Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? (beszélgetés)
Lehet tizsejtes haromnaposan, mert nem egyszerre osztodnak kette a sejtek :-)
Ja, ovitrellel tok felesleges... Azert jo a hcg szuri met akkor nincs kisertes a tesztre :-)
Nem egy hettel, hanem tiz nappal utana fogok.
valahol én is olvastam már ezt,hogy talán fagyiknál kicsit lassabban mennek a dolgok.De miért?na mindegy,csak haladjon szépen!Az előzőnél nekem 3 naposan tették be a 2db 8 sejtest.Most kiolvasztás után szintén 8 sejtes volt(nyilván mivel úgy lett fagyazstva)és olvadás után kb.2 órával már betették.A doki úgy fogalmazott:tökéletes 8 sejtes,sőt,már kicsit több(ezt nem tudom mit jelentett.A másik kettőm kicsit sejtvesztes lett a fagyasztással.
Azt hiszem én nem tesztelek,mivel 2 naponta Ovitrelle-t kell szúrnom.
Ha ET után egy héttel még negatív lesz,ne keseredj el,mert nekem a friss lombiknál is csak a 8.napon látszott valami nagggggyon halovány.
Fagyibabákra is érvényes ez szerintetek?Vagy FET-nél lassabban mennek a dolgok?
Beágyazódás menete:
3 napos transzfer:
1 nappal a transzfer utan. . . a pre-embrio novekszik es fejlodik
2ntu. . . a pre-embrio blasztocitava alakul at
3ntu. . . a blasztocita kiszabadul a burkabol
4ntu. . . a blasztocita a nyalkahartyahoz cuppan
5ntu. . . a beagyazodas elkezdodik, a blasztocita elkezdi beasni magat a nyalkahartyaba
6ntu. . . folytatodik a beagyazodas
7ntu. . . a blasztocita teljesen beagyazodott es kulon van mar placenta sejtje es embrio sejtje
8ntu. . . a placenta sejtjei elkezdik a veraramba kuldeni a hcg-t
9ntu. . . meg tobb hcg valasztodik ki az embrio fejlodesevel
10ntu. . . meg tobb hcg valasztodik ki az embrio fejlodesevel
11ntu. . . a hcg szint mar eleg magas ahhoz, hogy a vizeletbol megallapithato legyen a terhesseg
5 napos (blaszto) transzfer
1ntu. . . ezen a napon szabadul ki a blasztocita burkabol
2ntu. . . a blasztocita hozza cuppan a nyalkahartyahoz
3ntu. . . a beagyazodas megkezdodik a blaszto elkezdi beasni magat
4ntu. . . a beagyazodas folytatodik, a blaszto egyre melyebbre assa magat
5ntu. . . befejezodik a beagyazodasi szakasz kulon sejtjei vannak a placentanak es aembrionak
6ntu. . . a placenta sejtek megkezdik a hcg kivalasztast a veraramba
7ntu. . . meg tobb hcg termelodik az embrio fejlodesevel
8ntu. . . . hcg termelodes folytatodik
9ntu. . . a hcg szint mar eleg magas, ahhoz, hogy a vezeletbol megallapithato legyen a terhesseg
Ketten. Itt statisztikailag nincs nagyobb esely terhessegre tobbnel, ellenben az ikerarany jol megno. Nekem sok lenne ketto. Nem szeretnek eljutni oda lelkileg, hogy otot is bevallalnek csak legyen mar...
Napozgatok. Elegge magamba meditalos hangulatban vagyok. Olyan csoda lenne pozitivat tesztelni, hogy kicsit fasult vagyok. De azelso heten nem is akarok tuneteket ketesni, ugy sincs es azutan se biztos. Nem akarok majd bedolni mindenfele apro szurkalasnak sem, azok nekem sima ciklusban is vannak. Majd ha tobbet pisilek, vagy valami beagyazodasos pottyot latok akkor majd fellelkesulok, addig nem. Ezt megbeszeltem magammal :-)
;)))))))))))))))) Hehehe.
Itt vagyok Lanyok! PUPO vagyok megint, huu de izgi. Ez egy angol mozaikszo es szerintem tok vicces, meg se probalkoznek magyarra forditassal :-)
(Pregnant Until Proven Otherwise)
sziasztok lányok:) még nem ismerjük egymást (kivéve Provence), de olvaslak benneteket. mi is fagyibabákért megyünk kb. 1 hét múlva:)
Provence 1000 drukk mára, nagyon szorítok:))))))
és persze neked is G-VJ:)
sziasztok
Igen, igazad van. De azért nagyon jó lenne ma beültetésre menni!
Most Neked és Provencenek küldöm a pozitív energiát!
Bocsi, nem P-vel vannak jelölve, hanem Z-vel.
Megnéztem és a Zelltyp.-et jelöli. Ezek szerint valami cellatípus.
Üdv.
Szia G-VJ,
szerintem nem mennyiséget jelöl, hanem állapotot. Az én papírjaimon is így voltak,h P3, P2, P1 és mellette a darabszám. Először a hármasokat használták fel, mert azok a legjobbak, a végére hagyták az egyeseket.
Üdv.
Azt jelenti hogy úgy van lefagyasztva 2-2-1-1
Hármat felengednek és még marad három a fagyiba egy 2-es és 1-es fagyasztás.
Szorítok mindenkinek nagyon!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Az alkohlistákon valóban segít a kapszula beültetés?Mik a vélemények, tapasztalatok?
- Van valakinek tapasztalata sérvműtét utáni háló beültetéséről?
- Ismeri valaki a Volom Dentált vagy a Czinkóczky fogászatot? Lehet, hogy beültetésre is szükségem lesz, írnátok tapasztalatot ezekről?