Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? fórum

Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
216. csera
2009. ápr. 6. 09:41

Szóval, a kenyér nagyon finom lett :)! Bár kicsit kemény a haja, mint általában, pedig már alig teszek bele, egy fél mokkáskanál cukrot :(.

Na nem baj, tornáztatom a rágóizmomat.


m.gery: fogalmam sincs mi lesz a retekkel, lehet már ki is csírázik, mire hazaérsz :). Ha nincs napos, túl meleg helyen, hátha nem lesz baja.

215. m.gery
2009. ápr. 6. 08:36

Sziasztok! Nekem meg a zsázsám büdösödött most be :(

Éjszakára meg retekmagot áztattam be, és most jutott eszembe :( Nem szűrtem le...kb este 8 lesz, mire hazaérek. Szerintetek menthetetlen lesz?

214. csera
2009. ápr. 6. 08:20

Sziasztok! Egy kis tapasztalat csere :)

Nekem elkezdett csírázni a lenmagok 1/3-a, de nem nőttek a csírák, úgy 1 mm-an maradtak és a végére az egész bepenészedett (vagy nem tudom, de nagyon büdös lett), a szezámmag egy nagy "O" lett, a búzának is csak kis %-a csírázott és annak le kellett szedni az ehető részét.

Viszont a hántolt napraforgó viszont 101-es!!! Tuti jó lett és nagyon finom, most a kenyérbe is csírásat tettem, ha megkóstolom majd referálok.

2009. ápr. 6. 07:52

De irigyellek titeket! -persze csak egészségesen. Én még mindig csak csepegtetem a nyálamat a csíra után és itt nem lehet kapni magokat. Azaz van még lenmagom és szezámmagom, de az előző sikertelenség után nem akarok újabbat:) De ha látok a közeljövőben ilyen boltot, biztos összevásárolgatok egy jó párat a magokból!:)))



Legyen mindenkinek szép napja!!!

2009. ápr. 5. 20:05
Majd számolj be róluk!!
211. emagdi (válaszként erre: 210. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 5. 19:55
ma még nem, majd csak holnap éjjelre áztatom be őket, mert még elég sok zöldség és csíra van itthon, úgy lenne jó, hogy addigra legyenek ezek készen mire azok elfogynak :)
210. 2d5a00656a (válaszként erre: 209. - Emagdi)
2009. ápr. 5. 19:51
Én még nem,de nagyon kíváncsi vagyok rá:)Mindenképp áztasd be most éjszakára,baromira meggyorsítja!!!
209. emagdi (válaszként erre: 208. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 5. 19:47

végigolvastam:)

sajnálattal vettem tudomásul, hogy a héjas napraforgó hántolására nincs csodaszer, egyesével kell leszedegetni:( (jó, legközelebb már hántoltat veszek, de még itt van egy adag héjas, csak nem dobom már ki...)


azuki babot próbált már valaki? vettem egy csomag csíráztatni valót belőle, holnap azt hiszem startoltatom a magokat, kíváncsi vagyok mi lesz belőle:)))

2009. ápr. 5. 19:27
Jó olvasást:)
207. emagdi (válaszként erre: 201. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 5. 19:24
bocsi, teljesen igazad van, nem olvastam végig a fórumot. de bepótolom, most úgyis ráálltam a csírákra, jó lenne itthon is csíráztatni ismét. biztos rengeteg hasznos infót leírtatok már itt.:))) megyek olvasni...:)))
2009. ápr. 5. 18:59
Csicseri borsó/bab lencse nélkül:)/kicsírázott,olyan mint egy szaftos mogyoró,próbáljátok ki:)
2009. ápr. 3. 08:53
Én is ezen a nyomvonal mentén gondolkodzam/Egy gyógyteás doboz volt előttem ,és onnan ered/
204. csera (válaszként erre: 203. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 3. 08:51
:D Nekem egyből mint gyógynövény ugrott be, de hát ki hogy gondolkodik... mindenki magából indul ki!
2009. ápr. 3. 07:41
Nem is rossz,ha tudnád mennyit kapok ezért a névért:)Pidg tök véletlenül lett ez,mégis sokan a csípősséggel azonosítják.
202. csera (válaszként erre: 201. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 2. 22:47
Szerintem változtass nik nevet (lehet nem jól írom); Hamupipőke :DDD
201. 2d5a00656a (válaszként erre: 200. - Emagdi)
2009. ápr. 2. 21:50
Fúúúú olvass vissza:)Most kéne leírnom negyedszer:)
200. emagdi (válaszként erre: 198. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 2. 21:43

vettem egyszer én is csíráztatni való napraforgó magot. de aztán amikor kihajtott, és ott tartottam, hogy enni kellene, rájöttem, hogy ott van mindegyiken a héja.

ezeket hogyan szeditek le? egyesével? az nagyon macerás!

2009. ápr. 2. 21:42
Mára a csicsriborsóm is kihajtott,tök érdekes,olyan mogyorós ízevan.
198. 2d5a00656a (válaszként erre: 196. - Vámpír)
2009. ápr. 2. 07:50
Másnapra megduzzad harmadnapra kettényílik következő nap csíra/hántolt/Hántolatlannál vagy 3 nap mire megpattan.
197. 8ef78160df (válaszként erre: 196. - Vámpír)
2009. ápr. 2. 07:48
Ha nem áztatod be, akkor kb. egy nap után kezdenek szétcsattanni a magok.
2009. ápr. 2. 07:25
Semmi mozgás a napraforgónál. Kinek hány nap alatt kezd csirázni?
195. zsuzso100 (válaszként erre: 193. - Szilvia....)
2009. ápr. 1. 21:54
Nem alatta?
2009. ápr. 1. 21:32
Szerintem ugyananyi idő alatt mint a normális tálban.
2009. ápr. 1. 21:19
Csak nedvesítsek be egy papírtörlőt és hagyjam rajta pár napig?
192. Szilvia.... (válaszként erre: 190. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 1. 21:18
Ez komoly? Mennyi idő alatt csírázik így ki?
191. csera (válaszként erre: 190. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 1. 21:15

Oké-oké, csak hangosan gondolkodtam :)!

Ma beáztatom a napraforgót!

190. 2d5a00656a (válaszként erre: 188. - Csera)
2009. ápr. 1. 21:06
Mondom Szilvia törlőkendő nedvesítve/Nem én a szakirodalom javasolja:)/
189. csera
2009. ápr. 1. 21:06

Egy napig nem érek rá és pörög a topik :) Alig győzöm visszaolvasni.

Lehet meg kellene ennem a lencsírát, mert ha nagyobbra nő (most kb. 2 mm) nem lesz jó íze? De válogassam ki, a csíra nélküli magokat?

188. csera (válaszként erre: 153. - Szilvia....)
2009. ápr. 1. 21:03
Igen nekem is üvegben (mint már írtam) csírázik a lenmagom és a búza. Bár kicsit lassú, mert amikor még búzafűnek csíráztattam ezt a magot, akkor úgy emlékszem hamarabb nőtt a csírája. Akkor egy műa. tányérban volt és mindig volt alatta pici víz. Lehet most is kellene?
187. 2d5a00656a (válaszként erre: 186. - Vaczila)
2009. ápr. 1. 19:34
A héjasan csíráztatott szebb,de annyira macerásmire levedli az összes héját:)Már régebben beszéltük itt hogy olyan Hamupipőkés dolog lefejtegetni.:)
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook