Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Na állj, miért? Mi a baj az alsó vékony héjjal?
Mi a lányommal simán megettük, baj?
Macskusz!
Már vártam ezt a kérdést:)Na azt ugyanúgy lehántolom,mint a héját,bár ez könnyebben ,nagyobb tételben mosással is lejön,de én se hagyom rajta.
Csalánlevél,
te mit csinálsz a napraforgó "hálóingével"? azok a kis burkok, amik a csírázás után visszamaradnak...
Hm!!!! A brokkolira kíváncsi vagyok nagyon! Nekem a vöröshagyma finom, viszont ritkán sikerül, alig akar megrepedni. Aztán meg besül.
Mesélj majd, mikor kezd csírázni!
Sziasztok!
Vöröskáposztát csiráztatattok már?
Kétszer próbáltam, de mindig beposhadt. Nem gondolnám, hogy túláztattam.
Most visszakeresetem Szilvia egy régebbi hsz-ét, amiben a csírák hatásairól ír;
"-a napraforgómag-csíra segíti a vörösvérsejtek képződését, táplálja a bélflórát, vízhajtó, javítja az emésztést és a pajzsmirigy működését."
...és most látom, hogy ösztönösen ráéreztem mire van szükségem :)!
Van gond a pajzsmirigyemmel, nem art az emésztés serkentése sem, nem beszélve a vörösvérsejt képzésről (mindig azt mondták terhesen, hogy vérszegény vagyok).
Nem mondok le róla, amíg jólesik!
Semmi ördöngösség, szoktam rozsos kenyeret sütni, különféle magokkal és most a napraforgó mag helyett, csíráztatott magot tettem bele. Nagyon finom lett!
Egyébként a többi napracsírát magában ettük meg, az 5 éves kislányommal :)! Nem győzte emlegetni (az Apjának és a Báttyusnak), hogy milyen egészséges dolgot eszik :DDD, IMÁDOM!
Nekem jobban tetszik a kerámia, de én is azt hallottam, ha egyszer penészes lesz nem nagyon lehet szépen kitisztítani..
Nekem is műanyag van.
Ezek nem annyira diétás kaják...
szerintem max 2 vékony szelet
Biztos a pozitív gondolkodás :D!
Gratulálok a csírákhoz, majd írd meg hogy ízlett?
Én nem sütök többet napraforgócsírás kenyeret, mert annyira ízlett, hogy az egészet megettem 1 nap alatt :(. Mondjuk mivel csak magamnak sütöm, nem volt nagy, kb.35 dkg (10dgk fehér liszt, 10dkg tk. liszt, 10dkg tk. rozsliszt), de mennyi kenyeret ehetek 1 nap?
Műanyag. Tényleg, mintha láttam volna valahol kerámiát is. Lehet, hogy az még jobb lett volna, de már mindegy.
Na, gratula. Valamelyik nap én is nekikezdek csíráztatni, de most van itthon bolti pikánscsírám (lencse, mungóbab, görögszéna, retek) és olyan finom! Ha elfogy, csinálok valamilyet.
Kerámiát, vagy műanyagot vettél?
Nekem a retekmagom kipattant! Úgyhogy nem árt a 20 órás áztatás neki :)
áztattam be szezámmagot:) Nem bírom kivárni, hogy olyan helyen legyek, ahol normális magokat tudjak venni:(
Most beáztattam és meglátjuk, hogy sikerül-e másodszorra.
Talán én leszek az első akinek sikerül szezámmagból csírát varázsolnia. :)
csalánlevél,
köszi a pucér napraforgós tippet, nagyon szép kis csíráim vannak :)))
(csak így mit fogok csinálni üres időmben?)
Nincs, 20 fok körül van, és nem napos helyen...
Igen, lehet, hogy addigra kicsírázik :D
További ajánlott fórumok:
- Csírák, csíráztatás
- Milyen tapasztalatok vannak a csiráztatással és csiraevéssel kapcsolatban?
- Hogyan kell diót csíráztatni és fát nevelni belőle?
- Győrben hol találok olyan boltot, ahol csíráztatásra alkalmas magot tudok venni?
- A csíráztatni való bio búzamag meddig jó?
- Zsázsa csíráztatásakor nyálkás lesz, lehet ezen segíteni valahogy?