Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos kelkáposztaleves recept

Tárkonyos kelkáposztaleves recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tárkonyos kelkáposztaleves hozzávalói:
1 közepes fej kelkáposzta,
2 pár virsli,
2 db nagyobb sárgarépa,
1 db nagyobb fehérrépa,
1 db paprika,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. tönköly búzaliszt,
3 ek. étolaj,
2 ek. liba vagy kacsazsír,
10 dkg levestészta
Fűszerek ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, tárkony, fűszerpaprika, petrezselyemlevél


Tárkonyos kelkáposztaleves

A Tárkonyos kelkáposztaleves elkészítési módja:
Először megtisztítottam és feldaraboltam a zöldségeket, a kelkáposztát késsel vékonyan felszeltem. A zsiradékokon megdinszteltem a megtisztított, felkockázott hagymákat. Hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket, a felszeletelt paprikát és pár percig pirítottam. Majd a liszttel megszórtam, kevertem rajta néhányat és felengedtem kb. 2 liter vízzel. Fűszereztem és forrás után a kelkáposztát is hozzáadtam. Fedő alatt 30 percig főztem kis lángon. Közben a virsliket felszeleteltem és tésztával együtt a leveshez adtam. Újraforrástól számítva kb. 10 perc alatt el is készült ez a tartalmas és nagyon finom leves. Aki szereti, tálaláskor kevés tejfölt is tehet a tetejére. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos kelkáposztaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook