Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? (beszélgetés)
Szia Bananhinta, jo a neved:-)
Az alabbi valaszokkal tudok szolgalni (en a kezeleseket Nemetorszagban csinalom).
Mennyi idők kell kihagyni egy hiperstimu után? Úgy értem érdemes rögtön kérni már a következő ciklusban, vagy jobb, ha a szervezet pihen pár napot? A MAGANVELEMENYEM AZ! HOGY EGY CIKLUST BIZTOS VARNEK! HOGY VISSZAHUZODJANAK A PETEFESZKEK, DE EZ A TE ES A DOKID DONTESE.
Kell e újabb hormonkezelés a beültetéshez? Valakitől hallottam, hogy a ciklust figyelik és úgy csinálják, de nem mindig van peteérésem és nem rendszeres a menstruációm. HA IGY ALL NALAD A HELYZET! AKKOR TUTI! HOGY LESZ EGY KIS HORMONKEZELES EZ ALTALABAN A CIKLUS HARMADIK NAPJATOL OSZTROGEN TABLETTA! IGY VALAMIERT A SOK OSZTROGEN MIATT NEM IS LESZ PETEERES, DE AZ ILYENKOR NEM IS KELL IGAZAN, FIGYELIK A NYALKAHARTYAT KB KET VERVETEL ES UH LESZ A BEULTIIG. A CIKLUS FIGYELES RIZIKOS AMUGY SZAMTALAN OLYAN ESETET HALLOTTAM! HOGY LEMARADTAK A TUSZOREPEDESROL ES ELKEZDODOTT TEMELODNI A SAJAT PROGI ES AKKOR MAR NEM LEHET VISSZATENNI, MERT UGYSE TAPADNA MEG...
Milyenek az esélyek ilyen esetben? Jobbak, rosszabbak, ugyanolyan? EGY PICIT ALACSONYABB SZAZALEK AZ EMBRIOK RESZEROL, MERT NAGY TRAUMA AZERT A FAGYASZTAS...DE A NOI SZERVEZET SZEMPONTJABOL MEG SOKKAL JOBB. NYUGIS AZ EGESZ, LELKILEG IS.
Öten vannak, ebből hogyan döntik el, hogy hányan olvadnak fel? Kérhetem én vagy a biológusok döntenek, hogy mennyit kérek? ATTOL IS FUGG! HANYASAVAL VANNAK LEFAGYASZTVA, ILLETVE HANYAT SZERETNEL VISSZAKAPNI. VEGYUK AZ EN ESETEMET, NEKEM IS PONT OT VOLT LEFAGYASZTVA MOST A BEULTI ELOTT. KETTOT SZERETTUNK VOLNA VISSZA. VOLT EGY HARMAS ES EGY KETTES CSOMAG, IGY A HARMAST VETTEK KI A HUSBOL ES ABBOL KETTO SZEPEN FEJLODOTT, IGY MARADT KETTO A FAGYIBA. DE PL AZ ELSO FAGYISOMNAL KIVETTEK EGY KETTESET, DE CSAK EGY ELTE TUL, VISZONT AKKOR IS KETTOT SZERETTUNK VOLNA, IGY MEGY KETTES CSOMAGOT KIVETTEK, ES IGY OSSZEJOTT A KETTO.
A masik, hogy ilyen koran nem szoktak vervetelt csinalni, tehat, ha eleve a beulti utani 13-15 napon mentel volna, gondolj bele es megkapod a 120 as eremenyt mindenki a foldhoz verte volna a segget az orkodesben :-) nem?
Miert volt ilyen koran a vervetel?
Szia fit!
Ez egy nagyon hasznos link, kiszamoltam Neked es a "max" normal duplazodasi ido 72 ora. Neked 73 korul jott ki. De azt iskerdezi, hogy hany orakor volt a vervetel.
Szerintem abszolut van esely, kitarta, vannak kicsit lassabbak es a fagyikra kimondottan mondjak, nem tudom miet. Gyere feltetlen az uj hirekkel, habar most itt nincs nagy elet, de mindenki olvassa az ujakat :-)
Nos július 18. -án megvolt a 6. lombikbaba beültetésünk fagyasztott 5 napos blasztocita.
Minden a nagykönyv szerint szurkálás, hányinger, mell feszülés, éhség érzett. . . . .
Július 27. a beültetéstől 9. nap 31-es hcg szint emelkedés de azt mondták ez még nem biztos menjen vissza augusztus 2. -án az az beültetéstől 15. nap a hcg 120. . . . még mindig nem mondanak semmit biztosra jövőhéten megint menni kell kicsit el szomorodott szeretném biztatni de látni is volt -e már valaki ilyen helyzetben???
Rendben lehet még a baba???
Halihó, sziasztok
Tudnátok nekem mesélni arról, hogy történik a fagyasztott embriók beültetése? Hiperstuláció miatt maradt el a beültetés. 5 fagyasztott embriónk van, 5 naposak. Kérdéseim:
Mennyi idők kell kihagyni egy hiperstimu után?
Úgy értem érdemes rögtön kérni már a következő ciklusban, vagy jobb, ha a szervezet pihen pár napot?
Kell e újabb hormonkezelés a beültetéshez? Valakitől hallottam, hogy a ciklust figyelik és úgy csinálják, de nem mindig van peteérésem és nem rendszeres a menstruációm.
Milyenek az esélyek ilyen esetben? Jobbak, rosszabbak, ugyanolyan?
Öten vannak, ebből hogyan döntik el, hogy hányan olvadnak fel? Kérhetem én vagy a biológusok döntenek, hogy mennyit kérek?
Nagyon köszönök minden választ! :)
Köszi jòl vagyunk! Már a 24.hetet elkezdtük.
Irj ha teszteltél!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hehe, kimaradt egy egesz ciklus :-):-):-)
Nincs nagyon mit totojaznunk...
Egesz jol birom. Most hasznaltunk embryogluet, ezt hasznaljak Debrecenben azt tudom.
Koszi Szombatne! Remelem jol vagy es minden rendben.
Ne már basszus..... Aaaaaaaaa
Hogyan tovább? Majd írd meg mit mond a doki.
Én is jobban örültem volna , ha 5 naposak az embriók, de hétvégére esett volna az ötödik nap. Tudja valaki, hogy 4 naposan miért nem teszik vissza őket? Legalábbis én még nem hallottam senkitől 4 napos beültetését.
Én úgy tervezem, hogy , ha megint mennem kell, akkor először a kettes csomagot kérem olvasztani. Áprilisban nekem is szép volt mind a kettő embrió az olvasztás után. Mert,ha az utolsónál háromból csak felébred egy, az szörnyű lenne, hogy ott vagyok és beültetés nélkül kell haza menni, mert nem ébredne fel az utolsó kettő.
A legjobb az lenne, ha a mostaniak velem maradnának !!!
Szorítok, hogy sikerüljön neked.
Nekem még 6 van lefagyasztva, múltkor 2-ből 2 felébredt és 100 -osak voltak. Szóval remélem most is valami ilyesmi lesz, így 3-at szeptemberben, 3-at októberben olvasztatnánk. De ha nem ébrednek most fel ilyen jó arányban akkor többet is kiolvasztatok szeptemberben, valószínű vállalom, hogy most legyen 3 visszaültetve.
Öszintén szólva én azt szeretném, hogy 2 db 5 napos legyen visszaültetve, ha kell ehhez mind a 6ot kiolvasztathatják, de ezt nem fogják mert most 3 naposak csak és nem "tenyésztik" tovább őket, hanem egyből beültetik. Pedig nekem az első lombiknál blastok voltak és megtapadtak, de hamar el is ment a dolog.
Megértelek én is ilyen érzelmi hullámzásokon megyek át. Próbálok pozitív lenni, de nem mindig sikerül. Nekem még 5 fagyasztott embrióm van, de most is négyet kellett olvasztani a beültetéshez. Ha nincs szerencsém, akkor már csak egy esélyem van.
Most vagyok ET+4 napon , még egy hétig reménykedhetek, hogy sikerül.
További ajánlott fórumok:
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Az alkohlistákon valóban segít a kapszula beültetés?Mik a vélemények, tapasztalatok?
- Van valakinek tapasztalata sérvműtét utáni háló beültetéséről?
- Ismeri valaki a Volom Dentált vagy a Czinkóczky fogászatot? Lehet, hogy beültetésre is szükségem lesz, írnátok tapasztalatot ezekről?