Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

9276. Zsanetta
2013. dec. 16. 13:29
Bocsánat több 130 km-es úton :P
9275. Zsanetta
2013. dec. 16. 13:27

Sziasztok!

Én is rég nem írtam már ide.Én nyár végén szereztem meg a jogsimat.

Egy Michub. Colt újabbon tanultam vezetni,majd jött a saját régi Suzuki ami nem szerettem,és egyre jobban utáltam vezetni,kezdtem félni is.

Eladtuk és vettünk egy Ford Galaxy 2001 -es disel,automatát,mivel a párom kereskedő és imádom.

Ismét szeretek vezetni,jó vele menni.

Túl vagyok több 13 km-es úton egyedül,sötétben ,ködben 100-110-es sebességcsúccsal.

Én biztosan nem szeretnék többet kézi váltósat vezetni,engem teljesen elvarázsolt az automata.

9274. Beu23
2013. dec. 16. 12:43
Tegnap vezettem vagy 35 km-t a sötétben, mentem 90-100al is. egész jol ment. nem fulladtam le egszer sem :) mármint a lámpáknál :D
9273. bozo79 (válaszként erre: 2407. - Zsenilia77)
2013. dec. 12. 09:56

Ne idegeskedj, senki sem úgy születik, hogy profi vezető. Az, hogy a váltásoknál gondba vagy, teljesen normális. Nekem most van meg két hónapja a jogsim, egy hónapja vezetek minden nap, és kb. 2 hete nem kell figyelnem a váltásokra, mert most jutottam el odáig, hogy ösztönösen jön mikor hova kell válltani.

Próbálj meg nem rágörcsölni, és akkor másra is jobban tudsz figyelni. Nekem mindíg azt monda az oktatóm, hogy nem Ő tanít meg vezetni, Ő csak azt mutatja meg hogyan kell. Megtanítani majd a rutin fog, meg az évek. Ne add fel, bízz egy kicsit jobban magadban!

2013. dec. 12. 07:24

Sziasztok!

Egyre inkább úgy érzem, hogy nem megy nekem még a 29.órában sem ez az ezer felé figyelés.

Tegnap vezettem megint. Parkolgattunk, volt ami ment, volt ami nehzebben. :)

DE sokszor kellett szólnia, hogy láttuk-e azt a 30-as táblát. Láttuk-e azt a gyalogost? A váltásokkal is meggyűlt még mindig a bajom. Hol elfelejtettem 2-be visszaváltani, hol felválthattam volna 4-be, de nem tettem. Még egyet vezetek az ünnepek előtt aztán januárban folyt.köv.

Most teljesen kilátástalannak érzem a jogsit. Meg szorít az a fene kassza is. Kb. még 10x2 órára van pénzem és semmi több. :(

Szép napot!

9271. Nanazi
2013. dec. 11. 21:56

Fura...autópályára az mehet aki legalább 60nal képes menni, akinek meg nem tetszik hogy "csak" 100-zal mész az meg fogja magát és kielőz. Na mindegy...

Hát ma reggel nekem se ment olyan jól mint hétfőn de megyeget.. :)

2013. dec. 11. 08:11

Köszi csajok!

Ha lassabban megyek akkor azt mondja, hogy akadályozom a forgalmat. :(

Országútin is azt mondta, hogy itt lehet menni 90-es akkor tessék belőni a 80-at.

A tükrökre azt mondja, hogy szüttyögök. Megnézem, hogy van-e valaki, aztán ha nincs akkor induljak is át sávot váltani. Nem kell azt többször megnézni, mert akkor biztos, hogy oda fog vki furakodni. :(

Nem értem.....

9269. Nanazi (válaszként erre: 2402. - Dori1234)
2013. dec. 10. 22:13
Igen..miért is kötelező 120szal menni?!Persze nem szüttyög az ember de nem is kötelező hasítani
9268. Nanazi (válaszként erre: 2401. - Zsenilia77)
2013. dec. 10. 22:10

Ne add fel Zsenilia!Azért kedves attól az oktatótól hogy ilyeneket mond...szerintem azért nem kéne így lelombozni az embert. Csoda ha nem tud laza lenni valaki úgy hogy mindenre koncentrál közben meg még meg is akar felelni?! Mindenkinek vannak rosszabb napjai, hol így hol úgy. Én holnap reggel vezetek megint, most hogy múltkor jól ment ki tudja megint tartom-e azt a szintet..

Reggel 7kor (én vagyok az első általában) azért nem vagyok olyan hűdefitt. Bár már nem stresszelek, lesz ami lesz, végülis csak egy óra se az egész, az oktató meg gondoljon amit akar, attól még nem fog különbebben menni!

9267. dori1234 (válaszként erre: 2401. - Zsenilia77)
2013. dec. 10. 22:08
Olyan is van hogy túl sokat nézel tükörbe? Én úgy tudtam, hogy az a baj ha keveset. Sőt én nem is mentem egyszer sem ilyen gyorsan. Tehát szerintem annyira nem vezethettél rosszul.
2013. dec. 10. 06:52

Ügyes vagy Nanazi.

Én egy szörnyűt vezettem tegnap. Autópályás vezetés volt és 120-al kellett mennem. :( Áhhhhhh! Az előzések szörnyűek voltak. Többször néztem a tükrömbe mint kellett volna a bizonytalanságom miatt. Folyamatosan veszekedtünk az oktatóval. Azt mondta a végén, hogy kár volt mennem vezetni, mert nem léptünk előre. Sőőőttt! Tegnap küzdöttem megint az autóval. Nem tudok elég laza lenni azt mondja. Görcsösen meg nem lehet vezetni. :(

Mi a fenét csináljak, hogy előjöjjön belőlem a vagesz csaj? :(

9265. Nanazi
2013. dec. 9. 22:24
Húúúúúúú istenem azt mondta ma az oktató: "Na, nem is volt ez rossz!" Ilyen se volt még...most mentem először lámpához, csomószor át kellett mennem és nem fulladt le (csak majdnem..de lényeg hogy mégse :D) Végre valami siker..ójeeeeeee
2013. dec. 8. 16:03
Háááát nekem az a nagy álmom csajok, hogy ha Pestre fel merek majd menni kocsival akkor elmondhatom magamról, hogy tudok vezetni. :D
9263. Beu23 (válaszként erre: 2397. - Bozo79)
2013. dec. 7. 17:14
Asszem pesten én meg is bolondulnék. nem tudom ti hogy bírjátok, de biztos hozzá vagytok már szokva. Gps nélkül lehetetlen kb. bár nem is sokszor megyünk csak ha felmegyünk vásárolni :) holnap én fogok szerintem vezetni mikor megyünk családlátogatásban, úgyhogy párom ihat én leszek a soför kisasszony :)
9262. bozo79
2013. dec. 7. 09:53

Sziasztok!

Jó rég voltam erre :-/

Beu, Linca gratulálok, csak így tovább!!!!

Már én sem remegek ha vezetnem kell, és egyre bátrabb vagyok. Úgy érzem, összeszoktam az autócskánkkal :-) , igaz én minden nap vezetek, mert ugye viszem a gyerekeket iskolába, meg bölcsibe. Tegnap már már kimerészkedtem a soroksári auchanba is, de jártam már a Heim Pál gyerekkórháznál, a IX. Kerületben, meg a XVII-ben is.Eddigi max.sebességem 115 volt autópályán, amikor mentünk Veresegyházra. Na, röviden ennyi, ja és a hótól, jégtől azért tartok egy kicsit....

9261. Beu23 (válaszként erre: 2395. - Linca1102KM)
2013. dec. 7. 08:27
Jól nyomod:D én még csak bontogatom a szárnyaim. egyszer én is mentem 85-tel. jo volt amúgy, de anniyra nem szeretek gyorsan menni.
2013. dec. 6. 22:36

Én már olyan vagyok mint egy rallyversenyző! :D

Annyiszor megyek akárhányszor csak tudok, a parkolásaim egyre javulnak, már simán parkolok, kis javítással...:) Autópályán meg merek menni már 95-tel is! Na jó, azt ritkán, de én vittem sógornőmet szülni, na akkor mentem 110-zel. Mikor meg hoztam haza őket, akkor meg 70-nel, lakott területen 45-tel, kanyarodni meg 3-mal...:D Mikor hazaértünk, úgy éreztem mint akiről levették az Ararát hegyet...:D

A forgalmi vizsgán nem izgultam ennyire! :D De minden ok volt, és ennyi!

Mondjuk a havas úton vezetést a párommal gyakorolni fogom, de imádok vezetni!!!!!!! :D puszi nektek!!!!!

9259. Nanazi
2013. dec. 5. 22:59
Hali, végre hazaértem! :) Hétfőn reggel megyek újra vezetni, háááááát már alig emlékszem valamire, nem tudom majd mit alkotok!
2013. dec. 2. 07:14

Gratula Beu! Hajrá!

