Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Szobanövényeink cikk

Szobanövényeink


Gondolom sokaknak okoz fejtörést a szobanövények szaporítása,öntözése.

Nekik szeretnék pár ötletet adni, és a hozzáértőktől ötletet kapni.


Ha szerencsések vagyunk, akkor szeretnek a közelünkben lenni a növények:)

Szobanövényeink

CIKLÁMEN (novembertől februárig)

Korong alakú gumójában halmozza fel a tápanyagot, ezt figyelembe véve kell öntözni: a pangó víz ugyanis káros számára. A levelek közé ne kerüljön víz, célszerű alulról öntözni. A virággal teli növényt viszonylag hűvös helyen, ablak közelében, fűtetlen szobában kell tartani. A virágzási időszakban rendszeresen kell öntözni és tápoldattal ellátni. Elvirágzás után pihentetni kell hűvös helyen.


AMARILLISZ

Egy-egy virága 8-10 napig nyílik, de a hagyma 10-12 évig is él.

Tűző naptól óvjuk, a mérsékelt vizet elvirágzás után fokozatosan vonjuk meg. Az üreges szár elsárgulása után a virágfejeket vágjuk le. A hagymát nem kell kivenni a földből, a levelek is fokozatosan elszáradnak. 2 hónapi pihenő idő alatt a hagyma tápereje megújul és friss földbe ültetve újra virágozni fog. Ültetéskor a hagyma egyharmad részének a föld felett kell maradni. Célszerű nagyobb hagymát vásárolni, mert abból több virágszár bújik elő.


KORALLVIRÁG

Kevesen tudják róla, hogy tartós vágott virág. Amikor a virágzaton már néhány virág kinyílik, akkor kell levágni és 3-4 hétig nem hervad el.

A szobai körülményeket jól viseli. Télen déli,- tavasztól őszig keleti, vagy nyugati fekvésű ablakban tartsuk.

Elvirágzás után vissza kell vágni a tetejét és egy hónapig szárazon kell pihentetni.

Virágzáskor havonta egyszer adjunk tápoldatot. Nyáron szereti a bőséges napfényt.


AZÁLEA

Tartós virágzásának a titka, hogy hűvös (10-15 fok), jól megvilágított helyen legyen és a földje állandóan vizes legyen! Kéthetente igényel tápoldatot. Virágzási időszakban naponta permetezzük a leveleket MÉSZMENTES lágy vízzel kell locsolni, mert a sárguló levelek oka lehet a meszes föld, illetve meszes víz.


KAMÉLIA

Környezetére kedvező feng shui energiát sugároz:)

Szobanövényként sok figyelmet igényel!

Világos, esetleg félárnyékos, napfénytől védett helyet kedveli és ősztől tavaszig 8-12 foknál nem melegebb helyiséget.

Mértékletesen, lágy vízzel kell öntözni.Nem állhat alatta a víz, de nem is száradhat ki a földlabda.Télen ritkán öntözzük. Kora tavasztól bőven ontja a virágot, de a hirtelen hőmérséklet, vagy helyváltoztatás következtében el is hullajtja. Szóval célszerű ősszel vásárolni.


PAPUCSVIRÁG

Hűvös, pl. északi fekvésű ablakban kb. 1 hónapig tart a virágja. Szereti a párás levegőt, ezért állítsuk kavicsos tálcára, vagy vegyük körbe nedves tőzeggel. Huzat nem érheti, leveleit, virágait pedig víz. Szaporításával otthon nem érdemes kísérletezni.
Írta: 4b6a2525df, 2009. május 19. 16:03
Fórumozz a témáról: Szobanövényeink fórum (eddig 294 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook