Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Engem érdekel! Van itthon kölesem és szeretem is.
Képzeljétek, csíráztattam ruccola magot, de olyan fura az a mag. Nem csöpögött le róla a víz átmosás után, hanem magához vonzotta, nem lehetett lecsöpögtetni. Meg is rothadt, elég büdi lett. Vöröskáposztát csináltam még, de az sem lett az igazi...
A babot én éjszakára simán mint a normálisatbeáztatom,meggyorsítja a dolgot.
Szójalisztet nem szoktam,de zablisztet sokat használok,kenyér helyettegy un, zabsütit sütök/olyan mint egy vastag sajtos tallér/és azzal eszem a zöldségkrémeket/
Csinálj natúr csirkemellet köleskörettel/olyan lesz mintha ruzzsel ennéd/ Ha van a frigóban fagyasztott zöldborsó akkor csinálhatsza húsra egy a'la Budapest feltétet.Az azt takarja,hogy csirkemájat resztelsz hagymán és belekeversz zöldborsót és a hús tetejére tálalod:)
Hú, képzeljétek, én hétvégén kaptam kölesfasírt kóstolót! Nagyon finom volt!!!
Totál mintha húst ennék, és nem volt köze hozzá.
Majd ha megszerzem a receptet, és titeket is érdekel, szívesen leírom!
Köszi! Mivel etted a kölest?
Te meddig áztattad babot?
Köszi a gyors választ, nem dolgozol, vagy szünet van :)!
Majd megírom mit csinál a babom. Szerinted meddig áztassam? A könyvem 4-6 órát ír!
Most azon gondolkodom mi legyen az ebédem? Van babom, köles, zabpehely -korpa, csirkemell -máj, de semmi zöldség :(, nincs ötleted?
Ja zablisztet és szójalisztet szoktál használni? Mire és hogy?
Húúúú ez a sok kérdés, ha nincs időd hagyd a csodába! Majd nézelődöm, úgy is elaludt a gyerek.
köles: azt válogasd ki, amelyik hibás szem, pl barna, vagy fekete, hasonlóan mint amikor a rizst válogatod (ha nem zacskósat veszel:)))
nem tudom meddig kell főzni, én néha megnézem, hogy már puha-e. kb szerintem 10-15 perc lehet, de még sosem mértem.
bab: nekem még csak kb fél centis csírácskák vannak rajta, és ez az első próbálkozásom vele. nekem is olyan, hogy főzni és csíráztatni is lehet. szerintem itt az egész babot meg lehet majd enni a csírájával együtt. (így félig készen megkóstoltam pár szemet, szerintem nem lesz kemény mire kész lesz)
Szia!Én is a hántolt formát ismerem.Felteszed,és amikor elfőtte a levét/lassan/akkor megnézedpuha-e.Gyorsan kész!
Az adzuki bab ,haevésre van akkorjó kell hogy legyen csírának is,a mungóbabról lejön a babrész,csak a csírát eszik.Nem tudom az adzukival hogy van.
Na sziasztok, itt vagyok újra :)!
Jól pörög a fórum, köszi minden jó ötletet!
Csalánlevél! Vettem kölest, de hántolt :(, vagy ebből nem létezik hántolatlan? Azt írja, hogy válogatás és mosás után háromszoros mennyiségű vízben kell főzni? Mit válogassak ki belőle? Mennyi a főzés idő?
Ma áztatom be az adzuki babomat, nekem a főzős/nem csíráztatós van, gondolom ez nem baj? Ti az egész szemet megeszitek, vagy csak a csírát? Nem kemény?
Muszáj napraforgót is megint csíráztatnom :)
A kenyérsütéshez csak annyit tudok hozzászólni, hogy nekem mindig kemény/sűrű lesz. Teszek bele szejtánt is. Lehet nekem is sok az élesztőm? Legközelebb kipróbálom kevesebbel.
Most ettem meg a brokkoli csírás szendvicsemet. Finom volt, tényleg semmi extra tolakodó íz.
A vöröshagyma csírám is elkezdett "mukodni" :)
ma van az azukibab második napja (nem számítva az egy napos áztatást előtte), már bújnak elő a kis farkincák :))
a csomagolás szerint a csíráztatási idő 4-5 nap, szóval kb holnap után szüretelhetek, ha minden jól megy:)
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!!!
:)))))))))))))))
Apró kis magocskák,nem gabonaféle,de azzal egyenértékű termésféle.Levesbetétként,és kásaként szoktam enni,teljesen semleges.Inka eledel volt ,dél-Amerikából származott hozzánk.
Nagyon kímélőfőleg az ételallergiások szeretik mert nem ismeri az európai szervezet,és így azok is ehetik akik gabonaféléketnem bírják/pl. cölikáliások/
Én is beszereztem egy zacsival,elég kevés helyen árulják,majd ha vége lesz a böjtös hetemnek,3 napos vagyok/a család szerint hülye hogy pont húsvétkorböjtölök,dehát most van szünet:)/na szóval akkora tervezem én is zöldséggel.
te szoktál ilyet enni? jó az íze? mire hasonlít?
köszi!
"Tudjátok ,hogy akölesaz egyetlenolyan gabonaféle ami bázikus ,és nem savas?"
meg a hajdina... bár igazad van, hogy az szigorú értelemben nem gabona, hanem mag. (viszont funkcionálisan inkább a gabonákhoz hasonlít) :))))
További ajánlott fórumok:
- Csírák, csíráztatás
- Milyen tapasztalatok vannak a csiráztatással és csiraevéssel kapcsolatban?
- Hogyan kell diót csíráztatni és fát nevelni belőle?
- Győrben hol találok olyan boltot, ahol csíráztatásra alkalmas magot tudok venni?
- A csíráztatni való bio búzamag meddig jó?
- Zsázsa csíráztatásakor nyálkás lesz, lehet ezen segíteni valahogy?