Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szoptatás kontra tápszer fórum

Szoptatás kontra tápszer (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szoptatás kontra tápszer

1 2 3 4
17. DODICA (válaszként erre: 12. - Monstro)
2010. jan. 24. 11:00

:))))) vagy inkább :((((


Ez a vicc az egészben. Magasról sz@rnak arra, mi a tényállás, ennyit a segítségről. Első gyerekkel én ugyanígy jártam, végül szopott is, hoztunk is neki anyatejet, tápszeres is lett. Pedig állítom, ha a kórházban nem az történt volna, ami, akkor igenis tudtam volna őt is úgy szoptatni, mint húgait. Rögtön a legelején rendkívül fontos, mit és hogyan mondanak az anyukának, mennyire biztatják, segítik. Akkor dől el minden. Lehet ugyan a későbbiekben is félsiker, de teljes siker már aligha....


A cikk írójához csak egy kérdésem lenne: mi a szoptatás hátránya? A mamára vagy a babára nézve gondol valamire?

2010. jan. 24. 10:57
Minek szült????Így lett volna,bocsi...
15. Darcy73 (válaszként erre: 14. - Megryan)
2010. jan. 24. 10:56

Teljesen egyet értek.

Aki mindent megtesz és mégsem sikerül a szoptatás-max.rövid távon-az nem tehet róla!De én tudok olyan "anyukát",aki a kórházban megmondta,hogy neki ne is vigyék ki a babát,mert nem fog szoptatni.Akkor minek szült.(2 gyereket!)

Nekem azok voltak a legmeghittebb percek,mikor a mellemen szuszogott a babám.Nagyon megviselt mikor már nem tudtam szoptatni.

2010. jan. 24. 10:50

Azzal szerintem sincs semmi gond, ha valakinek BÁRMIÉRT nincs elég teje és tápszert ad a babának. De azt az anyukát igenis önzőnak tartom (talán elítélem???) aki 2 hetes kicsijét elválasztotta és tápszerrel végleg dadára bízta, mert nem akart kimaradni a sportidényből.


Nekem mindkét gyermekemnél 4-5. napon indult be a tej a gyakori próbálkozás ellenére, így a másodiknál mondtam a nővérnek a kórházban, hogy bizony adjon éjjelre tápszert a babának, mert éhesen nem fog aludni. 5. napon beindult a tej, 6 hónapig csak szopott, és utána 2,5 évig. nem szabad ügyet csinálni ebből.

13. 00495ec28d (válaszként erre: 12. - Monstro)
2010. jan. 24. 10:42
Erről beszéltem.....a legtöbb kórházban ha idejében foglalkoznának ezzel,segítenének megtanítani a helyes szoptatást,fejést,és nem lesz...nák az egészet,akkor sok kismama nem itt tartana.
2010. jan. 24. 10:26
A legszebb az egészben, hogy a zárójelentésemen az volt hogy otthonába jól tejelő emlőkkel bocsátjuk, és akkor még csak tejem sem volt:((
2010. jan. 24. 10:25
Nos én nem szoptatok:) de nem azért, mert nem volt kedvem, vagy éppen esztétikai okok miatt. Jelentem a mellem úgyanúgy lóg mintha szoptattam volna:)) Én nem olvasok ilyen fórumokat és nemm is értem miért kellene egymásnak esni emiatt. HA valaki megnézi a naplóm elejét láthatja hogy mennyit küzdöttem azért hogy szoptathassam a gyerekemet, de miután két napot végigüvöltött úgy hogy szinte végig a cicimen lógott úgy döntöttem adok neki tápszert. Így nagy nehezen de 1 hónapos koráig tudtam szoptatni, utána pedig tejtesó tejét itta. Én meg tiszta lelkibeteg lettem amiért nem tudtam szoptatni, de aztán beláttam az a jó a babának ha az anyukája nyugodt kiegyensúlyozott és boldog. És akkor ilyen lesz a baba is ezután már nem foglalkoztam tőbbé csak azzal hogy Ő is jól érezze magát. Tej vagy tápszer?? Én úgyérzem mindent megtettem hogy szoptathassam a gyerekemet, de nekem ez volt megírva. Sebaj a másodiknál már okosabb leszek és akkor talán Őt már tovább fogom tudni szoptatni.
2010. jan. 24. 10:23

2gyermekemmel én is végig "szenvedtem" ezeket.Eleve kevés tejem volt és bár mindig mellre tettem mikor jelezte,mégsem volt elég.Főleg estére "ürültem ki" szinte teljesen.Aztán éjszaka arra ébredtem hogy csupa tej az ágy-akkor mehettem fejni.Aztán azt eltettem az esti pótláshoz.Sajnos egy idő után így is pótolni kellett.Nem érzem hogy ezért valaki kevesebb lenne.Van akinek szerencsére nincsenek ilyen gondjai,mindig irigyeltem is őket.

Abban viszont sok az igazság hogy a szülészeteken-tisztelet a kivételnek!-nem segítenek abban,hogy tudj szoptatni!Nekem is szoptatási tanácsadó segített,hogy legalább annyi tejem legyen,amennyi.A kórházból hazaengedtek egy tápszer recepttel.:(( /Amit a háziorvosunk nem is engedett kiváltani./

9. 00495ec28d (válaszként erre: 6. - F8db0709b8)
2010. jan. 24. 10:21

Persze,ez így is van!Így történt kész.......

Én hálát adok,hogy szoptathattam,de nem hiszem,hogy a mai modern tápszerek mellett bármilyen hátrány érhetné a picit az anyatejes babával szemben.

Én is szerettem ugyan azt a testi-lelki kontaktust ami a babám és köztem volt szopi alatt,de biztos vagyok abban,hogy kialakul a kötődés a tápszeres babáknál is.

2010. jan. 24. 10:20

Szia! Nagyon jó a cikk! Én sem értem ezeket a vitákat. Mindenki legjobb belátása szerint döntsön és cselekedjen.

Én is szoptatok, sokat küzdöttem érte, hogy legyen tejem, lázas is voltam a tejtől, sokszor úgy éreztem nem bírom tovább. Engem anyukám biztatott, hogy nem szabad feladni, később könyebb lesz. És igaza lett. Az első 2-3 hét nehézségei elmúltak és most már csak a gyönyörű érzés maradt.

DE aki nem így cselekedett bármi oknál fogva, az az ő döntése, nem szabad elítélni, beleszólni, esetleg tanácsot adni.

2010. jan. 24. 10:17

Teljesen nyilvánvaló,hogy az anyatej a legkielégítőbb táplálék a baba számára.Ezt rendelte neki a természet,ezt szerintem minden anyuka tudja.

Nyilván kitartás is kell a szoptatáshoz,de valakinek vannak bizonyos okai,amiért nem jön ez össze,és tápszereznie kell a kicsit.Nem értem a probléma lényegét.Ez nem lehet vita tárgya.Még a gond forrása:legtöbb kórházban nem kielégítő a felvilágosítás a kismamák részére,ha időben megmutatnák mindenkinek a helyes szoptatást,és fejést,elkerülhető lenne a kudarc.

2010. jan. 24. 10:15

Szia!

Én kétszer szültem és mindkétszer a tápszeresek táborát képviseltem.Nem szégyenlem,hogy nem tudtam szoptatni,viszont sajnálom,hogy igy alakult.Engem is támadtak többször,többen,hogy mit eszik a gyerek,de nem érdekelt!Mégis a tápszer ellenére,2 okos,egészséges lányom van,és ez mindennél többet ér!Ha szoptattam volna őket sem szerethetném jobban a lányokat,mert a cici hiánytól is kötödnek hozzám,elég erősen!És igy is felnőnek,szeretetben,egészségben,és számomra boldogság,hogy 2 ilyen lányom van!Nem érzem magam kevesebbnek,hogy nem volt tejem,mert igy is Anya vagyok,és ez csodálatos dolog egy nő életében!:)

2010. jan. 24. 10:14

Szia.Valóban én is olvastam olyan fórumot,ahol keményen összecsapott a két tábor.Én is azt gondolom,hogy a szoptatásnak nincs hátránya.Nekem mind a három gyerekem szopizott,a két nagyobb 2,5éves korukig,a kicsi 16 hónapos,és még most is intenzíven szopizik.Ettől függetlenül nem ítélem el azokat,akik tápszert adnak a babájuknak,pont ahogy te leírtad azért,mert muszály.

Viszont ismertem olyan anyukát,aki azért nem szoptatott,mert pl. lógós lesz a melle,meg olyan is volt,aki azt mondta,hogy ő bizony nem fog fejegetni,meg állandóan "készenlétbe" lenni.Na ettől viszont kicsit kiakadtam.

2010. jan. 24. 10:14
Szerintem sincs értelme ezen vitázni. A legtöbb anyuka szeretne szoptatni,de ilyen-olyan okból van aki nem tud. Szerintem eléggé megviseli azt az anyát a dolog,aki nem tud szoptatni,felesleges ezért még bántani is!
2010. jan. 24. 10:10
Örülök, hogy leírtad ezeket! Sajnos sokszor csúnya vége van az ezzel kapcsolatos beszélgetéseknek! Ha nem haragszol csak egy gondolatot fűznék hozzá a cikkedhez! Én úgy gondolom, hogy a szoptatásnak hátrányai nincsenek, hacsak az nem, hogy egy igény szerint szoptatott babának a szoptatása embertpróbáló, és fárasztó ugyan, de csodás feladat.
2010. jan. 24. 10:09
Szerintem kitartás kell a szoptatáshoz leginkább.Nem szabad feladni.Nem csak a tej mennyiségével hanem a taktikával is gond ehet.A szoptatás egy kereslet- kinálat eleven alapul minél többet szoptatsz annál több termelödik:)
2010. jan. 24. 10:03
Anyatej vagy tápszer?
Egy olyan téma, amivel kapcsolatban már sok vita kirobbanását tapasztaltam itt a Hoxán. Elszomorító látni, hogy anyák, akik gyermekeket nevelnek, egy másik anyát szidnak. Ilyenkor az jut eszembe, mi lenne, ha ezt a gyermekük látná...? Szerintem érdemes lenne elgondolkodnunk azon, van-e értelme ezen összeveszni?

Ugrás a teljes cikkre: Szoptatás kontra tápszer
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook