Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Szia.
Nekem 3 óra volt az oktatás.
normális :) bár ettől függetlenül van, akinek 30 óra után is sikerül. igen kevés kivételeseknek :)
a kreszt tudni kell, de még jó sokáig nem a te dolgod lesz figyelni, alkalmazni. de valóban nehéz, amikor már a táblákat is te figyeled.
ne vegye ez el a kedved, kezdj el vezetni, és ha vezetés-oktatóként van vele bajod, akkor válts.
szia :-) A 30 óra valóban nem elég, mivel 580 km a kötelező amit menni kell, és az nincs meg 30 óra alatt. Én már a vége fele járok, kb. 40 órám lesz. Mi is megbeszéltük az oktatómmal az elején, hogy a 36-37. órában fogok tudni levizsgázni. Azért a 30. óránál még egyáltalán nem éreztem hogy vizsgaképes lennék. Az online kresz nem tudom milyen, sokat gondolkoztunk mi is hogy online vagy beülős tanfolyamra megyek, és végül beültem, bár munka és két kisgyerek mellett nem volt egyszerű, de a végén mégis azt mondtam hogy talán jobban jártam, mert ott egy csomó minden elhangzott, ami mondjuk online nem. Ha kérdés volt megbeszéltük, vagy éppen az oktató mondott olyan példákat, amiket a vezetés közben tudok hasznosítani.
Szerintem nem keseredj el, menni fog! :-) Minden rendben lesz! :-)
Sziasztok - mult heten letettem a kresz vizsgat, es most nekiallnek a gyakorlati oraknak... de lenne par kerdesem, gondoltam hatha ebben a forumban tudtok segiteni :)
Az normalis, hogy az oktato a legelejen, mielott egy percet is vezettem volna, kozli hogy ugye tudom hogy vizsgazni 30 ora utan nem lehet menni, nala kb 40-50 ora kell?? Ertem en hogy van akinek konnyebben, van akinek nehezebben megy..ha a sokadik ora utan is pancser az ember, akkor elfogadom ezt a velemenyt.. de eleve igy inditani, elegge lehuzos. Vagy ez mashol is igy megy? Plusz kozolte, hogy aki online vegezte el a kreszt (munka mellett mashogy mar nehez lenne), az nem tud semmit, hiaba tettem le ugyanazt a vizsgat mint barki mas.. es hogy olvasgassam a kresz konyvet mert majd kikerdezi. Kb elvette a kedvemet az egesztol.. Ez mashol is igy megy? Ha igen, akkor nekiallok vele es nem keresgelek tovab.. Ha viszont nem, akkor barmifele oktato javaslatot szivesen veszek, Bp-re :) Koszi!
Köszönöm szépen! Hát én meg ajánlom hogy jó kedve legyen a vizsgáztatónak, mert különben megverem 😉 na jó azért ennyire nem vagyok bátor 😁
Én elég sokat tudok menni egy héten. Általában heti 3-szor megyek 2 órát, és van hogy hétvégén is. De volt hogy olyankor csak 1 órát mentem. Olyankor inkább a parkolásokat gyakoroltuk. Szerencsémre az oktatóm a szomszédba lakik, volt hogy becsengetett ráérek e, és már mentünk is 😊
rozsaeszti, katus3
Én úgy vagyok vele, hogy biztos ami biztos, ha nem érzem még biztosnak magam a 30 óra végére még veszek pár órát. Önbizalmat kell szereznem a vezetéshez és után biztosan jobb lesz valamennyivel, de még nagyon az elején járok. Ti gyakoroltok/gyakoroltatok oktató nélkül?
Az biztos, hogy a vizsga után lesz csak a java,persze ha szerencsénk van és egyből van járgányunk.
Hát igen a sok gyakorlástól lesz majd gyakorlatom. Szerencsére az egyik ismerősöm felajánlotta, hogy gyakorolhatok vele, szaván is fogtam, nem kell kétszer mondani. :)
Most értem haza vezetésből 1héten 2x vagyok,ma is sokat gyakoroltuk a parkolást és vezettem is kicsit ma picivel jobban ment. Ahogy olvasom 8év kihagyás után 6+ órával a hátad mögött napi szinten vezetsz ez már valami! :) Mindenki magát hiszi a legbénábbnak!!:))
Sziasztok!
2 hete kezdtem el vezetni és először vitt ki az oktatóm pár percet vezetni,de nem volt nagy sikerélményem eddig csak egy parkolóban gyakoroltuk az elindulást megállást és a parkolásokat, még egyáltalán nem éreztem rá a kocsira és a parkolásnál is vannak problémák. Nem tudom felmérni az oldaltávolságot és olyan hibát vétek,hogy mindig nézem a visszapillantóból mennyi a távolság és sok ideig nem nézek előre még a pedálokkal is gondok vannak annyira sok információ ez egyszerre, hogy nem fogja fel az agyam mindent össze kell hangolni és ez még nem megy,de később remélem csak sikerül. Kinek,hogy ment az első vezetése forgalomba? Lehet hogy már 1000x feltették a kérdést,de annyi komment van , hogy nincs türelmem az elejétől elolvasni. Előre is köszi annak aki válaszol vagy privit ír!
Hát én még mindig a bèna fázisban vagyok :D
De amúgy meg mikor épp nem bénázom, akkor annyira élvezem.
Olyankor belém hasít uuu de penge vagyok hogy megyek aztaaa :D meg tényleg az, hogy nem kell a busz után szaladni.
Próbálom egyre tágítani a tudásom, bar nagyon le akartak az ilyenekről beszélni.
Mint pl. Pest belváros,Hungária,éjszakai vezetés lefagyott úton és ehhez hasonlók, meg hogy az ünnepek környékén mennyire veszélyes és nem kéne mindig menni.
De akkor miből tanulok?
Azzal van gondom inkább, hogy mindig kell a férjem is, mert az útvonalakat csak itt felénk vágom, és nem tudok GPS-re is figyelni.
Köszönöm.
Rajta vagyok :)
Nem szeretném abbahagyni semmiképp, csak akarok venni egy kocsit és azon szeretnék gyakorolni.
Igazából én ismerem magam és nekem jobb lett volna a fokozatosság, tehát nem olyan hamar bevezetni kis, szűk utcákba és átvezetni egyik városból a másikba, amikor még csak kettesbe tudtam váltani, mert a váltást sem gyakoroltuk be megfelelően.
Ráadásul olyan város, ami azért viszonylag forgalmas, amivel nem lenne bajom, ha már tudnám megfelelően kezelni a kocsit. Szóval, mondani akarom az oktatómnak, hogy inkább ott gyakoroljunk kezdetben, ahol lakom, mert az kisebb város, ismerem az utcákat és ha javult a teljesítményem, akkor lépjünk tovább.
Nálam sem volt rutinpálya, vagyis csak annyi, amennyi ideig a kuplungtartást megtanultam. Az első alkalommal kapásból kint kezdtük főúton, na jó nem a legforgalmasabb útra vitt, viszonylag kevés autó volt, de ott meg a váltásokat tudtam gyakorolni és igazából arra volt kíváncsi mennyire érzem az autót. Aztán még kb. kétszer voltunk kint, plusz kicsi város, de a negyedik alkalomtól már csak városban vagyunk.
Ahogy korábban is írtam, nulla gyakorlattal kezdtem, de úgy voltam vele, az oktatónál is van fék, ha gáz van, úgyis segít. Szinte sodródtam az árral, egyik nap még azt sem tudom mi az a kuplung, másik nap meg már azon gondolkozom melyik napon lesz a vizsga 😊 meg persze rohadtul parázom hogy elsőre meglegyen ☺ Nagyon bíztatlak hogy ne hagyd abba, menj csináld, vezess!
Eddig csak pár órán vagyok túl, meglepett, hogy már szinte rögtön ki kell menni a forgalomba. Régebben legalább volt az a 10 óra rutin a tanpályán, most már nincs, és nekem, aki sosem gyakorolta a vezetést, kellene.
Szóval, úgy döntöttem, hogy akkor veszem a többi órákat, ha lesz kocsim, amin egy barátommal tudok gyakorolni.