Nanazi én is így jártam, hogy kocsi az udvarban, jogsi még sehol. :)Még én is így vagyok, hogy tudom mit kell vagyis kellene csinálni, csak gyakorlatban nem megy. Meg az a fránya magabiztosság.

9257. Beu23
2013. dec. 1. 13:55
Én megmegint vezettem, egyre jobban megy:)
9256. Nanazi
2013. dec. 1. 00:26
Na, hát akkor kicsit megnyugodtam. :) Köszi. Vicces a dolog, mert a kocsim már mmegvan, csak jogsi kéne hozzá..de hát majd elérünk oda is. Meg hát, olyan rossz érzés, mikor elméletben tudja az ember mit kéne csinálni, de valahogy mégse úgy sikerül kivitelezni gyakorlatban. Kicsit ilyenkor elmegy tőle a kedvem, igaz másnapra visszajön :) Mert tetszik ám azért ez a vezetés-dolog, csak ez a sok bénázás ne volna. Most egy pár napig munkaügyben külföldön leszek, hát mire visszajövök megint vezetni addigra azt is elfelejtem ami eddig még ment!
9255. Zsenilia77 (válaszként erre: 2388. - Nanazi)
2013. nov. 30. 17:40

Sziasztok!

Én a 22. órán vagyok túl és még mindig nem vagyok magabiztos.

Kanyarodtam védett úton jobbra, telefonált közben az oktatóm és én nem mertem kanyarodni. Pedig tudtam, hogy elsőbbségem van. Vagyis kanyarodtam, de megrágtam magamban, pedig nem kellett volna. Mit kaptam én a telefonbeszélgetés után, hogy miért nem megyünk ha mennünk kell. :) Feltartjuk a forgalmat, balesetveszélyes. :) Tudom, de hát mégis.

Ennyit a magabiztosságról.

2013. nov. 30. 13:35
Nanazi, szia! Üdv itt! :D Nyugi, kivétel nélkül mindenki annak érezte magát, szerintem még a 20.órán is! :D Ez ezzel jár. Sok-sok gyakorlás lesz, mire meglesz az a magaiztosság! De akármi történik, ne add fel, csak a cél felé haladj, lassan, lépésenként, és minden ok lesz! Akármi van, írj, és ha tudunk segítünk!!! :)
9253. Nanazi
2013. nov. 29. 23:43
Üdv mindenkinek. Olvasgattam a kommenteket, hát úgy érzem előttem még nagyon sokminden áll :( Én még csak 4 órán voltam, ami nem sok, de néha nagyon bénának érzem magam...nem tudom ezzel más is így volt?!
9252. dori1234 (válaszként erre: 2386. - Linca1102KM)
2013. nov. 29. 21:18
Rendben köszönöm az infót
2013. nov. 29. 19:05
Én azt vittem amivel jelentkeztem. De vidd mind2őt, és nincs gond! :)
9250. dori1234
2013. nov. 29. 08:10
Köszönöm :) sulis bizonyítványnak az kell amit a tanfolyamra bevittem? Vagy jó a gimis is? (az általánosat vittem be)
9249. Linca1102KM (válaszként erre: 2383. - Dori1234)
2013. nov. 29. 00:16

Sziasztok!Gratulálok Dory! :) Ügyi vagy!!!

Vizsga után 3-4 munkanappal kiadják a vizsgaigazolásod. Ehhez vinned kell:szem.ig, lakcím kártya, Vöröskeresztes igazolás, orvosi igazolás(amivel jelentkeztél.elvileg ezt is kérik, meg a sulis izonyítványt).

Miután kiadták a vizsgaigazolást, utána mehetsz az okmányirodához, ott kérik a vizsgaigazolást, szem.ig, lakcímkártya, vöröskeresztes igazolás, eredeti orvosi igazolás, és ott kérsz majd egy csekket, amit ki kell fizetned, ez 4000ft lesz. Megcsinálják, és kapod az igazolást, majd rá saccper 2 hétre megjön a jogsid, és goooooo!!! :D Elvileg ennyi lesz.:)

9248. dori1234 (válaszként erre: 2382. - Beu23)
2013. nov. 28. 21:22
Köszönöm, és ehhez a laphoz az elsősegélyes lapon kívül kell más?
9247. Beu23 (válaszként erre: 2381. - Dori1234)
2013. nov. 28. 20:08
Grat a vizsgához :) három nap múlva adják ki kb. azt a lapot amivel mehetsz okmányirodába.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook