Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? fórum

Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
2009. ápr. 7. 21:12
Dehogy ,sőt!!!csak kicsit sikamlós lesz ha egy nap eltelik és bebarnul.De mint minden maghéjnál általában tutira az a legjobb rész:)
245. csera (válaszként erre: 244. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 7. 21:09

Na állj, miért? Mi a baj az alsó vékony héjjal?

Mi a lányommal simán megettük, baj?

244. 2d5a00656a (válaszként erre: 243. - 3a0842d373)
2009. ápr. 7. 20:44

Macskusz!

Már vártam ezt a kérdést:)Na azt ugyanúgy lehántolom,mint a héját,bár ez könnyebben ,nagyobb tételben mosással is lejön,de én se hagyom rajta.

243. 3a0842d373 (válaszként erre: 242. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 7. 20:42

Csalánlevél,

te mit csinálsz a napraforgó "hálóingével"? azok a kis burkok, amik a csírázás után visszamaradnak...

2009. ápr. 7. 20:17
Én ezeket eddig készen vettem,a brokkoliis és a vöröshagyma is fincsi,demost házilag csinálom:)Azért a harmadik szintre feldobtam egy csicseriborsó sort is:)
241. m.gery
2009. ápr. 7. 19:56

Hm!!!! A brokkolira kíváncsi vagyok nagyon! Nekem a vöröshagyma finom, viszont ritkán sikerül, alig akar megrepedni. Aztán meg besül.

Mesélj majd, mikor kezd csírázni!

2009. ápr. 7. 17:08
Vettem ma brokkolit és vörörshagymacsírát!!Majd beszámolok róla mire mentem:)
239. 2d5a00656a (válaszként erre: 238. - 8ef78160df)
2009. ápr. 7. 17:07
Nekem se jött be:)
2009. ápr. 7. 15:19

Sziasztok!


Vöröskáposztát csiráztatattok már?

Kétszer próbáltam, de mindig beposhadt. Nem gondolnám, hogy túláztattam.

237. csera (válaszként erre: 236. - M.gery)
2009. ápr. 7. 10:38
:) Köszi
236. m.gery (válaszként erre: 235. - Csera)
2009. ápr. 7. 10:20
Akkor egészségedre! :)
235. csera (válaszként erre: 228. - M.gery)
2009. ápr. 7. 10:04

Most visszakeresetem Szilvia egy régebbi hsz-ét, amiben a csírák hatásairól ír;


"-a napraforgómag-csíra segíti a vörösvérsejtek képződését, táplálja a bélflórát, vízhajtó, javítja az emésztést és a pajzsmirigy működését."


...és most látom, hogy ösztönösen ráéreztem mire van szükségem :)!

Van gond a pajzsmirigyemmel, nem art az emésztés serkentése sem, nem beszélve a vörösvérsejt képzésről (mindig azt mondták terhesen, hogy vérszegény vagyok).

Nem mondok le róla, amíg jólesik!

234. csera (válaszként erre: 232. - A9e1c02a7b)
2009. ápr. 7. 09:34

Semmi ördöngösség, szoktam rozsos kenyeret sütni, különféle magokkal és most a napraforgó mag helyett, csíráztatott magot tettem bele. Nagyon finom lett!

Egyébként a többi napracsírát magában ettük meg, az 5 éves kislányommal :)! Nem győzte emlegetni (az Apjának és a Báttyusnak), hogy milyen egészséges dolgot eszik :DDD, IMÁDOM!

233. csera (válaszként erre: 231. - M.gery)
2009. ápr. 7. 09:30
Hát a lennel próbálkoztam, ha visszaolvasol kicsit láthatod a "sikeremet" :)!
232. a9e1c02a7b (válaszként erre: 227. - Csera)
2009. ápr. 7. 08:34
Napraforgócsírás kenyér?? Ilyet még nem hallottam. De tök jól hangzik. A vitamintartalma nem megy el?
231. m.gery (válaszként erre: 229. - Csera)
2009. ápr. 7. 08:25
Azt hiszem a len vagy a lucerna segíti a fogyást! :)) Inkább azt csíráztass.
230. m.gery (válaszként erre: 225. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 7. 08:24

Nekem jobban tetszik a kerámia, de én is azt hallottam, ha egyszer penészes lesz nem nagyon lehet szépen kitisztítani..

Nekem is műanyag van.

229. csera (válaszként erre: 228. - M.gery)
2009. ápr. 7. 08:24
:) Na ez az!!!
228. m.gery (válaszként erre: 227. - Csera)
2009. ápr. 7. 08:22

Ezek nem annyira diétás kaják...

szerintem max 2 vékony szelet

227. csera (válaszként erre: 221. - M.gery)
2009. ápr. 7. 08:06

Biztos a pozitív gondolkodás :D!

Gratulálok a csírákhoz, majd írd meg hogy ízlett?


Én nem sütök többet napraforgócsírás kenyeret, mert annyira ízlett, hogy az egészet megettem 1 nap alatt :(. Mondjuk mivel csak magamnak sütöm, nem volt nagy, kb.35 dkg (10dgk fehér liszt, 10dkg tk. liszt, 10dkg tk. rozsliszt), de mennyi kenyeret ehetek 1 nap?

226. emagdi (válaszként erre: 225. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 7. 07:47
nekem kerámia van, én meg még műanyagot nem láttam:)))
2009. ápr. 7. 07:46
Én még nem láttam kerámmiát:)
224. a9e1c02a7b (válaszként erre: 223. - Vaczila)
2009. ápr. 7. 06:44
Na, az is igaz.
223. vaczila (válaszként erre: 222. - A9e1c02a7b)
2009. ápr. 7. 06:03
Úgy hallottam jobb a műanyagtál, mert a kerámiába ha egyszer belerohad valamilyen csíra, nem lehet rendesen kitisztítani.
222. a9e1c02a7b (válaszként erre: 221. - M.gery)
2009. ápr. 6. 21:47

Műanyag. Tényleg, mintha láttam volna valahol kerámiát is. Lehet, hogy az még jobb lett volna, de már mindegy.


Na, gratula. Valamelyik nap én is nekikezdek csíráztatni, de most van itthon bolti pikánscsírám (lencse, mungóbab, görögszéna, retek) és olyan finom! Ha elfogy, csinálok valamilyet.

221. m.gery (válaszként erre: 220. - A9e1c02a7b)
2009. ápr. 6. 21:09

Kerámiát, vagy műanyagot vettél?

Nekem a retekmagom kipattant! Úgyhogy nem árt a 20 órás áztatás neki :)

2009. ápr. 6. 19:20
Sziasztok! Vettem csíráztatótálat, 2 emeletes csak 1.000,-Ft körül volt.
2009. ápr. 6. 17:15

áztattam be szezámmagot:) Nem bírom kivárni, hogy olyan helyen legyek, ahol normális magokat tudjak venni:(


Most beáztattam és meglátjuk, hogy sikerül-e másodszorra.

Talán én leszek az első akinek sikerül szezámmagból csírát varázsolnia. :)

2009. ápr. 6. 13:05

csalánlevél,

köszi a pucér napraforgós tippet, nagyon szép kis csíráim vannak :)))

(csak így mit fogok csinálni üres időmben?)

217. m.gery (válaszként erre: 216. - Csera)
2009. ápr. 6. 12:43

Nincs, 20 fok körül van, és nem napos helyen...

Igen, lehet, hogy addigra kicsírázik :D

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook