:28
Bocs, de autóra hitelt felvenni sem normális dolog.
jan. 14. 16:01
És ezt nyilván otthonról szedtedtekz nem a fáról, mert oda fel kellett volna mászni.
113. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 108. - Birebora)
jan. 14. 16:00
Anyám középiskolában tanit matekot is. A 10 éves gyerekek megmegyarazzqk, hogy hülyeség a százalék számítást tanulni.
jan. 14. 15:41

Azt azért ne felejtsétek el, hogy hitelkártyán lévő tartozás majdnem fele kamat. Ha valami uzsorakamat hát a hitelkártyakamat tuti. Egy év alatt 300-350 eFt-os költség -főleg ha tapétát meg lakásfelújítási dolgokat vesznek belőle - nem is olyan nagy összeg.


A fórumindító meg ne a bankkivonatokon szórakozzon, hiszen közösen költötték el a pénzt hanem igyekezzen minél előbb kifizetni a tartozást.


Nekünk is volt hitelkártyánk alig bírtunk tőle megszabadulni. Megjött a bankkivonat az egyenleggel, mire beértünk vele a bankba már majdnem 30 ezerrel többet kellett fizetni azért hogy 0-ra fussunk. Úgy hogy igyekezzetek a bankba, mert a tartozás pikk-pakk felmegy 700 eFt aztán pisloghattok.

111. Channa*
jan. 14. 15:40

Én még változatlanul nem értem, hogy a FI férjét miért kell ennyire pellengérre állítani.


Mit tett? A saját fizetése mellé lett egy saját hitele is.


És?


Tudjátok, hogy mennyibe kerül kivonat másolatot kikérni?

Kb. 500 Ft/hó, azaz 6 ezret erre költeni, ahelyett, hogy befizetnék azt is a hitelbe, ha már olyan ördögtől való a hitel felvétel, bár kíváncsi lennék rá, hogy a hozzászólók közül ki az akinek nincs bármilyen hitele.


Tudom!


Senkinek nincs, csak a FI férjének és nekem:DDDD


Ha van netbank, akkor ott meg lehet nézni bár hitelkártyához jellemzően nincs netbank, hacsak nem a saját bankjánál van a hitelkártyája is.


Azért bemenni bankba, hogy mondják meg mire költötte a férj a pénzt, elég vicces;)


Egyébként ha a FI férje, csak vásárlásra használta a kártyát és fizette az esedékes minimumot, akkor nincs nagy gond, azaz nincs kamatoskamat és társai.


Tehát, tönkre nem lehet tőle menni, csak nem a legjobb konstrukció.

110. noozimanoo (válaszként erre: 109. - Channa*)
jan. 14. 15:34
Akkor nem csak nekem tünt el hsz-om...
109. Channa* (válaszként erre: 92. - Andi6020)
jan. 14. 15:27

Tegnap azt írtam, hogy szerintem közösen költötték el, és mivel kérdést nem tett fel ezért az is, hogy csak hiszti.


Törölték, bár nem értem, hogy miért.


Csak annyi volt a bűnöm, hogy nem köpködtem a FI férjét.

jan. 14. 14:18
Nem irigyellek. Még jó, hogy nem milliós tételt halmozott fel. Azért ezt még ki lehet nyögni, de járj utána. Szerintem is hamar összejön a kamatokból ez az összeg. Mihamarabb visszafizetni és soha kölcsönt nem felvenni a semmiért vagy a semmire. Mire vette fel? És miért? Azt írod nem kerestek rosszul, gyerek nincs. Akkor miért volt rá szüksége? Csakhogy a többszörösét fizesse vissza? Hitelt lakás, ház, autón kívül nem vennék fel.
jan. 14. 14:03

Benzinkútnál csoki, kávé a cigi mellé.

Minden nap.

Nem vett egy doboz csokit, amit ehetnek minden nap, nem főzőtt onnhon kávét.

Így nem nehéz eltüntetni a pénzt.

106. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 105. - Mézes-Krémes)
jan. 14. 14:01

Tudtam.

És en sem vagyok szent.


A HANY grammot már nem lehet látni.


Meg ő úgy költött, hogy a benzinkútnál csoki meg cigi.


Amikor meg 12 oraztam 2-3-4-5 napig, hullara lexartam mi van benne. Én aludtam.

105. Mézes-Krémes (válaszként erre: 104. - Fat Black Pussycat)
jan. 14. 13:47
Jó ég. És nem vetted észre hogy cuccozik? Ez borzalom.
104. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 101. - Mézes-Krémes)
jan. 14. 13:34

Én sem hinném el bemondasra, hogy a lakásra, vásárlásra ment el. Tulajdon képen nem lehetetlen, a semmire elkölteni, a volt pasim kb. 1500 eurót szokott 2-3 hét alatt elpattintatni Magyarországon, és a hónap maradék részén éltünk az én jóval kevesebb fizetesembol.


Ha kártyás fizetések, és látom hol, elhinnem, de ha pl. készpénz felvételek, és nem tudom hol költötte el, válás.


A fent említett diszmadar kb. 1 évig volt "tiszta" a jatekszenvedely alól. Csak speedesett, és az elején még nem sokat. Még nem mello előtt már hajnalban, és melóban.

jan. 14. 13:10
Nyertem egy törölt hozzászólást... Csak tusnám, miért? 🤔
102. Bözsi néni (válaszként erre: 101. - Mézes-Krémes)
jan. 14. 12:33

Én is. Megmondanám, kérje a banktól egy évre visszamenőleg a tételes kivonatot.


És átnézném alaposan. Szép dolog a bizalom, de ha kiderül, hogy valamiben már nem volt egyenes, eltitkolt valamit, akkor a bizalomnak annyi.


Azt vissza kell szerezni. Mondjuk tételes bankkivonattal. Amin látom, hol vásárolt. Hogy mit, azt persze nem látni, de már a hol is érdekes lehet.

jan. 14. 12:11
Ha a helyedben lennék, azért utána járnék hogy mire költötte. Mármint nem az ő elmondása alapján, hanem tételesen. Valahogy rossz érzésem van.
100. semleges (válaszként erre: 99. - Pasionella)
jan. 14. 10:23

Nyilván a bankok ebből élnek. Ha megnézed, mindegyik húzza fel a csodaüveg palotákat. Nekem nincs, nem is volt és nem is lesz. De sokan rászorulnak és ezzel visszaélnek. Akinek muszáj igénybe venni azt még jobban a mélyre húzza, tehát ez egy ördögi kör.

Viszont az is igaz, hogy a hitel nem ajándék, azt vissza kell fizetni csak sokszor az erőn felül és brutál magas kamattal történik.

jan. 14. 10:10

Butaságot csinált a férjed tény és számomra felelőtlen, már megtörtént a gond.

A hitelkártyával csak ráfázni lehet, én úgy utálom, hogy csak na és mindenkit óvá intek tőle, még akkor is ha hozzád vágják, hiszen az a céljük használd.


Nekem sosem volt, 2 éve mikor vettünk házat akkor kb minden pénzünk elment a felujításra de kellett egy új hűtő így úgy döntöttünk veszünk egyet 0thm-es hitelre, na igen csak a médiába néztük ki ahol kb köteleznek arra, hogy igenis legyen hitelkártyád, hozzád vágják ha akarod ha nem. Természetesen sosem használtam semmire sem, szinte havonta hívogattak, hogy miért nem aktiválom mert ilyen meg olyan kedvezményt kapok érte, sőt, x vásárlás után vissza valamennyi összeget? Minden alkalommal elküldtem őket a búsba...

Hiába ellenkeztem, hogy nem kell, adták, csak így adták részletre a hűtőt... Azt mondták nem lesz semmilyen költsége, erre jött az éves kártya díj 5100Ft-ról, vicces, hogy egy olyan kártyáról ami aktiválva sincs, na de nekem ennyim bukta, természetesen lemondtam. Azért nem szüntettem meg mert gondoltam ha ne adj Isten megint a médiához kell fordulni akkor ne kelljen az egész procedúrát újra kezdeni.


Olyan szinten tartozásba verik az embert, hogy észre se veszed csak amikor már túl késő... hányan lettek pl így hitelkártya tulajdonosok mint én? És rajtam kívül nyilvánvalóan nagyon sokan aktiválták is és használják.

A hitelkártya egy átok :-)

jan. 14. 09:54
Szerintem hitelt hitellel kiváltani sem életbiztosítás. Ezen amilyen gyorsan lehet túl kell lenni, ki kell fizetni.
97. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 96. - Tuskoledi)
jan. 14. 09:43
Semmi baj. Nincs harag. Igyekszem a negatív kommenteken is elgondolkozni, mert igazatok van. Bemegyünk a bankba, megkérdezzük mik a lehetőségek, hogy mihanarabb rendezzük ezt.
96. tuskoledi (válaszként erre: 76. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 09:36
Ne haragudj ha a "mehetsz a bankba lejáratni magad"-dal megsértettelek! Csak arra utaltam volna, hogy a bankot nem fogja érdekelni ,hogy a tartozás milyen perpatvart okozott otthon, nem tudtál róla, férjed kevert ebbe a helyzetbe, stb. Egy dolog érdekli, hogy a kintlevőségét behajtsa. Valaki írta a személyi kölcsönös megoldást, szerintem nem tűnik rossznak.
jan. 14. 09:17
Engem is érdekelt, hogy miért azt használta. Azt mondta, hogy elhúzták előtte a mézesmafzagot, hogy a partnerekkel időszakos kedvezmények vannak, vagy mik meg év végén visszajár x összeg stb. Hát....jól benyalta. Aztán csak gyűlt és gyűlt.
94. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 88. - Channa*)
jan. 14. 09:12
Köszönöm! Jó volt semleges oldalról nézni. Jogos amiket írtál és igyekszem/igyekszünk mihamarabb megszabadulni tőle, mert ahogy írtad ketten kellünk hozzá, mert kettőnkre ment. Azt hiszem át kell értékelnem a közös fogalmát ezek után. Vak voltam és naiv. De tanulópénzként fogom fel és ezután figyelek minden apró részletre!
93. semleges (válaszként erre: 89. - Aszparagusz)
jan. 14. 09:08

Attól függ mennyi a jövedelmük. Ha kevés és mindent fillért élére kell állítani akkor sok, akkor feltűnő, de ha jól keresnek és havi 50 ezret észre sem vesznek mert nem hiányzik sehonnan, akkor azért nem tűnt fel. De akkor minek a hitelkártya? Több kérdést felvett a probléma. Lehet, hogy ha mélyebben beleásnak a dologba kiderül ott más is. Ismétlem: nekem a titkolózás az ismeretlen az egyenletben.


Más: írta valaki, hogy minek nyitott erről fórumot? Miért ne nyithatna bárki bármiről? Neki ez most probléma, segítséget, javaslatot, tanácsot vár nem azt, hogy hülyézzük.

92. andi6020 (válaszként erre: 88. - Channa*)
jan. 14. 09:08
Tegnap még olyasmit írtál, jó hosszan megfogalmazva, hogy Anonim kamuzik.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook