Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szonja a New York maratoniig fut... fórum

Szonja a New York maratoniig fut... (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szonja a New York maratoniig fut...

1 2 3 4 5 6 7
182. Krisz42 (válaszként erre: 181. - Titzi)
2013. febr. 14. 18:54
Igen,a bőrön keresztül sokkal több minden kerül a szervezetbe.Ezért károsak a dezodorok,tusfürdők,shamponok,krémek.Olyan anyagok vannak bennük,amik mérgezik a szervezetet.A bőrön keresztűl gyorsabban tud felszívódni minden,mint akár a nyálkahártyán.
181. titzi (válaszként erre: 180. - Krisz42)
2013. febr. 14. 16:48

érdekes nézőpont

én az ízületek kímélése végett úszni járok

érdekes volt értesülni egy híres amerikai doktor műsorából,hogy a víz klórtartalma milyen káros folyamatokat indukál a szervewzetben

ő nemes egyszerűséggel major agernek hívta:D

mondjuk tényleg vicces,hogy az ivóvízből szűrjük,a bőrön keresztül meg jól felszippantjuk:D

180. Krisz42 (válaszként erre: 179. - Titzi)
2013. febr. 12. 16:42
Ha megfelelő sportot választ az ember,akkor nem szenved.A testêpítés velejárója,h mindig fájni fog az ízület.Akit ismerek-az edzőt is beleértve-az összes ffi fájlalja a könyök-és vállizületeit.De ők úgy gondolják,ez ezzel jár.Szerintem pedig csak tönkreteszik az izületeket.Ez viszont az ő döntésük.
179. titzi (válaszként erre: 177. - Sonja1224)
2013. febr. 12. 15:57

Köszönöm a választ. Úgy érzem a soraidból,mintha a futással nem csupán stressz csökkentést érnél el!!!!

Nehéz eldönteni,hogy a természet közelsége vagy valóban a test teljesítőképességének és határainak feszegetése adja azt a "flow"-t,amit átélsz.

Van egy nagyon helyes algériai barátom,aki testépítésben következetes,rendre csillogó szemmel meséli,hogy mennyit segít neki a stressz menedzsmentben a sport. Sajnos sport közben úgy megrántotta a vállát,hogy naponta szenved tőle,a lapockánál úgy kimozdult valami,hogy az ujja begyéig zsibbad a keze. Megérte volna valóban?

Vágyik az ember a mozgásra,edzett testre,de az ilyen következményekre aligha.Megyek is úszni:D

178. Krisz42 (válaszként erre: 177. - Sonja1224)
2013. jan. 13. 11:17
Ebben igazad van.Én táncoltam évekig,volt,h úgy bicegtem haza hajnalban,h széttáncolt lábfejeim miatt alíg tudtam lépni,de az egész olyan volt,mint a drogozás.Az is ugyailyen volt,mikor korcsolyával siklom és száguldozhatok,foroghatok ugorhatok.Görkorival egyszer legurultunk a vártòl,nagyon veszélyes volt a forgalomban,de egy élmény.És a tudás,a teljesítmény is,amit vele kapsz.Én soha nem ittam alkoholt se azért,h a gátláaim oldja,se azért,h feldobjon.Se kávét,h pöröghessek.Elég volt,h olyan helyre megyek,ahol bármit mozoghatok.Fiatalon,mikor még nem voltak gyerekek,soha nem voltam otthon,de nem csavarogtam,mozogtam.És mindig találtam olyan barátokat,akik pl.barlangászok voltak,vittek,teniszeztek,tanítottak,kerékpártúrára mentünk,de a göri és a tánc állandó volt.Másodszor párt is úgy kerestem.5évvel fiatalabb nálam,búvárúszó volt,tehát uszoda,nyáron kenutúra,kerékpártúra,stb.De az igazi élményt tényleg a küzdés árán elért nagyobb teljesítmény adja.
177. Sonja1224 (válaszként erre: 168. - Titzi)
2013. jan. 12. 18:57

Titzi!

Teljesen jogos a felvetésed.

A hosszútávfutás és egyáltalán az, amit a normál hétköznapi komfortzóna elhagyásán túl sportolsz, az nagyon igénybe veszi a testet. Minél többet, minél elszántabban űzöd, annál jobban.

A döntés mindenkinek szíve joga, hogy kinek mi mit ér. Szíve joga eldönteni azt, hogy egy szinten tartó mozgást iktat e be az életébe, vagy túlvállal az átlagon és ezáltal természetszerűleg többet is fizet azért a sok-sok jóért, amit a fokozott beleáldozás biztosít.

Aki megtapasztalta azt, hogy 9 hét kemény edzés után milyen teljesíteni egy előtte hihetetlen távot - ami által annyit nőtt a saját szemében is, mint annak előtte semmilyen teljesítménye által sem - nos... annak nem kérdés, hogy folytatja a kilik gyűjtését, vagy a vágyát a felmerülő fájdalmaknak rendeli alá.

Nem állítom, hogy ez így helyes. Némelyek esetleg fanatizmusnak is tarthatják. Nem érdekel. Azért nem érdekel, mert amit egy hosszú után érzek... azt nem adnám vissza a térdem teljes egészségéért sem.

Senki nem állítja, hogy a sport - a hétköznapi lefogyós és átmozgatósokon kívül - egészséges dolog. Egy olimpikonunk sem egészséges. 40 évesen már mindenük tönkre van. Mégis csinálják. Mert ezen a szinten már többet ad, mint amit elvesz...

Nekem a fiam is az élsportolók felé tart...

176. Sonja1224 (válaszként erre: 167. - Bolha11)
2013. jan. 12. 18:45

Bolha!

Köszönöm az elismerésedet az írásról. Igen, van tervem vele. A Sporthírügynökség kért fel - mert megtetszett neki az, ahogy írok - hogy írjam az utamat a fogyással és a futóversenyeimmel egészen odáig, amíg megvalósítom a Maratonit. Ha pedig megcsináltam a 42-őt, akkor ezeket összefűzve, szerkesztve megírom könyvvé.

175. Krisz42 (válaszként erre: 174. - Guruljka)
2013. jan. 12. 16:29
Ebben teljesen igazad van,de ma már eljutottunk odáig,h már kifogásokat se gyártanak,midenesetre nem az ő hibájuk-ezt mondják.
2013. jan. 12. 16:02

Nekem úgy nagyjából egészen mindegy, hogy kinek lóg a feneke és hol. :D


Ha ÉN magam nehezen érem el a cipőfűzőmet bekötni, akkor tennem kell róla. Tökéletesen függetlenül attól, hogy hány fekete vagy pepita nő vagy férfi mit csinál.

És igen, az valóban butaság, ha valaki ül a fenekén, kövéren és betegen, és kifogásokat gyárt. Bármilyen nemű legyen is.

173. Krisz42 (válaszként erre: 154. - Titzi)
2013. jan. 12. 15:43
Te elég nagy baromságokat tudsz összeírni alkatról,a többiek meg bólogatnak.Kezdjük azzal,h azért mert neked esetleg lapos a feneked,a magyar nőkre nem ez a jellemző.Nekem kerek fenekem van,de nem csak itt,hanem bárhol a világon,főleg Amerikában,Kanadában szembetűnő,h a magyar nőknek van feneke.Az afrikai nők nagy részének lóg a melle,ez Kanadában is így volt,ahol több feketével találkoztam,mint fehérrel.A fenekük azért nagyobb,mert egy csigolyával több van a medencéjüknél.Egyébként a fekete pasik mind a fehér nőkre buknak,de nem csak presztizsből,viszont fekete nők nem nagyon vannak együtt fehéekkel,pedig jobban járnának-a feketék nem túl jók az ágyban-mindenki ezt mondta.Arab pasi pedig soha nem kellene,fekete sem,úgy hogy nyugodtan megmaradhatnának a saját fajtájuknál.
172. 39dbe380da (válaszként erre: 171. - AlBundy)
2013. jan. 11. 12:48

Sportolunk a férjemmel, ezért eljárunk kardiológushoz is. A férjemnek egy ilyen vizsgálatnál derült ki, hogy szerzett (valszeg mandulgyulladás miatti) szívbillentyű károsodása van. Nem let eltiltva a sporttól, de kontrollálni kell.


Nekem is problémás a szívem, én sajnos be lettem korlátozva. Először sokkot kaptam, aztán túlléptem rajta és most éssze, de azért sportolok.

171. AlBundy (válaszként erre: 170. - 39dbe380da)
2013. jan. 11. 12:27

Az élsportban jelentősen ront a szív állapotán a dopping.

Aztán ott van az is ami most történt. Egy srác Debrecenben összeesett és meghalt 30-as évek elején nem élsportoló. Egy héttel korábban megfázásra panaszkodott. Előfordulhat az orvosok szerint, persze nem biztos, hogy van összefüggés mert betegségek ráhúzodhatnak a szívizomra.

Na egy élsportoló van, hogy lázasan játszik/edz. Az sem tesz jó a szívnek...

És ne tévesszük össze. Arnold Schwarzeneggernek is műteni kellett a szívét hasonló vele született szívbetegség miatt. Itt inkább a sport mentette meg, mert biztosan járt rendszeresen ekg-ra, terheléses ekg-ra így egyáltalán rájöttek és nem összeesett reggeli kávéfőzés közben..

170. 39dbe380da (válaszként erre: 168. - Titzi)
2013. jan. 11. 12:09
A fitnessgurunak veleszületett szívbetegsége van. A sok fiatal sportoló pedig számunkra elképzelhetetlen mértékű extrém terhelésnek van kitéve, ráadásul van egy elmélet mely szerint a sok izotóniás ital (a kálium miatt)is lehet felelős. Szóval óvatosan a sportitalokkal (amúgy én is fogyasztok) és a futópaddal is, mivel nagyon kötött dolog, kényszermozgásra késztethet, ami sérüléshez vezethet.
2013. jan. 11. 12:07

Érdemes ezt a cikket elolvasni: [link]

Cáfolja, hogy az ember nem futásra lett "tervezve".

168. titzi (válaszként erre: 163. - Sonja1224)
2013. jan. 11. 12:00

én nem annyira a cipőt féltős típus vagyok,hanem az ízületet,szívet

futópad után két napig nem tudok rettenetes térdfájdalom nélkül lábra állni,pedig csak gyors gyaloglast iktatok be

neked semmiféle félelmed nincsízületeidet,szívedet illetően???

valahol azt olvastam,hogy az ember nem futásra,hanem kitartó gyloglásra van tervezve..

mi erről a véleményed?


a futásról való lebeszélés legcsekélyebb szándéka nélkül kérdezem,csak beszélgetünk,hogy hogy juthatott a szívműtétig az ismert magyar fitnessguru, hogyan halhatnak meg meccs közben ,után fiatal egészséges férfiak?

hol a mérték? honnan tudod,hogy hol a mérték?

el kell e hinnunk,hogy ezek azáltalam említett esetek örökletes hátterűek?

167. Bolha11
2013. jan. 10. 22:24

én is gratulálok! de nem a fogyáshoz, hanem az íráshoz.


Figyelj, ez nagyonnagyon jó! kezdesz valamit vele?

166. Guruljka (válaszként erre: 161. - Sonja1224)
2012. dec. 22. 03:37

De nem is futónak készül, aki ezen megakadt. Csak néha kocogna, egyébként is mozog, szeretne egy kis kondira szert tenni.

Ne mondd mindjárt műmájernek. Szerintem senki sem szereti, ha átázik a cipője és vizes lesz az a lüke zokni. :D

Szóval nekimégy víznek-mocsárnak, értem! :D

2012. dec. 22. 03:00

No nem azért, én anno éppen Németországban voltam, vettem ott cipőt, de az a jó cipő, amit a szak-újság is jegyzett, a kollégáktól csak lesajnáló pillantásokat aratott. Együtt voltunk a szakboltban, de ők el se találtak a a profi cipők polcáig.

A legelső kilométereket anno egy Tisza cipőben futottam le, amit igenis nagyon szerettem, meg nem is volt más...és még ma is meglenne, ha a lányom el nem hagyja.

Ha majd elkezdek futni, nem tudom még, mi lesz a lábamon. De a lábamra nagyon fogok vigyázni, még jó is, hogy most szóbakerült. Gyártok egy cipőre gyűjtős perselyt. :D

164. 117b1693d0 (válaszként erre: 163. - Sonja1224)
2012. dec. 21. 22:09
Hm, ez sehogyse lesz jó, mert olcsó cipőben meg főleg nem szabad sokat futni, mert még tönkre megy a gerince (az imagéről már nem is beszélve)...
2012. dec. 21. 20:57

Jaaaa... ha csak így nem... :)) :))


Akkor naccságának kéne egy occó "Wink" modell a Józsiról... azt tán nem sajnálná. És akkor feszülhetne, hogy mégis futó ő... :))

162. 117b1693d0 (válaszként erre: 161. - Sonja1224)
2012. dec. 21. 20:47

Nem értem, hogy mit nem értesz. Hisz, ha valaki sokat fut, akkor hamar tönkre megy a cipője, főleg, ha trutyis időben megy ki.


Ezért tök normális, hogy ha veszek egy méreg drága futó cipőt, akkor nem járok el futni, csak néha megvillantom a többi márkás szerkómmal együtt, így biztos, hogy nem sajnálna le, hogy milyen lestrapált a szerelésem.


Így már érted, ugye?! :DDD

2012. dec. 21. 20:33

Hiiiii

Aki a cipőjét félti, az nem futó, hanem műmájer! :) Ez a véleményem róla.

Tudom, hogy ettől nem leszek túl népszerű, de szerintem szánalmas. Akkor minek vette azt az egyet is?

Tudod... ez is úgy működik, hogy amire rááll az agyam, az valósul meg. Ha az a parám, hogy nem kerül új cipő, akkor ziher, hogy nem is fog, mert arra koncentráltam, hogy ne legyen.

Egyébként kifogásgyártásban ilyet még nem is hallottam... pedig már igen sokfélét! ...hogy tönkremegy a cipője... áááhhhh... kész!

2012. dec. 20. 20:08

Nem az én környékemet kérdezem. Egy életmód-portálon írja egy asszonyka, hogy ebben a vizes időben nem megy ki futni, mert félti a drága futócipőjét, amíg nem rakta össze a következőnek az árát.

Szóval igen, eleve több cipőnek kéne lennie, de egyik sem bírja annyira a vizet.

(És igen!!! Megint erőt adtál, de még fogyok és a vizsgálatok is tartanak még.)

2012. dec. 20. 19:59

Édesem!

nem tudom, hogy milyen a környéked, csak azt tudom, hogy akkor is futnék, ha bármilyen. Ha sár, ha kemény, ha fagyott, ha havas... akkor is lehet futni. Vigyázni kell a lábra, de lehet.

A terepfutók azt mondják, hogy nem kell görcsösen figyelgetni a lépésed elé, mert a láb megoldja, korrigálja a felületi egyenetlenséget. Na... az edzőm pedig a gödröktől fél nagyon, mert neki már húzódott így szalagja...

Talán valahol középen van az igazság.

De egy biztos... ha én futni akarnék, akkor tudnék bárhol.

Természetesen a legideálisabb a futónak és a lábának a rekortán pálya, de szükségben én még betonon is futok. Holnap hajnalban például felázott földútra megyek ki, ahol füves, betonos, sáros.. és egyáltalán vegyes...

Azt is szokni kell, már ezzel is előrébb vagyok, mint azok, akik csak a kímélő rekortánon futnak. Én már annyival több, annyival edzettebb leszek náluk.

2012. dec. 20. 19:39

Szonja! Ilyenkor, amikor nemcsak hideg, de latyak is van, hol szoktál edzeni?

Van ismerős, aki a cipőjét félti, van, aki saját magát a sérüléstől.

Persze ő is falun él, mint én, nincs park, se pálya a közelben...

2012. dec. 19. 16:47
Király cikk:D És süt belőle az a fajta elégedettség,amit csak az érezhet aki saját maga dolgozott meg az eredményéért,nem kivágták ,vagy beletöltötték..csak egyszerűen elhatározta és megcsinálta a saját testével amit eltervezett..nem pénzért hanem sok munkával..és nem mellesleg az úton közben talált egy hatalmas kincset is,egy életre szóló sportszerelem formájában :DD Gratula!
156. 117b1693d0 (válaszként erre: 155. - Guruljka)
2012. dec. 16. 23:12
Ott a pont :)
2012. dec. 16. 22:51
No többek között emiatt kell csak a saját kényelem-érzetünkre hallgatni. Ennyiféle ízlésnek nem lehet megfelelni, de miért is kellene a MÁSOK ízlése szerinti kinézetre törekednünk? :D
154. titzi (válaszként erre: 147. - 130454e42d)
2012. dec. 16. 22:50

amugy van neked igazad ebben bőven a feketék feneket en is túlzásnak tartom,de a berber,arab nőké jobb,mint a magyar seggek az tuti,azt azért elfogadnam

van magyar kollégám is,amikor ő idejött,elsőnap kijelentett,hogy neki marokkoi nő kell,úgy megigézték a marokkoi nők a szépségükkel,pedig ők nem is rakjak ki ugy mindenüket,miint a magyarok

153. titzi (válaszként erre: 149. - 117b1693d0)
2012. dec. 16. 22:46

ahogy én ezeket a marokkoi s lageriai kollegakat hallgatom,nagyon elégedetlenek az európai női alkattal és arccal,főleg a fenék,mell kevéske voltára formátlan egyenes comborka ,gyengécske hajra szoktak panaszkodni,az egyik kollégám lyukasfejűnek csúfol egy Julie nevu francia lánykát,mert,ha feltűzi a hajat szerinte lyukak látszanak

az európai nő számukra az útlevélen kívül egy presztizs,mint magyar lányank a gazdag külföldi férj,de álmaik nője arab,berber

engem ez meglepett,de másodjara azt mondom lehet,hogy van igazságuk egy picit

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook