Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Marhahúsleves gazdagon recept

Marhahúsleves gazdagon recept

Elkészítési idő 180 perc

A Marhahúsleves gazdagon hozzávalói:
80 dkg
marhalábszár
80 dkg
húsos sertéscsont
2-3 nagyobb darab marha velős csont
3-3 szál sárgarépa és petrezselyem gyökér
1 közepes fej karalábé
1 kisebb fej zeller
1 közepes fej kelkáposzta fele
1kis fej karfiol
10 dkg
csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
2 db
zöldpaprika
2 szem nagyobb
érett paradicsom
1 db
csípős hegyes paprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál szemes fekete bors,1-2 cm
hosszúságú gyömbér( vagy egy mokkáskanál őrölt gyömbér)
1 kiskanál köménymag
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zellerzöld
2db
marhahúsleves kocka
ételízesítő ízlés szerint.


A Marhahúsleves gazdagon elkészítési módja:
A húsos csontot alaposan elmossuk, a velős csontot elmosás után mindkét végén alaposan besózzuk, a marhalábszárat nagyobb darabokra vágjuk. Nagyobb edénybe belerakjuk a csontos húst, a velős csontokat és a húst, megsózzuk, majd felöntjük hideg vízzel és főzzük. Ha habot vet, azt evőkanállal leszedjük. Ezt mindaddig tegyük meg, amíg a fővő lé habot vet. Ekkor belerakjuk az arányosan felszeletelt zöldségeket, a vöröshagymát héjastól,- de ketté vágva, - a paprikát, a paradicsomot,a gyömbért és a fokhagymát a fűszerekkel együtt. Ha a lé felfőtt, akkor összekötözve beletesszük a zellerlevelet és a petrezselyem zöld felét, majd fedővel letakarjuk úgy, hogy kevés rés maradjon. Hozzáadjuk a morzsolt leveskockákat és az ételízesítőt szükség szerint. Lassú tűzön főzzük kettő, kettő és fél órán keresztül A főzés befejezése előtt ha szükséges utánaízesítjük. A kész levesből külön-külön tányérra kiszedjük a húst, majd a zöldségeket is. A legvégén a végén a velős csontot, amihez időközben pirítós készítettünk. A főtt húst reszelt tormával kínáljuk. A leszűrt leveshez külön kifőzött finommetélt, eperlevél, vagy kis kockatészta illik. Tálaláshoz felszeletelt csípős paprikát, és apróra vágott petrezselyemzöldet is kínáljunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A marhahúsleves gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook