Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szoptatás kontra tápszer fórum

Szoptatás kontra tápszer (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szoptatás kontra tápszer

1 2 3 4
2010. febr. 25. 11:57

Sziasztok!

Én ugyan már irtam véleményt,de még mindig tartom magam ahhoz,hogy tápszeres babáknak nincs könyv,mit mikor hogyan ellenben a szoptatott babákkal.Főként róluk szól minden,mintha csak ők léteznének,Unom én is,hogy rossz anyának tartanak azért,mert nem tudtam szoptatni,hiába tettem meg meg bármit sőt mindent!Tojok a fejére mindenkinek aki lenéz e miatt,mert nem az anyatejtől lesz okos szép egy gyerek,és nem attól lesz jó anya valaki mert szoptat.Véleményem ennyi!

76. russodebby (válaszként erre: 75. - Andikaw)
2010. febr. 24. 17:51

Dehogy is vagyunk ettől rossz anyák! Épp az ellenkezője! Mindent megteszünk/tettünk,hogy a picinknek jó legyen! Az jó,szépen hízik.


Dancikám 3 hósan teljesen eldobta a cicit. (nekem a fogamzásgátló miatt ment el a tejcsim) Nem volt egyszer sem beteg (pici nátha),és lázas sem volt sohamég a védő oltásoktól sem.

75. andikaw (válaszként erre: 74. - Russodebby)
2010. febr. 24. 17:42
Hát nem maradt meg4Ennyi volt,és ezek után már fel is adom!Egyet értek Bri-vel,megtettem mindent,szerettem volna szoptatni,de már a Kisfiam sem akarja elvenni a mellem mert szegény dolgozzik rajta de értelmetlenül!Amúgy heti 25-30 dekát hízik!Szerintem sem vagyok ettől rossz Anya ha nemtudom szoptatni!
74. russodebby (válaszként erre: 71. - Andikaw)
2010. febr. 23. 21:34
Szia! Ennek örülök! Remélhetőleg meg is marad! :)
73. Toprengo (válaszként erre: 72. - Bri*)
2010. febr. 23. 16:30

Igen, észrevettem, hogy aki nem tud szoptatni, és tápszert ad gyermekének, abban erős indulatokat kelt a téma. Persze ennek van alapja.

Abban igazad van, hogy nem érdemes erről vitatkozni, teljesen értelmetlen egymás sértegetése.

Épp ezért írtam a cikket.

72. Bri*
2010. febr. 23. 15:25

Nekem már a hajam is égnek áll az egész témától. Két gyerekem van 12,5 éves és 16 hónaposak. Mindkettőt nagyon szerettem volna szoptatni, és mindent meg is tettem a cél érdekében, de hiába. Az elejétől pótlást kaptak és kb. 2 hétig volt kevéske tejem (Ami fokozatosan csak kevesebb lett). Ez a két hét arra ment el, hogy először szoptattam, utána pótoltam. Az etetése között még 1 óra sem telt, kezdtük előlről. A gyerek is teljesen ki volt merülve, mert hiába dolgozott(pedig becsülettel megdolgoztak érte), én is, mert az etetések között el kellett végzenem a dolgokat. Se nem pihentem, se semmi. Még enni is csak rohanva. Soha nem aludtunk normálisan, még éjszaka sem. Akkor azt mondtam, hogy elég! Áttértünk a tápszerre, és láss csodát! Nem sírt állandóan a gyerek, mert jóllakott!

Nagyon sokat sírtam már a kórházban is, mert akkor sem volt tejem és akárki felhívott, hogy gratuláljon, az volt a második kérdése, hogy "van tejed?". Egyébként is, kinek mi köze hozzá!

És minél jobban stresszeled magad, hogy legyen, annál jobban nem lesz. Belédbeszélik, hogy nem lehetsz jó anya, ha nem szoptatsz, mert hogy a kötődés a szoptatáskor, meg stb. Nem szerethetném jobban a gyerekeimet és ők sem engem akkor sem, ha 3 évig szoptatnék! Nem vagyok attól rossz anya!

Másrészről: az egész téma azért is hülyeség, mert akinek van teje, az hülye, ha nem szoptat, akinek meg nincs, az nem tud. Ennyi!

71. andikaw (válaszként erre: 70. - Russodebby)
2010. febr. 23. 15:07
Szia!Közben elmentem szaunázni mert megfáztam nagyon,képzeld beindult megint!Nemtudom van-e össze függés de jó lenne ha meg is maradna....
70. russodebby (válaszként erre: 69. - Andikaw)
2010. febr. 22. 11:12
Én is a laktoherbet ittam és a Moremilk+ bogyót szedtem. Nekem jó volt ez a bogyó.
69. andikaw (válaszként erre: 68. - Russodebby)
2010. febr. 22. 08:15
A homeos bogyóból az urticat szedtem!A teát nemtudom melyikre gondolsz a Laktoherbet ittam!De ha van valami jó tipped szívesen veszem!:)Köszönöm!
68. russodebby (válaszként erre: 66. - Andikaw)
2010. febr. 21. 09:54

Szia!

Próbáltad már a homeos teát,kapszulát?

Nekem mind a kettő bevállt,ezekkel legalább 3 hónapos koráig tudtam szoptatni a fiamat, utána magától utasította el a cicit.

2010. febr. 20. 14:26
Jaj,lemaradt a 6és 8 évesk!A férjemnek pedig muszály dolgozzni,szabi olyan nincs!
2010. febr. 20. 14:25

Sziasztok!A kisfiam még csak hétfön lesz 3hetes de az első hétvégétől kap pótlást!:)

Segítségem sajnos nincs 2lányt nevelek rajta kivül akik-és 8évesek!Tehát a házi munka és minden vele járója a nyakamba!Pihenni?ÁÁÁÁÁ!!

De még mindig nem adom fel folyamatosan mellre teszem holott tudom hogy csak 10-20gr.ot szopizik de nem adom fel!

Egy kérdés aki ilyen helyzetben van mihez kezdene ha nem lenne táőszer?Ezen kellene el gondolkodni annak akinek hál Istennek sok teje van és elítéli a tápszereseket!

2010. febr. 19. 22:34

Sziasztok...

nekem pl rengeteg tejem van, ami felesleg azt leadom az anyatej gyüjtőbe, féltem hogy majd nem tudom szoptatni a Kislányomat mert anyukám engem nem tudott, azt mondta azt mondták neki nem jó a teje, nem nöttem tölle.

Igy napi 1l adok le és tudom hasznát veszik akiknek szükségük van rá...

Nekem pl semmi bajom nincs a tápszeres babákkal, de azokat az anyukákat nem tudom megérteni akik direkt nem akarnak szoptatni féltve mellük formáját a szoptatástól...mert találkoztam már ilyennel is de inkább nem mondtam erre emmit a veszekedéssel ugyse megy az ember semmire

2010. jan. 30. 13:54

ÉN A FIAMAT,CSAK 3 HÉTIG TUDTAM CSAK SZOPTATNI.MINDENT BEVETETTEM A CÉL ÉRDEKÉBEN,LAKTOHERB TEÁT ITTAM(KIÜTÉSES LETTEM TŐLE ÍGY ABBA KELLETT HAGYNOM,PEDIG HASZNÁLT),EZUTÁN HOMEOPÁTIÁS BOGYÓT SZEDTEM,MAJD MÉG 3 FÉLE TEÁT PROBÁLTAM KI A SOK FOLYADÉK MELLET DE MINDHIÁBA.EGYSZERÜEN ELFOGYOTT A TEJEM. :-(

IGY TÁPSZERREL ETETTEM MÉG A BABÁMAT.EZ SE NAGYON JÓ DE HA NINCS TEJ AKKOR NINCS,SAJNOS,DE A BABA NEM ÉHEZHET!!!!!!!!!!

