Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Na azért nem ment kárba :), egész jó. Azt hiszem meg fogom szeretni.
Szoktátok édesen enni?
Mindegy, most már így marad! Nem tudom leszűrni, mert nem maradna belőle, legközelebb kevesebb vizet teszek alá.
Köszi a segítséget.
S.O.S.
Ha a kölesem már málik, de még van rajta víz, szűrjem le?
Hátén nem tudom,de az enyémmindigsimán kijön,lehet hogy kevés volt a folyadék,én az alsó tálcába rakom közvetlenül a víz fölé..
A hagyma baromira kényes..Sajnálom:(
Átmostad minden nap a csicseriborsót?
Hát nekem a ruccola lett büdös, megrohadt, pedig előírásszerűen csináltam.
Állítólag létezik egy könyv, Csíra ABC a címe, ebben benne vannak a fortélyok. Nincs meg valakinek?
Segítséééég!
Nem sikerült a csicseri borsóm. :-(
Kicsirázott, de rögtön gyökerezett is és kiszáradt. Segítsetek mikor lehet ezt elfogyasztani, mert elég kemény......
A vöröshagyma csirám, nem hagyma ízű, ellenkező esetben iszonyú büdös, pedig naponta 3x átmostam.
túróval lágy sajttal..
és variálhatod az összetevőket,én pl a rizslisztet se teszem bele mindig,attől reccsenősebb.Ha fehérjementesen akarod csinálni akkor kihagyodbelőle a tojást és a sajtot ,vízzel kevered ki,de ezektől finobb azért:)
Csalánlevél!
Reggel óta meg akarom neked köszönni a reggeli lenmagos ötletet, csak mindig valami "fontosabb" jutott eszembe :D!
Elkezdtem minden reggel használni, volt is "bőven" eredménye, majd elutaztunk 3 napra, akkor visszaesett az ürítés (bocsi a gusztustalanságért) most hogy újra eszem, megint érzem jótékony hatását. Remélem ez hosszú távon így marad?
Akkor az általam fogyasztott kölesfasírt:
1 csésze kölest 3xos zöldséglében vagy vízben megfőzünk. 2 áztatott, kinyomkodott zsemlét, 1 vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, sót, borsikafüvet, pirospaprikát adunk hozzá. Reszelt sárgarépát, gombát adhatunk hozzá. Pogácsákat formálunk belőle és olajozott tepsiben kisütjük.
Teszek a naplómba pár receptet a témával kapcsolatban, nem keresgetem, hogy van-e a receptek között.
Megnéztem a receptet, kicsit sok minden kell hozzá, de nagyon tetszik! Pláne, hogy sokáig eláll. Ha nem kapok Cottage sajtot nem kapok, mivel helyettesítsem?
100kcal 100 gr-ban van? Az jó kevés!
Köszi neked is az ötleteket!
Most a "Zabkorpás receptek" topikot nézegetem és mentem a jó recepteket, de az is lehet, hogy mindet :)))!
Nem, amit én ettem, abban volt gomba is! Na, írok, és kérem a receptet :)
Képzeljétek, a vöröshagyma tök szépen növekedik. Mármint a csíra.
én különféle zöldségeket szoktam egészen apróra vágni és belekeverni a kölesbe. (így kb olyasmi lesz, mint a zöldséges rizs).
esetleg szójaszósszal is meg lehet locsolni, attól is érdekes íze lesz.
de egyébként szerintem gyakorlatilag mindenhez passzol, mert nincs túl karakteres íze:))
Na most bejöttél a csőbe :DDD, akkor hogy is van ez a zabsüti és a zöldségkrémek?
Szerintem nem csak én örülnék a recepteknek!
Hát zöldség már fagyasztva sincs, majd pótolom, marad a natúr csirkemell. De lehet máj lesz, most olyan éhes vagyok, hogy mindent megennék :)! Megyek keresek valami tízórait.
További ajánlott fórumok:
- Csírák, csíráztatás
- Milyen tapasztalatok vannak a csiráztatással és csiraevéssel kapcsolatban?
- Hogyan kell diót csíráztatni és fát nevelni belőle?
- Győrben hol találok olyan boltot, ahol csíráztatásra alkalmas magot tudok venni?
- A csíráztatni való bio búzamag meddig jó?
- Zsázsa csíráztatásakor nyálkás lesz, lehet ezen segíteni valahogy?