Szobanövényeink (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szobanövényeink
Nem az egész levél felületén olyan, hanem csak pöttyös.
És volt már spriccelve lehet hogy tényleg vízkő, mert magának a növénynek semmi baja. Legalább is elváltozást semmit nem vettem észre rajta.
A Dracénámat támadta meg, de még a szert nem sikerült beszereznem hozzá :(
Nem az egész leve fehér, csak néhány pötty van rajtuk.
Van egy kis gondom :(
Fehér por jelent meg az egyik növényem levelén.
Mi lehet ez?
Lehet, hogy csak "pihen"
"Pihenés után virágzik
Kivirágzásához szüksége van legalább két hónapnyi pihenésre (amely mélyebb, ha a levelek elszáradnak, leesnek). Az első virágok 3 hónappal ennek megszakítása után jelennek meg. A pihentetést július–augusztusban kell elvégezni az öntözés ritkításával, majd teljes megszüntetésével; így növényünk az év nagy részében virágozni fog."
Nem tudom van e lehetőség kiültetni a káládat a szabadba. Nálunk nyáron ki van ültetve a virágoskertben.
De ha helyesen emlékszem vissza volt olyan hogy kimaradt egy év a virágzásban...
Lehet a tápot hanyagolnod kellene, mert lehet attól csak erősödik és nem virágzik.
Vagy vegyél virágzásindító tápoldatot ;)
Köszi, de sajnos ezek közül egyik sem valószínű :-(
Mivel a kála évelő gumós, minden évben újra van ültetve, tehát földje biztos van elég.
Tápozom hetente, 2 hetente (mikor hogyan jön ki :-) )
Lehet csak türelmetlen vagyok.... :-)
Tavalyelőtt a vitorlavirágnál nekem is az átültetés segített :-)
Lehet, hogy át kéne ültetni, mert elfogyott a földje pl.
A vitorlavirágomnak csak gyökere volt, földje egy gramm se...
Szétültettem és friss földet kapott.
Már van azóta virágja is :)
Vagy tápsó kellene esetleg.
Igen a levéldugványt ismerem, jó lenne ha szaporítani szeretném, de ezt a méretei miatt kell már átültetnem.
És így hogy most van rajta egy virág, így is átültethetem?
Elegendő kétévente átültetni, eggyel nagyobb méretű cserépbe. Optimális ha gyökerei éppen kitöltik a cserepet. Ha ültetés előtt hagyjuk kicsit kiszáradni a növényt, egyszerűbb lesz, mert nem törnek olyan könnyen a levelei. Átültetés után 2-3 hétig nem kell tápoldat neki. A tövét szét tudod választani,de persze csak óvatosan, hogy ne sérüljenek. Levél dugvánnyal is szaporíthatók.
Remélem tudtam segíteni:)
Szép napot!
Köszönöm a választ :)
Még egy kérdésem lenne: a fokföldi ibolyám már lassan szétfeszíti a cserepét. Átültethetem? És amikor átültetem a tövét szét tudom választani hogy több legyen belőle? Vagy inkább levélről szaporítsam?
Az árudákba és gazdaboltokban részletesebb információt kaphatsz, de természetesen létezik lombtránya is amit megfelelő higítással és egy kézi permetezővel egyszerűen rá lehet fújni a növényre.(Substral,wuxal stb) Ezekre a termékekre rá van írva, hogy virágos vagy levelével díszítő növényhez való.
Szép napot:)
Mospilan
Por állagú, vízben kell feloldani. Szép kék színű lötty lesz belőle.
Azokon már túl vagyok :(
Esetleg a szer nevére emlékszel?
További ajánlott fórumok:
- Írjunk szobanövényeket szóláncban
- Milyen szobanövényt érdemes nevelni, ami szép virágot hoz, nem szúr, illatos és nem kell sokat locsolgatni?
- Levéltetű ellen hogyan-mivel védekezzek a szobanövényeimnél?
- Miért nem virágoznak a szobanövényeim?
- Milyen szobanövényeitek vannak?
- Hogy lehet leszoktatni a macsekot a szobanövény kinyírásról?