Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Vannak finom receptjeitek?
Szoktam kiserletezni, belerakom ebbe-abba, de fott etel eseten nem mindenbe merem.
Sziasztok!
naproaforgot, buzat, retek, lucerna, mungo babot... szoktam
probalkoztam lennel is, de mem nem sikerult, lehet, hogy azzal a zacskoval volt gond, vagy valamit en benaztam el...
Vannak tapasztalaitok len csiraztatasaval kapcsolatban?
Szia!
Én is szoktam,de most télen vhogy nem jöttek ki olyan jól így most nem csinálom,mert azért drágák a magok!
Én szoktam retket, zsázsa, brokkoli, köles, lucerna. Most ennyi jutott az eszembe ,de van még magom ezeken kívül.
Szeretem őket.
Te milyeneket szoktál?
Szia!
En igen!
Az erdőbe.
Tavalyig a lányomék szedtek, kirándulás alkalmából. Pont akkorra időzítették és így volt mindig.
Az idén majd én szedek, de ki kell nyomoznom hol van a környékünkön.
Ha van kutyás ismerősöd akik mennek az erdőbe is sétálni, biztosan megmutatja...
Ez nagyon jól néz ki!
Nekem most bazsalikom próbálkozik, nem sok sikerrel. Próbálta már valaki? Olyan nyálkás lett az áztatás után.
Megnéztem a képet.
Sokféle magot láttam a gyógynövényesnél.
A gyógynövény boltba segítettek nekem néhány tanáccsal. Sok mag volt amit lehet csíraként is enni. Jól belegondolok, sok energia van, lehet a csírákban. Új élet ez, nem?
Különben most próbálom mi lesz belőle. Mert az ásvány vizes flakon alját levágtam. tettem az aljára nagyon kevés virág földet, arra a megáztatott magot. És persze erre is egy pici virágföld. naponta pici vízzel locsolom.
Aztán ha sikerül, levágom és joghúrtba gondoltam tenni belőle, belecsipkedni. Vagy csak úgy rágni, illetve salátának..
Mustármag, lenmag, állitólag, szorulás, gyomor - bél bántalmakra van. A csírája miért ne lenne jó?? Mindkettővel kisérletezek, a 3. a füszerkömény, hiszen ami nem őrölt, az mag formájába van, elméletileg az is ki kell hogy csírázzon. ( mintha a tesóba láttam volna ilyen csírát, igaz az már volt kb 7 - 8 cm magas.
Hamarosan a medve hagyma is az erdőbe egyes helyeken szinte kaszálni lehetne. Fokhagyma ize van, de állitólag nagyon egészséges ilyenkor. Azt már többször is ettem.
Lemostam a portól, és mint a salátát leöntöttem. Bármi amihez salátát szoktunk enni, jó. Ja hogy ennek fokhagyma szaga van, és büdi?? Ha szereted akkor legfeljebb este egyél...
Melyik magok amik biztosan jók, leírjátok!? több mint 500 hsz - t nincs nincs időm visszaolvasni...
Köszi.
Na, nekifogtál! :-)
Én most bazsalikommal fogok próbálkozni.
További ajánlott fórumok:
- Csírák, csíráztatás
- Milyen tapasztalatok vannak a csiráztatással és csiraevéssel kapcsolatban?
- Hogyan kell diót csíráztatni és fát nevelni belőle?
- Győrben hol találok olyan boltot, ahol csíráztatásra alkalmas magot tudok venni?
- A csíráztatni való bio búzamag meddig jó?
- Zsázsa csíráztatásakor nyálkás lesz, lehet ezen segíteni valahogy?