2010. jan. 29. 12:38

A sok "tápszerellenzőnek" ajánlanám figyelmébe, hogy ki is volt az a Henri Nestlé. Nem csak a csokoládéra kell gondolni, hanem bizony ő volt az első a világon, aki kikísérletezte a csecsemőtápszert és ezzel sok baba életét mentette meg!! Régen is sokszor volt olyan, hogy a nők valami miatt nem tudtak szoptatni és bizony ebből lett haláleset is, mert nem mindig jutottak hozzá kellő mennyiségű anyatejhez.

Tényleg nem értem, mit kell ezen vitázni, inkább mindenki örülne a szép, egészséges csecsemőjének és annak, hogy ebben az évszázadban szültek.

Örülök, hogy ez a cikk próbálja helyretenni a félreértéseket, nagyon jól írsz Töprengő:-)

62. Toprengo (válaszként erre: 61. - DODICA)
2010. jan. 28. 10:57
Ez jó megoldás. :-)
61. DODICA (válaszként erre: 60. - Toprengo)
2010. jan. 28. 09:33

Megértelek.


Emlékszem, nagyon-nagyon pici babával én se igen tudtam kimozdulni, mert folyton a mellemen lógtak. Egy, másfél órás szopi, aztán jóformán ment is át a másik cicire... Tényleg nem könnyű. Későbbiekben azért már sokkal egyszerűbb, mert kb. 5 perc alatt jól megszívják magukat, a maradék fél óra már inkább játék, megnyugvás. Amikor eljött ez a korszak, én bátran elindultam bárhova. Éhes sose maradt egyik se, de igaz, nem is cuppoghattak órákon át. Mikor feltűnt, hogy valójában már jóllakott, szépen visszacsomagoltam magam. :) Nem volt belőle gond. Meg valahogy ők is érzékelték, nem a szokásos helyzetben vagyunk, mert otthon továbbra is folytatódtak a hosszú szoptatások, de "külhonban" sitty-sutty végeztek vele. Összehangolódtunk...

60. Toprengo (válaszként erre: 57. - DODICA)
2010. jan. 27. 16:11
Hát, amikor egy órahosszáig szoptattam a fiamat, akkor nem tudtam volna idegen helyen megoldani, az biztos.
59. Toprengo (válaszként erre: 56. - Fmagdi78)
2010. jan. 27. 16:10
Én már több, mint 16 hónapja alig alszom éjszakánként, így gondolhatod, mennyire vagyok kimerült. Épp ezért nehéz nekem ez az egész, és megoldásokat találni, mikor az is nehezemre esik, hogy a dolgomat megcsináljam. Sokszor kínzó fejfájás gyötör (kb. másnaponta), ilyenkor még rosszabb.
2010. jan. 27. 12:07
Abban igazat adok,hogy nem mindig megoldható a máshol való szoptatás. Sajnos ez saját tapasztalat,én nem is tudtam sehova elmenni hosszabb időre a fiammal amíg szopizott. Nálunk 2és fél óra volt a szoptatás idő. Ezt sajna "idegen" helyen képtelenség lett volna megoldani.
57. DODICA (válaszként erre: 48. - Toprengo)
2010. jan. 27. 12:00

:)))


Három januári gyerekem van. :)


Igaz, télen nehezebb megoldani, de semmi se lehetetlen, csak akarni kell!

Persze az is más, ha valakit nagyon zavar, hogy emberek között szoptasson, akkor neki eszerint kell megoldania az életét. Lényegtelen... Az a lényeg, hogy az anya is, baba is jól érezze magát, s ne legyen teher a szoptatás.

56. fmagdi78 (válaszként erre: 55. - Toprengo)
2010. jan. 27. 11:59

Nekem is teher, nem azt mondom. Csak ha valami kényelmetlen, ki kell találni valamit. A problámák azért vannak, hogy megoldjuk őket. Apróságokra gondolok ezalatt. Pl. párnázd ki magad körbe, ahova csak kell. Nem szabad, hogy feszüljenek az izmaid.

Nekem kb. másfél óra egy szoptatás, muszáj kigondolni, hogy hogyan kényelmesebb. Idegen helyen én sem szoptatnék, de családi körbe igen.

Pl.: Karácsonykor nagyobb családi összeröffenés volt, és elvonultam egy másik szobába egy-egy órára.

Ja és én is másfél hónapos koráig tápszert adtam pótlásként kétnaponta, és csak egyszer kellett megállnom hogy ne adjak neki. Kimerültség?

Én kb. 4 hónapja nem aludtam egy jót, mindig van program éjjel. Ilyenkor meg is éhezem, és ennem is kell, meg minden...

55. Toprengo (válaszként erre: 54. - Fmagdi78)
2010. jan. 26. 10:26
Én így tettem: gyakrabban szoptattam, ezért nem apadt el végül a tejem. De ehhez az kellett, hogy egy ember végre ne azt szajkózza nekem, hogy nincs tejem, és adjak tápszert a babámnak, hanem azt, hogy szoptassak gyakrabban, és ne adjam fel. Egyébként is alig éltem a kimerültség miatt, nemhogy még kényelmi eszközökön törjem a fejem. Nem tudom, ezek alatt mit értesz, de nekem bizony pár hónapig teher volt a szoptatás, és nem tudtam volna idegen emberek társaságában szoptatni a fiamat.
54. fmagdi78 (válaszként erre: 41. - DODICA)
2010. jan. 26. 10:21

Teljesen egyetértek veled. Én, mint varrónő igyekszem a ruhatáramat SK megoldani, és szerintem is lehet bárhol szoptatni, csak akarni kell, és "józan-paraszti" ésszel ki lehet találni sok kényelmi eszközt.

Nekem is volt olyan mélypontom, hogy azt hittem elapadok, de azt mondták, hogy szoptassak gyakrabban, ahogy a baba igényli, és ez bevált.

Én még csak 3 hónapja szoptatok, de már tapasztaltam annyit, hogy a legközelebbi "válságot" ne kezeljem jól. Többször kell mellre helyezni. Ennyi.

2010. jan. 26. 09:47
gondol rólunk:)
2010. jan. 26. 09:47
Engem nemérdekel különösebben ki mit gondolólunk mert tápszeres a Manó. Aki ismer tudja mi miért alakult így a többiek meg nem érdekelnek:)
2010. jan. 26. 09:13

Nem is értem, miért kell emiatt bántani egymást. Majdnem olyan, mintha pl azzal dobálóznának, hogy miért vagy hízásra hajlamos vagy kékszemű. Persze, biztosan vannak extrém esetek, ahogy alább is olvastam, de úgysincs mit tenni velük...

Nyilván minden (normális) anya mindent megtesz a szoptatásért, de ha nincs mit tenni...

Én azért nagyon szeretnék majd szoptatni :):)

2010. jan. 26. 00:13

Nagyon jó a cikk! Én is olvastam olyan fórumokat, ahol "egymásnak estek" anyukák "anyatej-tápszer", "természetes szülés-császár" témákban. Mintha ezeken múlna a gyerek boldogsága. De a legszebb, hogy mindig a tápszerezős és a császáros anyukákat bántják, pedig a legtöbb esetben ők maguktól is elég rosszul érzik magukat és még bántják is őket. Aki így viselkedik, azok a saját szegénységi bizonyítványukat állítják ki és sokkal inkább sajnálatra méltóak, még akkor is ha természetes úton szültek és szoptatnak!!

Egyszer s mindenkorra el kellene fogadni, hogy mások vagyunk, más gondokkal! De egy valamiben egyezünk: anyák vagyunk, és a gyerekeink a legfontosabbak! Inkább segítsük egymást, mint bántsuk!

49. Toprengo (válaszként erre: 43. - Fbogi)
2010. jan. 25. 10:53
Valóban nem kell rabságnak érezni, de van aki annak érzi.
48. Toprengo (válaszként erre: 41. - DODICA)
2010. jan. 25. 10:52
Ez jó, hogy így látod a szoptatást. Én nem így láttam, és télen amúgy sem olyan könnyű nekigyűrkőzni a szoptatásnak, mint nyáron. Az én fiam télen volt pici. És engem zavart volna, ha emberek között kell szoptatnom.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook