Tanulok.Vagyis:tanulnék, csak elakadtam...:S (beszélgetés)
Ja és azt nem tudod véletlenül,hogy mik azok a:
BAO,MAO és PAO értékek?
Már így a tápcsatorna témájában...:S
Egyszerűen nem találom rájuk a választ...:S
Jó,nem jó...:(
Figyuka...Ebben nem tudnál segíteni,mert sehogy sem találok rá választ:
Mik ezek:
choleretikumok
cholelithiasis
:S
:O
Amindenit,tényleg...:S
De akkor nem jó az Fe2+ válasz?Mivel is-is?
"a vesében történő oxidativ dezaminálás lassú,jelentősége kicsi..."
És ez minek mond ellent?
"Mert,hogy az a jellemző a legtöbb esetben,hogy a májban először transzaminálással,majd oxidatív dezaminálással keletkezik egyenest: NH4+"
Valóban, a máj elég nagy súllyal szerepel az aminosavak átalakításában.
A citokrómok hemtartalmú fehérjék, amik az elektronátadásos reakciókban vesznek részt. A mitokondriális légzési láncban is szerepelnek.
A vas 2 vagy 3 pozitív, ez teszi lehetővé az elektronátadást (a 3 pozitív vasion fölveszi az elektront, akkor lesz 2 pozitív, majd továbbadja, visszaalakulva 3 pozitívvá).
Egyébként komolyan nem értem a könyvemet.Már nem elször fordul elő,hogy kevésbé lényeges dolgokat tanít meg,ami igazán lényeges,azt meg egyszerűen "kifelejti".Most az aminosav-ammónia bulinál is ez van.Leadja a könyvem,hogy oxidatív dezaminálással keletkezik NH3 + alfa ketosav.Az NH3-at a minden sejtben megtalálható glutaminsav megköti->glutamin és a vérárammal így jut a májba az urea ciklusba.De.Én ugyebár szorgalmas vagyok és a biokémiát a rajongásig szeretem.Tehát az útra aminosavat tanulni azt vittem el,nem az én tk-m.Erre közli: a vesében történő oxidativ dezaminálás lassú,jelentősége kicsi...
Mert,hogy az a jellemző a legtöbb esetben,hogy a májban először transzaminálással,majd oxidatív dezaminálással keletkezik egyenest: NH4+
De nem hogy leírná ezt a könyvünk.Nem.Kizárásos alapon közli,hogy ez "így" történik.Pont.A vesében történik.Pont.Pedig kis jelentőségű.Így elég pontatlan lesz az ember és ez engem dühít.:S
"Mi a citokróm rendszerek funkciója?"
Kb.ennyire sikerült rájönnöm: a NADH-val a terminális oxidációhoz szállított és ott leadott H-ek felhasználása ATP szintézisben...:S
Ez most így jó?De ettől több nem jött le.
Pff...a Tk-ban van...
Igen,amiket leírtál,pontosan azokra gondoltam én is...:S
És számomra is értelmezhetetlen.Mindegy,betanulom,mert ha lesz a tesztben,akkor így lesz.De azért marha jó...:S
47 kcal= 197 kjoule.
Ami problémás:
1. Ha az ATP "fölépül" (--> ADP + P = ATP), akkor energiát nem nyerünk, hanem veszítünk. Persze nem veszítjük el, mert az ATP-be épül be. Végül is lehet úgy fogalmazni, hogy így energiát nyerünk, hiszen az energiát az esetek túlnyomó többségében csak ATP-ből tudjuk fedezni.
2. Nagyon nem stimmel a nagyságrend.
Az ATP hidrolíziséből nyerhető energia (szabadentalpia) ~ 30 kjoule/mol. A hangsúly a "/mol"-on van. Azaz 1 mol ATP hidrolízisére vonatkozik, ami 6*10^23 db ATP molekulát jelent. Nyilvánvalóan abszurd 2 db ATP molekulára 197 kjoule.
Ha meg jófej vagyok, és feltételezem, hogy 2 MOL ATP-re gondolt az illető (nem pedig 2 db-ra), akkor sem stimmel, mert akkor meg 60 kjoule = 14,3 kcal.
Ezt hol olvastad?
Alma!Ez igaz?
"Ha 2ATP épül fel,akkor ily módon 47kcal energia nyerhető."
Szokni kell a terminológiát:-)
(A gerjesztés egyébként külön megér egy misét...)
Affene...:O
Ok.
Ok,akkor nem jött le,hogy az anyag tulajdonsága,ezek szerint tehát nincs éleshatár.Ok!
;)
A gerjesztés szót ne használd itt, mert az a kvantummechanikában nem azt jelenti, mint ahogy te most használod.
Gerjesztés: gerjesztesz egy atomot vagy molekulát, ha megnöveled az energiáját.
További ajánlott fórumok:
- Baba mellett újra tanulnék
- Népszámlálási ív kitöltésében elakadtam
- Segítsetek! Piskótát szeretnék sütni 2-3 tojásból, ami lapos lesz tortaformába, valami egyszerű-nagyszerű tortát szeretnék, csak elakadtam :
- Szeretném a lámpáimat kicserélni. Vettem mennyezeti spotlámpákat. A bekötésnél egy kicsit elakadtam, esetleg valaki tudna segíteni?
- Singels 2! Nemrég kezdtem el játszani a Singels 2 játékkal, és elakadtam egy kicsit. Segítsetek, ha ismeritek a játékot!!!!!
- Virágokat fűzök gyöngyből, de párnál elakadtam. Tudtok esetleg segíteni?