Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Köszönöm a tanácsokat.
Igyekszem minnél jobban csinálni :)
Csak annyit tudok tanácsolni, hogy ne hagyd magad elbizonytalanítani, gyakorolj, vezess amennyit csak tudsz. Èn már 5 ève vezetek napi szinten, de épp 3 hete volt egy olyan helyzet, hogy a körforgalomnál megváltozott az aszfalt felülete, èn pedig fèkezésnél elég csúnyán megcsúsztam. Ha van előttem valaki, tuti nekimegyek. Besodródtam a kijárat-bejárat közötti padkára, keresztben álltam meg. Hiába van gyakorlatom, mègis előfordult. Nagyon megijedtem, de tovább kell menni.
A kezdésről meg annyit: 8 èvig nem vezettem mikor levizsgàztam. Szóval tőlem bènább ember nem volt. Vettem 6 pótórát, azóta kocsival járok. :-) Hajrá!
Nekem is friss a jogsi és mennem kellett jeges úton városba , csúszott esett is és még az 1 éves kisfiam is hátul üllt.
Próbáltam óvatos lenni, és a megengedett helyett kb 15el kevesebbel mentem.
Állandóan ledudáltak.
Közben bárki ki tudott előzni ha akart.
Annyira rosszak az ilyen élmények.
Én értem rengeteg ember sokkal ügyesebb kezdő vezetőként mint én, de nem mindenki rögtön penge.
Nem fogok azért gyorsabban menni, mert ledudálnak miközben én az a adott helyzetben nem érzem biztonságosnak.
Még nagyon sok olyan helyzet van ami új, sajnos ilyen helyzetben nem teljesítek a legjobban, de igyekszem hogy ne tartsak fel senkit vagy ilyesmi, mégis sok sofőr akkora tahó, hogy teljesen lelomboznak.
Viszont nem tudom mitől lehetnék ügyesebb, ha nem gyakorolok.
Viszont ez bakik nélkül nem megy sajnos.
Van esetleg valami jó tanácsod?
Akkor gratula neked! :)
Az órákon kívül azért gyakoroltál?
Szerda reggel 8-kor voltam okmanyirodaba, masnap kesz volt a jogsim, tegnap tovabbitottak mar kb del korul, lehetseges, hogy ma delutan at is vehetem??
"2016.12.08.-án/-én továbbításra került az igénylő adatlapon szereplő kézbesítési helyre."
Szerintem gyorsabb így persze.
Mert így azonnal kapsz értesítőt, ha bent van az okmányba nem adják tovább a postásnak. Egy- két napot biztosan nyersz vele.
Ügyes vagy ! Gratulálok:)
Nekem ez is ezt mondta a vb, de egy hét után már jól megy szerintem.
Belejöttem :)
Semmi baj, ez is hasznos volt.
Megpróbálok hétfőig minél többet vezetni, mert kedden utazom megint Budapestre és vasárnap jövök. Remélem azalatt a pár nap alatt nem esek ki a "rutinból". :)
Bocsi, nem a kérdésre válaszolok, mert még nincs egy hete hogy megvan a jogsim.
Én mindennap vezettem, és rengeteg hibám volt, nem egyszer kétszer fulladtam le...sokszor:'D
Csak azért írom ezt le, mert látom magamon hogy egyre jobb vagyok.
Nekem is szoknom kellett az autót, én is új kocson tanultam, amivel meg most megyek lestrapált kocsi.
Sokat mentem csúcsidőbe, mostmár abba is beleszoktam. Persze nem belvárosban, de nagyvárosban.
Biztos van aki rögtön penge, de szerintem teljesen normális ha még hibázunk.
Én a hibáimból tanulok.
Szerintem max 2 hét és már semmi ilyen apró hiba nem lesz amiket írtál :)
Sziasztok!
Én még csak péntek óta vezetek, mert nem voltam itthon mikor megjött a jogsim. Eddig egy alkalmat kivéve mindig olyan ült mellettem, akinek van jogosítványa. Kb. 15-20 percet vezettem eddig napi szinten, ez alól kivétel a tegnapi és a mai nap, tegnap kb. 5 perc volt direkt este, hogy azt is szokjam, ma pedig kb. 45 perc (ez is csak este). Vannak kisebb hibáim, kissé még bizonytalan és "félénk" vagyok (de nem félek). Első nap lefulladtam kb. 2x (de ez nem külön-külön volt, hanem egyszerre egy emelkedőn való elinduláskor) és ma 1x. Szerintetek ez vészes, vagy ez kb. mindenkivel előfordul? Most már kezdem megszokni a kuplungot és a váltót (én egy vadiúj autón tanultam, nagyon könnyű volt váltani), de még néha azért nehezen váltok vissza. Azok akiknek már pár hete vagy hónapja megvan a jogsi, azoktól kérdezném, hogy ti mikor jöttetek bele a vezetésbe? Mikor éreztétek magatokat szinte 100%-ig magabiztosnak? Ti is így kezdtétek, vagy csak én vagyok ilyen kis béna?
Köszönöm:)
Meg is volt az első utam.
Nem nagy szám 5-6 km, nagyon kis mazsola voltam még, de azért élveztem.
Jó volt nagyon :)
Ááá ezaz megjött a jogsim :)
Ez extra gyors volt.
Csütörtökön intéztem, és ma mar át is vehetem.
Egy hét sem volt.
Sziasztok!
Van itt valaki aki a dekmár suliba jár?