Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

11286. youlcsi (válaszként erre: 4417. - Bambusz79)
2015. febr. 10. 21:36
:D
11285. youlcsi (válaszként erre: 4416. - Bambusz79)
2015. febr. 10. 21:35

párhuzamos parkolásnál?

30 cm-re állok meg a másik kocsi mellett, onnan indítom. aztán 30 cm a szegély mellett is

azért én úgy látom, nem volt olyan rossz ez a mai óra :)

11284. Bambusz79 (válaszként erre: 4414. - Orchideavi)
2015. febr. 10. 20:36
üres utak, üres utak, üres utak :DD
11283. Bambusz79 (válaszként erre: 4412. - Youlcsi)
2015. febr. 10. 20:34

én pl. bringázni nem tudok készség szinten :D a férjem nem tudja sírjon vagy nevessen... képes vagyok a teljesen sík úton akkorát esni, hogy egy egész nyáron át úgy néz ki a lábam, mintha megvertek volna :D

gyerekülést eszembe nem jutna feltenni (bár asszem fel sem tudnék utána mászni a bringára) :DD

11282. Bambusz79 (válaszként erre: 4410. - Youlcsi)
2015. febr. 10. 20:31
az enyém is 4 és nincs az a stresszkezelő tréning ami segítene :DDD
11281. Bambusz79 (válaszként erre: 4398. - Youlcsi)
2015. febr. 10. 20:26

az autó rémes :D a váltó másképp veszi a rükvercet, fel kell húzni és előre, de a pasi többet beszélt, mint az eddigi oktatóm a 29. óra alatt... :D :D

ja és pénteken is mehetek 2 órát, meg lehet szombaton is (ez is új, a heti két szimpla órához képest)

azt mondta, ahhoz képest, hogy először ültem az autóban nem volt rossz = rémes volt :D

annyira utálom Érdet, hogy be nem teszem a lábam, ha egyszer végzek ezzel :D következő életemben meg tuti bemegyek Pestre, legalább ott ismerős vagyok :DDD

ő is azt mondta, hogy azért az átlagnak, aki tényleg először ül volánnál és mindent most tanul meg, annak nem elég a 29 óra, inkább 38-40.

szte a parkolás sem volt szörnyű... (de az volt), de még gyakoroljuk! ezt ajánlom is! de majd kinyitom a számat. :D

ja, nektek a párhuzamos parkolásnál mennyi oldaltávot mondanak a másik autóhoz képest??? kíváncsi vagyok!!

szóval arccal előre! és ennél csak jobb lesz, ha már nem leszek leszedálva a lázcsillapítótól :DDD

11280. youlcsi (válaszként erre: 4414. - Orchideavi)
2015. febr. 10. 20:11

parkolásra az egyetlen, amit nagyon az eszembe véstem: "csinálhatod bármilyen lassan, csak jól csináld!" ha kell, centizve gurulni, centinként forogni előre-hátra...

amúgy nekem is úgy van, hogy ha valami történik, teljesen szétesek. amikor ez kerékpáros miatt történik, akkor szoktam azt hallgatni, hogy "már megint megevett bennünket a biciklis" :)

11279. Orchideavi
2015. febr. 10. 19:40

Valami pozitívabb dolgot beszéljünk inkább, légy szíves! :) Barátnőm vidéken tanul vezetni, és mesélte, hogy a biciklisek nem a kedvencei. Mondtam, hogy én nem nagyon találkozom velük, mert Pesten nem sok van, elvétve akadt eddig 1-2. Hát a következő órán annyi biciklis volt az utakon, amennyi előtte a 30 óra alatt nem.

Ezután itt volt téma, hogy sokan tévesztjük az irányokat. Velem is előfordul, de 1-2 óránként egyszer....nem sűrűn. Nos, az előző órán szinte mindig a másik irányba mentem, mint kellett volna. Ezért legyen inkább a következő téma: Az üres utak. :D Hátha bevonzzuk közösen. :D

Egyébként mondta az oktatóm, hogyha busz után megyünk, nem kell megelőzni....meg lehet, ha úgy érzem....de nem elvárás. El lehet döcögni mögötte, ha megállóba ér, megállok mögötte. :)

És ha ellenkező irányba megyek vizsgán, mint amit mond, az nem baj, csak csináljam helyesen, szabályosan.

Én a parkolásokat nem szeretem, mert nekem is nehéz eldönteni, hogy merre megyek, merre tekerek, mit nézek. Egy csomót gondolkodok...

A másik, hogy ha valami váratlan dolog történik, akkor teljesen kiesek a ritmusból, és utána hibát-hibára halmozok. Ezeken kellene javítani.

11278. Bogájka
2015. febr. 10. 17:38

Nekem is megvolt a mai vezetésem lányok, semmi extra, 1-2 hókupacban elakadtunk a parkolásnál, de megoldottam:)

Babi28, mennyire ismerős helyzet:)) Én is a jobbra hátra párhuzamoson buktam:)) De akkor ezek szerint a helyzetem nem reménytelen:))

Nekem azon kell nagyon gondolkoznom, mikor merőlegesből ellenkezőleg kell kiállni:) Hát azt sem tudom, merről jöttünk:))

11277. youlcsi (válaszként erre: 4411. - Hannika6)
2015. febr. 10. 14:13
azt nem mondom, hogy biztonságosabb az autóvezetésem, mint a gyalogos közlekedésem, de a kerékpáros-énemnél tuti jobb. sokáig ezért nem volt a bicajomon gyerekülés, mert mondom, nem akarom megölni magunkat...
11276. Hannika6 (válaszként erre: 4409. - Youlcsi)
2015. febr. 10. 14:10

:))))) semmi gond.

Nevetek is amikor 40-es táblánál szépen megyek 38-40-el és alig várják, hogy megelőzzenek (mert a tanuló autót minden áron meg kell előzni! :)) és még meglátják, hogy egy szőke-szemüveges vezeti :)))) hahaha

Néha úgy érzem, hogy az autót biztonságosabban vezetem, mint ahogy otthon közlekedek :))) De ez jó!

11275. youlcsi (válaszként erre: 4408. - Hannika6)
2015. febr. 10. 14:07
egyszer már voltam (ez a folytatás). eljutottam arra a szintre, hogy most már nyugodtabban tudnám agyoncsapni a 4évest :D
11274. youlcsi (válaszként erre: 4407. - Hannika6)
2015. febr. 10. 14:06

:D bocs :)

a tolatásnál én is sokáig elgondolkodtam, hogy de miért arra? előfordul, hogy még most is szól érte az oktató, hogy másik irányba kellene tekerni a kormányt.

ja, amúgy tök simán neki tudok sétálni az ajtófélfának... vagy magamra nyitom az ajtót... komolyan azt gondolom, hogy gondjaim vannak a távolságok felmérésevel :o

11273. Hannika6 (válaszként erre: 4406. - Youlcsi)
2015. febr. 10. 14:03
ez a tréning jó dolog:) nem ártana néhány rutinos sofőrnek sem :)
11272. Hannika6 (válaszként erre: 4405. - Youlcsi)
2015. febr. 10. 14:01

Én szőke vagyok és szemüveges :))) hahahha

tudok bénázni, általában tele vagyok lila, zöld foltokkal, mert mindennek neki megyek. Férjem szokta mondani, hogy képes vagyok itthon is összetörni magam.

Nagy gondom volt még, amit kezdek elhagyni, hogy valamiért úgy gondoltam, hogy ha hátra megyek és jobbra fordítom a kormányt, akkor balra megy az autó, tehát ellentétesen.... és ez olyan rosszul rögzült bennem, hogy nehéz elhagyni. Mindig végig kell gondoljam, hogy nah most merre áll az autó, hova akarok tolatni, mert ha nem gondolom végig tuti az ellentétes irányba megyek :((( ezen kell javítsak.

11271. youlcsi (válaszként erre: 4404. - Cirmoscicajaj)
2015. febr. 10. 13:57

kérdés az, hogy hogyan lehet ezen változtatni?

én is hamar felkapom a vizet... de tegnap kezdődött a stresszkezelő tréning a munkahelyen... remélem, segítségemre lesz.

11270. youlcsi (válaszként erre: 4401. - Hannika6)
2015. febr. 10. 13:56

én tudom, hogy béna vagyok :) nemrég ezt itt kifejtettem... de nem gáz, úgy vagyok béna, mint ahogy más pl szemüveges, vagy szőke éppen... alaptulajdonság :)

ahhoz képest, hogy ősszel még azt sem tudtam, melyik a gázpedál, és hogy 3 pedált hogy fogok 2 lábbal nyomni, nem is vagyok olyan rossz :)

2015. febr. 10. 13:55
sziasztok!ma voltam elsőnek vezetni a bukás után. Mondhatjuk,h jól sikerült.Nekem arra kell figyelni,h ne k.rjam fel az agyam,azonnal.Mert eddig így VOLT...
11268. youlcsi (válaszként erre: 4402. - Hannika6)
2015. febr. 10. 13:54
nekem azt szokta mondani, hogy én csak ne aggódjak, vigyáz ő a saját autójára :D
11267. Hannika6
2015. febr. 10. 13:50

a tanár legjobb beszólása parkolásnál: "Ne féltsem annyira azt az autót, mert nem lesz semmi baj."

Hát Én nem így gondolom, azért jobb félteni az autót :)))))))))

11266. Hannika6
2015. febr. 10. 13:48

hihi :) Ennyiből nem bánom, hogy itt tanulok meg vezetni, végül is nap mint nap ezeken az utakon kell végig menjek. Jaj munkagépet nem egyszer kellett kielőzzek, izzadt is a tenyerem rendesen, de utána büszke voltam magamra, hogy sikerült:))) (leírhatatlan érzés amikor a sok "bénaság" után egy ilyen manővert végrehajtok)

Az oktatóm azt mondta, hogy nem vagyok ügyetlen meg béna, csak ne ezt hajtogassam folyton, mert ezért vagyok bizonytalan. Az meg nem lesz jó vizsgán, hogy az oktató hiába tudja, hogy meg tudom csinálni, hogyha a vizsgabiztos nem látja rajtam.

11265. youlcsi (válaszként erre: 4399. - Hannika6)
2015. febr. 10. 13:36

legnagyobb budapesti forgalom... hahaha :) én már attól parázok, hogy holnap elkanyarodunk a piac felé... pedig nyilván. majd belerokkantam, amikor egy munkagépet meg kellett előznöm :o

mondjuk a város egyetlen párhuzamos közlekedésre alkalmas útján sincs kifejezetten sok előznivaló...

valahol szerencsém, hogy délelőtt járok vezetni (köszönöm igibácsi :D), így viszonylag kicsi a forgalom... ha meg a tél kitartana a vizsgáig, az egyenesen szuper lenne. nehogy kikeljenek a vizsgára az ifjú biciklis-fiókák :o

11264. Hannika6
2015. febr. 10. 13:29
Nekem sem volt még országúti, legalább Szentendréig jó lett volna kimenni...Bár mire kiérünk a városból, le is telik az időm. Sötét sem volt, vagyis kora reggeli szürkület az igen, mert általában 7-7:30-ra megyek vezetni. A legnagyobb budapesti forgalomban+kukásautó+biciklisek (mert soha nincs elég hideg ahhoz, hogy eggyel se találkozzak :D)
11263. youlcsi (válaszként erre: 4385. - Bambusz79)
2015. febr. 10. 13:19
na? na? na????
11262. youlcsi (válaszként erre: 4396. - Hannika6)
2015. febr. 10. 13:18

üdv a klubban!

én is holnap, a 40. óránál akarok rákérdezni, hogy akkor most hogy is állunk a vizsgával.

még tuti, kell óra, mert sem sötét, sem országút nem volt, de jó lenne, ha lassan vége lenne.

többiek!

ma hogy ment a vezetés?

11261. Hannika6
2015. febr. 10. 13:08

Sziasztok Csajok!

Bekapcsolódnék hozzátok. Olvasgattam az írásaitokat és hasonló gondokkal birkózok meg én is egy-egy órán. Én a 38.órán vagyok túl és Budapesten tanulok, pontosabban Óbudán. Az oktatómmal nagyon meg vagyok elégedve, magammal nem mindig :) Szeretek vezetni, próbálok már önállóan is, az oktató nem is nyúl bele, csak ha nagyon kell, nekem nagy problémám a parkolással van :( Sajnos nem sokat parkolunk ezért teljesen bizonytalan vagyok, többet és többet kellene még gyakoroljuk, de már nem szeretnék még plusz órákat venni. Holnap lesz meg a 40.órám úgyhogy rákérdezek, hogy mikor mehetek végre vizsgázni.

Babi28-nak gratulálok!!!! :) Biztos nagy megkönnyebbülés :)

11260. youlcsi (válaszként erre: 4394. - Bambusz79)
2015. febr. 10. 10:04

és vajon azopnnal megáll, ha a labda mögé gurul? netán a gyerek is utána fut? ez itt a kérdés.

tudom, a reklám is írja, hogy a rsz-től függetlenül a vezetőnek figyelnie kell, de vajon nem teszi-e egy ilyen segítség figyelmetlenebbé, felületesebbé a vezetőt?

nálam a tanuló kocsiban van tolatóradar pl. vizsgán nem lehet használni, le lesz szerelve.

ez csak azért érdekes, mert amíg erre nem hívta fel a figyelmemet az oktató, sosem tudtam, mi a fene pittyeg a kocsiban állandóan :o szerencsére nem sikerült hozzászoknom, mert ritkán van hangja :)

11259. Bambusz79 (válaszként erre: 4393. - Bambusz79)
2015. febr. 10. 09:59
tapsikálok és az autó beáll magától :D
11258. Bambusz79 (válaszként erre: 4392. - Youlcsi)
2015. febr. 10. 09:59
pedig kéne :D :D
11257. youlcsi (válaszként erre: 4391. - Bambusz79)
2015. febr. 10. 09:55
kár, hogy ez nem alapfelszereltség...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook