Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Eddig minden oké a vörös káposztámmal.
Egyenlőre úgy néz ki, megindult a csírázás. Remélem nem punnyadnak be a magok!
Na ugye? Nekem is olyan volt mindkettő. Mire kibújtak, elrohadtak...
ne már..lehet hogy csak nekem nem megy:)
Oké. Bár most akkor már kezdek is aggódni egy kicsit.
Na a vöröskáposzta a másik/a vöröshagymán kívül:)/amivel nem tudok megbírkózni,számolj be róla hogy haladsz oksi??
Én ma bio vöröskáposzta magot áztattam be. Nem akartam pont biót az ára miatt, de csak ilyet kaptam. Remélem jól sikerül.
Vettem Ruccola magot, eddig tök olyan mint a zsázsa, tiszta nyálkás, remélem azért kibújik, mert olyan drága volt!!
Káposztarepce:)Jól hangzik,majd írd meg milyen az íze:)
Köszönöm a válaszaitokat, már áznak is a magok :) /Csíráztatásra való őszi káposztarepce mag; fogalmam sincs, mi lesz belőle.../
Nekem az egyszerűen sosem jön ki,pár szál és kész,aztán a bebűzösösdés...Valaki tipp??
A vöröshagymacsírám nem akart most sem megindulni. Lehet, hogy nem tett nekik jót a felbontott zacskó egy nyáron át?
Semmi baja nem lesz:)Nyáron kellett inkább őket gyakrabban locsolgatni,mert akkor elég gyorsan berohadnak.Most már elég a kettő mosás.
Az pont jó! Általában minden csírát naponta kétszer kell átöblíteni.
Igen, az tuti. Meg a búzacsíra is. Csak szerettem volna már valami változatosságot a ruccolával. Most zsázsa csírázik, de teljesen úgy néznek ki a magjai, mint a ruccolának, és ugyan úgy magához vonzza a vízcseppeket. Félek, az is meg fog rohadni... :(
Nem az pont elég neki. Próbálkozz nyugodtan, sok sikert hozzá.
Kedves csíráztatás-szakértők!
Eddig még csak készen vettem csírákat, de szeretném én is kipróbálni a saját készítésűt. Ha reggel hét körül elmegyek dolgozni, és este hat után érek haza, van értelme próbálkozni? Nem fog megrohadni, ha csak este és reggel öblítem át?
Összekevertem a lucernát a brokkolit és a vörörsherét ,egyszerre bújtak ki:)Így csinálok vegyes csírát:)
na arra kíváncsi vagyok,még sose bújt ki nekem..
Ez így igaz! :)
Most a vöröshagymával próbálkozom, egyenlőre nem nagyon fakad...
A lucerna a tuti aduász!Mindig kicsírázik,gyors,és finom,és nem nagyon rohados féle!
Sziasztok magosok:)
Rég olvastam belétek,mindenki jól csírázik?
Nekem a lucerna jó lett, de a zsázsa valahogy nem akart beindulni.
Betty, én ruccolát még nem próbáltam!
Ó tényleg ébredezni kéne. Még nem vásároltam magokat de akkor azt hiszem körül kéne nézni mik is vannak.
Sziasztok! Ruccolát próbált már valaki? Én kétszer próbáltam, mindkétszer megrohadt, megbüdösödött... És a lilakáposzta is megpenészedett. Pedig a lucerna, búza, mungóbab, retek szokott sikerülni.
Hahó, ébresztő a nyári álomból :)
Én elkezdtem a csíraszezonomat, lucernával és zsázsával indítok.
Ha nincs csíratálad az sem baj, megfelel 1 műanyag tányér is. A magokra rá van írva hogy hogyan kell őket csíráztatni. Az nagyobb gond, ha magokat sem tudsz beszerezni. Nem tudom nálatok milyen boltok vannak, nálunk többnyire gyógynövény, vagy bio boltokban van ilyesmi.
Szia Enikő! Én bioboltban szoktam vásárolni a kifejezett csírázatásra való nem kezelt magokat, de láttam már Cora-ban, talán DM-ben is, Müllerben is találni.
Első éjjel be kell áztatni, majd másnap egy lyukacsos aljú edénybe kell tartani, naponta 2x-3x átöblíteni csap fölött. Magtól függően 2,3 nap múlva szépen ehető csírát kapsz.
egkerlek elmondanad nekem a csiraztatas tehnologiajat,en meg soha nem csiraztatta de sokat olvastam rola,nalunk nem lehet kapni magvakat amit mar keszen csioraztatva arulnak es nagyon szeretnek en is csiraztatni,ja es hol lehet beszerezni ezeket a magvakat.koszi eniko
További ajánlott fórumok: