Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem? (beszélgetés)
Most nálunk meg egy kicsit gyorsabban sikerül kakilni. Most délelőtt is kakis lett a bugyi. De annyi baj legyen. Mondtam is anyósomnak hogy én már nem fogom vissza adni rá a pelust. Mikor 2 naponta volt kaka akkor is mondta hogy kéne a pelus én meg mondtam hogy nem. Volt kaka csak nehezen. Én azt mondom szokjon hozzá ahhoz vécére vagy bilire kell ülni. Nem haragszom meg ha bepisil vagy beszalad a kaka. Van ilyen főleg még így az elején.
egyszer nekünk is így skerült, de vissza tudja tartani, sőt ha megmakacsolja magát-főleg nekem akkor 3-4 nap is volt már kakimentes, akkor adtam rá, hogy nehogy bekeményedjen stb.Jó lenne ha az apja is többet lenne vele, mert neki lehet a wc-be intézné ezt is.Ma is örült, hogy később ment dolgozni, és egész reggel elvoltak ketten.
Én attól féltem hogy Vera majd csak pelusba fog kakilni. Mert ő is olyan bújós volt. Bebújt az etetőszék alá és ott végezte el a dolgát. De most már nem csinálja. Főleg azért mert nem adok rá pelenkát.
:), most kakilt egyet a pelusba, utánna segített levenni kidobni.Bili készenlétben, bár apjával a wc-re megy.Pont reggel agyaltunk rajta, mennyit dacol velem.A boltig ma is végigordította az utat, és hiába kérdezem semmit nem mondott miért nyavajog, aztán lehiggad és lelkesen jön meg elvagyunk, de megint megkaptuk az utcán hogy szegény gyerek stb. lehet ezért is ordít annyira mert ha én nem is de más megsajnálja:)
Én is raktam alá gumilepedőt, de ő még bepisil este. De jó ez így.
már elég régóta ébred így, de biztos ami biztos fenthagytam neki.Igazából már akkor is szárazon kelt amikor még nem is pisilt bilibe wc-be, hát nem sorrendbe jön nála, először az éjszaka? Na lehet kipróbálom, van gumilepedő is a derékalja alá beteszem.
Az jó ha az éjszakai pelus száraz. Párnap múlva megpróbálhatod pelus nélkül lefektetni aludni.
a helyzet nálunk változatlan, pisi rendesen megy a bilibe, kaki visszatart, vagy mocorog piszkálja a fenekét, akkor adok pelust beleintézi a kakit veszi is le,vagy az esti pelusba, bár nálunk az éjszakai pelusok reggelre is csont szárazak.
:) kösz a bíztatást! :))
(szorgalmasan mosom is a kisgatyákat, pedig jó sok van, de kell is, mert még ha elmegyünk adok rá pelust és talán az kicsit összezavarja így ha kisgatya van rajta előfordul, hogy becsurog, ugyanakkor olyan is van, hogy hazaérve kéri, hogy vegyük le a pelust, mert pisilnie kell)
És ti hogy haladtok?
az már jó jel! Nálunk is így kezdődött, kisgatyával is a bili fölé állt pisilni:)
Kell vagy 20 gatya, így is naponta kell mosni, aztán már hamar megszokják, hogy az nem pelus.
Egy lépés előre. Csak így tovább!
:) ma a fiam szólt, hogy a wc-be menne, és bele is nyomott egy kis kakit, de aztán rögtön nyűgösködni kezdett, aztán elmentünk itthonról és adtam rá pelust, és itthon megint szokás szerint el is intézte a nagydolgot bele, de most már legalább megint szól, hogy kaki van.
Verát a szokásos módon pelus nélkül fektettem le délután. Most sokáig aludt.3 és fél órát. Mikor kivettem a babakocsiból pisis volt minden. Biztos jól aludt.
Ma reggel apával pisilt.És nem önthette ki a bilit mert kicsit mellé is sikerült.
Aztán jött az akaratoskodás,hogy még kell neki.ÖÜtötte a peust és mutogatta a bilit.
És ráültetem.Pisilt még egy jó adgot és kiönthette.És megnyugodott.
Este magyaráztam neki fürcsi után,hogy ha nem akarja pelust akkor szépen kell szólni,hogy kaka és máris ültetem a wécére.
Mert nem akarta a pelust.Mindenáron le akarta venni.Kicsit közelharcos volt a művelet.
igazad lehet. Amúgy is nagy a szél, nem szívesen viszem ki a kicsit a játszóra ücsörögni, amíg a Hajni homokozik.
Szerintem most jobb ha bent maradtok ebben a hűvös időben hogy ne legyen összezavarodva. Szerintem nem tesz jót az ha hol adsz rá pelust hol nem. Barátkoznia kell azzal hogy a nagy lányok már nem hordanak pelust. és bilibe pisilnek. Hátha bejön.
Szia Lányok!
Hajni reggel 8 óta a harmadik bugyit"fogyasztja", mindig belecsurog az eleje, vagy azzal ül a bilire:S
úgy meg tudtam volna harapni a kis popóját.Apa csak azt nevette,hogy olyan mint a rongybaba.nem kelt fel amikor tettem alá a pelust.:)
Nem is meséltem a legjobbat.
Tegnap este amikor a ökcsőszt lefektettem és megkapta a kakóját,akkor megitta.
De ezután jött az atrakcióóóóó!!!!
Mivel nem szktam ott állni az ágy mellett,így megitt a a kakaóját,majd kikapcsolta a badyt ami rajta volt,levette a pelust és hason elaludt.
Annyira édes volt .Kinnt a kerek kis popsija és fogta a kis kukiját amikor megfordítottam,hogy bepelenkázzam vissza.
Kis tündér.
az jó lenne, ha megtanulná hová kerüljön a kaki.De addig az enyém elég jól eljátszik vele, nem zavarja hogy piszkos tőle és büdi(bezzeg ha egy kis joghurt rácsöppen a szája szélére,már törölközik is). :)
Kisfiam meg tegnap szólt, hogy pelust kér, mondom neki, üljön a wc-re. Kétszer mászott le róla, másodjára adtam egy pelust, de azért a héten megpróbálom azt, hogy nem kap pelust, valószínű a gatyájába fog rottyantani, de állítólag előbb-utóbb megtanulják, hogy ne oda kakiljanak.
Egyik ismerősöm rendes kávét ad a kisfiának, mikor mondta, azt hittem rosszul hallom
azért mondtam neki, hogy azt inkább ne.... (viszont az, hogy mondtam nem jelent semmit, majd ha más is mondja talán elgondolkozik rajta)
az enyém épp most turkált ki egy adag kakit az ujjára,tudja hogy kakilnia kell, de a biliről felpattan.pelust nem kért, inkább tartogatta, azért adtam rá,fél perc se telt el jött szólni hogy sikerült a pelusba nyomni a kakit!most azt mondtam neki, legközelebb a bilibe nyomja, mert akkor lehúzhatja a wc-n a tengerbe!Na meglátjuk.
Szerintem nincs benne semmi olyan ami ártana nekik. Meg nem is kap olyan sűrűn. Ritkán csinálok neki. Inkább kakaót szoktam adni. De most nem volt, és ő a kakaót kéri reggel.
szerintem is ihat, a macikávét veszem, az ízlik legjobban.A gyerekávéporokra(jacobs?) rá van írva, hogy csak 3 éves kor után.De a macit már este nem adunk, mert felpörög tőle(lehet cukrosabb).
Szerintem igen. Hajni macikávét szokott kapni a tápszerébe és szereti.
Csajok!!
Ihat 2 éves gyerek olyan tejeskávét ami cikóriából készült?Mert emlékszem,hogy az oviban kaptunk.De a böcsire nem emlékszem mi s volt.(Túl kicsi voltam így az emlékeim nem a legtökéletesebbek.)Köszi
Szegény Vera! Nem bírta tartani a kakát és beszaladt. Mondjuk ez most nagyon híg volt. Csak tejes kávét ivott. Lehet hogy ez hajtotta meg. Cikória kávét volt benne. De csak egy kevés.
További ajánlott fórumok: