Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tartozást csinált a férjem... fórum

Tartozást csinált a férjem... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
91. Ghost👻 (válaszként erre: 90. - Aszparagusz)
jan. 14. 09:06
A férjem, de én kérek elnézést, hogy egy elkényeztetett egyke gazdagék gyermekeként nőtt fel, aki ha elfingotta magát mindent megkapott. Ez az egy példa volt előtte.
90. aszparagusz (válaszként erre: 33. - Ghost👻)
jan. 14. 09:04

A férjed a férjed, vagy a gyereked?

Ha ilyen kiskorúként kell kezelned, ott valami gáz van.

89. aszparagusz (válaszként erre: 56. - Érdekes73)
jan. 14. 09:02

600 ezer egy év alatt? Kb. 50 ezer havonta. Egy-két nagybevásárlás ára. Szerintem nem olyan feltúnő.


Nekem inkább az a furcsa, hogy a f.i nem vette észre, hogy többet költenek, mint a jövedelmük.

Most meg ő van meglepődve.

jan. 14. 08:47

Könnyen meglehet, hogy undoknak tűnt a hozzászólásom, csak számomra fura, hogy kartkarbaöltve mindenki elkezdte a FI férjét szidni, holott annyit mondott el FI, hogy adósságot csinált a férje.

Aztán csöpögtetve megtudtuk, hogy nem kártyázott, nem elitta, nem azért csinált adósságot, hogy magának bármilyen örömet szerezzen, hanem egyszerűen betette a közösbe, azaz bevásárolt, vásárolt a felújításhoz, stb.


Persze, mindezt hitelkártyából, bár számomra ez sem tiszta, mert nem biztos, hogy hitelkártya, az is lehet, hogy folyószámlahitel.


És egyébként is, mi a probléma azzal, ha egy férj valahogy meg szeretné oldani a haladást? Az, hogy ezt hitelkártyával tette, lehet, hogy nem jó ötlet, mert igen, a hitelkártya a létező legrosszabb hitelkonstrukció, de elég kézenfekvő.


És ha fizette, csak annyi volt a bűne, hogy nem tud róla FI.


Ha a hitel visszafizetését lehet közösnek tekinteni, bár a férj eddig ezt megoldotta, akkor a költést miért ne vehetnénk közösnek?


Bemenni a bankba és kikérni a kivonatokat, plusz költség, ha a hitel visszafizetésen felül másra is szeretne FI fizetni, hát tegye, bár értelmét nem találom, és ezt már visszacsinálhatatlan.


Itt egy dolgot lehet tenni: vissza kell fizetni és kész. 18 ezer helyett lehet fizetni 50 ezret is havonta vagy akár egy összegben is vissza lehet fizetni és le van tudva.


Miért szégyenkezne a bankban bárki, ha bemennétek? Az ott ülő ügyintézőt egyáltalán nem érdekli, hogy FI tudott e róla, az sem, hogy most szembesült a tényekkel, az sem, hogy ez ciki e valakinek és semmi. Az ügyintézőt egy dolog érdekli, ha bemennek, még pedig az, hogy felvilágosítást adjon a számlatulajdonosnak, átadja neki a kért kivonatot. Még az sem érdekli, hogy vissza lesz e fizetve, hiszen neki aztán sok köze nincs az egészhez. Neki ettől nem változik az élete.


Nyugodtan lehet háborogni azon, amiket írok, de ha belegondol bárki, akkor még is mit mondjon egy ilyen témára az ember?

Köpködjük együtt a FI férjét? Miért? Tudjuk, hogy mit és miért tesz?


Felnőtt férfit jól leszidni, megbüntetni, jól megmondani neki, leüvölteni a fejét, hogy hol a helye, stb., érdekes elképzelés. Mint egy gyerekkel? Még vele sem teszünk ilyet, hanem igyekszünk terelgetni.


Jó nézni a szépen tapétázott és festett lakást? Na, most már tudod, hogy miből tellett rá. Ez van, ez most így alakult, meg kell oldanotok, nem fórumot kiírni a semmiről és még azt sem leírni, hogy mégis milyen reakciókat vársz.

Mert ugye az nem derült ki végig, hogy mit szeretnél, mihez adjunk ötleteket, mi is a probléma?


Én azért igyekszem válaszolni néhány nem feltett kérdésre:


- mi legyen a hitelkártyával?

1.) ha van rá lehetőségetek, akkor fizessétek vissza egy összegben, mert akkor nem kell hatalmas kamatot fizetni,

2.) ha van rá lehetőségetek, akkor ne csak 18 ezret fizessetek havonta, hanem minél többet, hogy mielőbb vissza legyen fizetve, mert így is spórolsz a kamaton,

3.) ha úgy gondolod, hogy van lehetőségetek egy másik hitellel kiváltani, akkor tegyétek meg, de csak abban az esetben, ha annak a kamatozása kedvezőbb, rövidebb futamidő alatt visszafizetitek és nem kell magasabb összeget fizetnetek havonta, ha nem tudtok.

4.) elfogadod, hogy ez történt és fizettek a szerződés alapján.


- mi a véleményetek a férjről?

1.) nem tartom a férjet rossznak azért, mert a kiadásait hitelből szerette volna megoldani, hiszen a legtöbb embernek van valamilyen hitele, semmi ciki nincs benne,

2.) Ez van. Nem szólt róla. Erről azt gondolom, hogy valószínű ez a külön kassza ára. Ha van én pénzem-te pénzed, akkor van én hitelem-te hiteled is.


- megbüntessem a férjemet?

1.) Miért is? Mint az előbb írtam semmi olyat nem tett, amiért bárki is felelősségre vonhatná. Nem tett semmit, ami törvényellenes lenne,

2.) végülis titkolózás sem volt, hiszen simán lediktálta, hogy mit kell fizetni havonta. Ezért sem jár bünti

3.) Azt sem gondolnám, hogy ez válóok lenne, bár ha FI vagy valaki szerint ez az, akkor én ismét a kapcsolat milyenségét boncolgatnám és nem a férj oldaláról;)


Remélem tudtam segíteni, ha bántásnak érzed, akkor sajnálom, mert nem annak szántam, pusztán nem tudok azonosulni az ilyen viselkedéssel...

jan. 14. 08:39
Jól kerestek, de a hitelkeret kimerült. Aha jaaaa! 😂
jan. 14. 08:37
Mindenre megvan a válaszod, szóval érthetetlen miért nyitottad ezt a fórumot?
jan. 14. 08:31
Én is elmennék a bankba, de inkább kinyomtatnék minden kimutatást és akkor magyarázza meg a férjem, mit, hová, miért, mikor. Nekünk sincs közös bankszámlánk és jól meg vagyunk, mindketten teszünk a közösbe. Abból fizetünk rezsit, kaját, nyaralást, autót. Ha ránk költötte akkor jól megmosnám a fejét, túlórázzon fizesse ki, ha úgy van segítek, de innentől kezdve én lennék a pénzügyminiszter az hét szentség. Ha esetleg másra ment, na onnan jönne a cudar világ.
84. Ghost👻 (válaszként erre: 81. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 07:57

Nézd, majd rá fogsz jönni arra, hogy egyszer minden pénz elfogy ha folyik, mindegy mennyire álltok jól.

Ha pedig már lesz gyerek, akkor döbbensz rá igazán, hogy nem is keresel olyan jól!

Ha ezt most nem fogod meg, sokat fogsz sírni a későbbiekben.

jan. 14. 07:57
Egy év alatt 600 ezer az nem sok. Havi szintre bontva észrevehetetlen. És amilyen árdifferenciák vannak, nem is kell plusz terméket megmagyarázni, elég drága helyen vásárolni.
82. vivo44 (válaszként erre: 79. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 07:55

Én csak annyit kérdezek immáron harmadszor (nem hibáztatva), hogy soha nem érdekelt, hogy miből vannak a kellékek??

Egy tapétázás alaphangon minimum 40ezer! (mert bizonyára nem egy 1X1 m-es kamrát tapétáztatok.

Fura egy házasság amit elénk tártál, de látszik lehet így is élni, amibe senki nem szólhatna bele, mert számodra ez az ideális, ha......

81. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 80. - Ghost👻)
jan. 14. 07:52
Persze, értelek. És jogos, amit írsz. Annyira nem keresünk rosszul, hogy minden fillért számolgatni kelljen. Talán ezért nem tűnt fel. De nem találgatok, tény, hogy hülye vagyok én is.
80. Ghost👻 (válaszként erre: 76. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 07:48

Nem vagy hülye csak naív ..


Nem tudom felfogni, hogy miért nem kérdeztél soha rá hogy mit miből fizetett...

Nekünk sincs közös számlánk, igaz, hogy nálam van az ő kártyája is, de!! Kap borítékban is pénzt, papír nélkül azaz fogalmam sincs mennyit, de ha olyat vesz bizony rákérdezek, mert nagyon nem mindegy, hogy hitelkártya, dugipénz vagy a gyerek cipője, osztály pénz, kaja pénz stb. amiből vásárolt!

jan. 14. 07:47
Együtt csináltuk a szobánk festését, tapétázását. Nem egy komplett lakásújításról beszélek és tudtam róla, kiválasztottunk mindent, aztán akkor ő intézte a fizetést. Ez csak wgy példa volt.
78. vivo44 (válaszként erre: 74. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 07:44

"Az meg hogy ezt ketten költöttük, kicsit hülyén hangzik, mert nem is tudtam róla."

Mondjuk az ilyen írásaidból egyszerűen.

77. vivo44 (válaszként erre: 74. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 07:42

Az eddigi írásaidból az derült ki....

Akkor egyszer sem jutott eszedbe megkérdezni a férjedet, hogy mégis miből van új tapéta, festék? Nem kellett volna veled megbeszélni egy lakásfelújítást?

Nem vagyunk egyformák! Na de azért én véleményem, hogy ha én, vagy a párom szeretne valamit, akkor előtte leülünk, megbeszélni, hogy az a keretbe belefér-e, hogy az a szín megfelel-e, stb...Számomra ezért furcsa csak. Előtte kellett volna túlóráznia a férjednek és nem utólag lyukas vödörbe vizet önteni és ezzel magára haragítania téged!

De a bankba teljesen feleslegesen mész be már. A netbankon meg tudod nézni tételesen, hogy hol és mi lett vásárolva. Megspórolsz egy felesleges utat.

jan. 14. 07:40
Olvasva a hozzászólásokat... kamuzok meg hülye vagyok meg sorolhatnám. Eddig teljesen jól megvoltunk külön számlákkal is. A kivonatokért akartam bankba menni és lesz..om, ha szégyenkezni kell, nyilván nem én állok majd a hölgyike előtt, hanem a férjem. Az meg hogy ezt ketten költöttük, kicsit hülyén hangzik, mert nem is tudtam róla. Nem védem a férjem, mert marhaságot csinált, de csak nem gondoljátok, hogy unalomból fabrikálom a sztorikat róla??
75. Ghost👻 (válaszként erre: 74. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 07:34
Sosem kérdeztél rá, hogy mégis miből vette a cuccokat??
74. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 62. - Vivo44)
jan. 14. 07:32
Ki mondta, hogy nem tudtam a tapétáról.??
73. f.frezia (válaszként erre: 58. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 07:11
Vegyen fel a párod egy személyi kölcsönt. Harmadannyi a kamata, fizesse vissza a hitelkártyát.
jan. 14. 06:23

Már mindegy mit csinálnak, vissza kell fizetni kamatos kamattal.

Legközelebb talán FI résen lesz.

És tegye össze a két kezét hogy nincs gyerek!

71. Amaunet (válaszként erre: 70. - Charlize)
jan. 14. 06:17

Igen, erre nem is tértem ki.

Ha számlakivonatot nem is látott (lakossági folyószánlák esetében kötelező postázni, hitelkártyák esetében nem), de a netbankban lekérhető.

jan. 14. 05:37

Én biztos, hogy elkérném az összes kivonatot és átnézném, hogy jött össze a 600e!

Ha netbankja van, meddig tart kinyomtatni???

69. vivo44
jan. 14. 05:28
Mindenhez két ember kell....
jan. 14. 05:24

Oda a bizalom is, mihez vágnál jó képet?

Gallyra vágta a kapcsolatotokat jó időre..

67. tuskoledi (válaszként erre: 54. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 05:22
A bank majd széttárja a karjait. Csak az érdekli majd, hogyan tudjátok (lehetőleg minél később) visszafizetni..
66. tuskoledi (válaszként erre: 54. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 05:17
Már bocsi.. lejáratni magad?
65. tuskoledi (válaszként erre: 40. - Ghost👻)
jan. 14. 05:15
...de jobb, ha nincs...
64. Amaunet (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 05:10

Szerintem addig, míg nincs egy közös számlátok nincs "mienk". Nincs közös tervezés.

Vagy mindketten erre a számlára kapjátok a béreteket, vagy havonta egyenlő részt utaltok rá.

Így ellenőrizhetővé válik a közös költés.

Az, hogy egyszer ő fizeti a bevásárlást, egyszer te, nem követhető, nem átlátható a fogyasztásotok.

Az, hogy így elszaladt a ló vele annak köszönhető, hogy egyikőtök sem gondolkodott "közösben", ami elég furcsa, ha házasságban éltek.


Legyen egy közös számlátok két kártyával. Nézzétek meg mennyi a havi kiadásotok (csekkek, rezsi, bevásárlások + a hitelkártya), majd ennek megfelelően utaljatok rá. Fele-fele. Mert a hitelkártya végülis közösen lett elköltve.

jan. 14. 05:00
Te szegény! Hát nem tudom. Én se verném a seggem a földhöz de, hogy átvenném a gazdasági, pénzügyi, családi kassza vezetését az biztos. Fizesse ki, a túlóra az nagyon jó ötlet. Dolgozzon csak. Nem tudom, hogy segítenék-e neki, az sok mindentől függ. A lakás felújítás viszi a pénzt, ezt mindenki tudja aki csinálta. Én nem húznám rá a FI-ra vizes lepedőt. Nem tudott róla. És 600 ezer ft a kamatokkal pikkpakk összejön. Inkább a férjet nem értem, miért kellett eltitkolni?
62. vivo44
jan. 14. 03:50

Azért az csak fel tűnne egy nőnek, ha újra van tapétázva a szoba/konyha....Csak feltűnne, hogy ha közös a pénzünk, akkor ugyan miből van festékre, vagy tapétára.

Nekem már eleve az önmagában furcsa, hogy egy felújítás, egy tapétázás, egy festés nincsen megbeszélve egy kapcsolatban???

Akkor az a kapcsolat vagy egyoldalú, vagy halott.

Ha valóban igaz a történet, amit FI előadott, akkor mind a ketten hibásak. Az egyik vak, mert nem látja, hogy új tapéta került a falra, a másik pedig kihasználja a másik vakságát.

Ennyi erővel, ha egy kapcsolatba a pasi egy évig hazudott, már maradása nem volna, nemhogy közösen megoldani, mert mire megoldja ezt, addigra lesz másik. Vagy legközelebb azt sem veszi észre, ha a lakást eladja???? Hm....

Persze, követünk el hibákat, a szerelem vak, megbocsájtani meg lehet, de attól nem lesz megoldva semmi. (ha igaz, bár nagyon sántít)

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook