Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kelkáposzta leves húsgombóccal recept

Kelkáposzta leves húsgombóccal recept

Elkészítési idő 90 perc

A Kelkáposzta leves húsgombóccal hozzávalói:
1 közepes kelkáposzta
2 nagyobb szem krumpli
1-2 sárgarépa
1 fej hagyma
5 dkg füstölt szalonna (ha van szalonnahéj, azt is beleteszem)
só, bors, ételízesítő, majoránna, kicsike tárkony, 3 gerezd fokhagyma, esetleg babérlevél.
2 dl tejföl.
A gombócokhoz egy kis csésze rizs
30 dkg darált hús
1-2 tojás
1 evőkanál liszt
só, bors


A Kelkáposzta leves húsgombóccal elkészítési módja:
Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott sárgarépát, majd 1 kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítom.
Felöntöm 3 liter vízzel.
Belerakom a káposztát, a krumplit, a fűszereket és puhára főzöm.
Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzöm a rizst, hozzáadom a húst, a tojásokat és a fűszereket.
A levesbe kis gombócokat formálok belőle.
10 percig főzöm.
1 kanál lisztből készült világos rántás, majd a legvégén 2 dl tejföl kerül bele.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. nov. 22. 19:51
A kelkáposzta leves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook