Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával recept

Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával hozzávalói:
75 dkg kelkáposzta,
2 db közepes burgonya,
2 szál közepes sárgarépa,
1 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
4 kanál étolaj (lehetőleg repce, mert az egészségesebb),
1 kanál sült sertésszír,
1 kanál zabpehelyliszt,
1 kanál barna rizsliszt,
1 kanál hajdinaliszt,
1 liter tyúkhúsleves (vagy víz),
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika


Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával 1.Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával 2.Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával 3.Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával 4.


Az Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával elkészítési módja:
A kelkáposztát vékonyan felszeletelem, majd egy közepes lábosba rakom és a kisebb kockákra felaprított burgonyákat is hozzáteszem. A sárgarépákat vékonyan felszeletelem és az is mehet a burgonyakockákra. Felöntöm kb. 1 liter tyúkhúslevessel, hozzáadom a fűszereket az őrölt pirospaprika kivételével. Lassú tűzön fedő alatt kb. 20-25 percig főzöm. Közben a zsiradékokon megpirítom az apróra felszelt hagymákat, majd a liszteket hozzáadva rántást készítek. A tűzről levéve hozzákeverem az őrölt pirospaprikát és pár merőkanál főzőlével felöntve a rántást óvatosan a főzelékhez adom. Még néhány perc főzés és el is készül ez a nagyon finom különleges kelkáposzta főzelék.

Érdemes kipróbálni, mert a hozzáadott sárgarépák csak gazdagítják a kelkáposzta főzelék ízét és jól harmonizálnak
a kelkáposzta ízével. Én ezúttal sült csirkecombokat adtam feltétként a főzelékhez.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


Az alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook