SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Erre való: Elektronikus adóigazolás eredetiségének ellenőrzése.
Mire mégy vele? Szerintem magad sem tudod és valószínűleg nem az a papír van a kezedbe, ami ehhez kellene, ezért tilt le folyamatosan.
Komolyan mondom, érettségihez kellene kötni az ügyfélkapu használatát.
Szerintem érthetően írtam.
Mégegyszer:Ebev oldal:lekérdezések-adoigazolások ellenörzése.ott van iktatoszám és ellenörzési azonosító.
Szintén! 25-én fog letelni a 30 nap.
Kíváncsi leszek, hogy aznap érkezik-e. 2016-os évig visszamenőleg adtam be az önnellenőrzéseket, 1 db-nál jött vissza módosítás, kereken 1 ft-al módosítottak. Annál az egynél talán 27-én telik le a 30 nap.
Könyvelő csinálta, és NEM, nem gondoltam, hogy amit nem utaltak vissza februárban, még azt is visszaküldik.
Számomra úgy volt logikus, hogy ha az egyik jár, a másik már nem. Mi ezen gondolat mentén csináltuk a bevallást, és folyamatosan hibát írt. Ezért könyvelőhöz vittük, aki elmondta és megcsinálta jól.
És ne gúnyolódj, nem csalással jutottunk hozzá.
Sziasztok!
Múlt hét szerda dél körül vittem be az adóbevallásokat, ma reggel 9-kor pénz a számlán volt.
Nem a visszadó, az megjött februárban, hanem a gyerekek után járó családi adókedvezmény.
Nem gondoltam, hogy még azt is visszautalják a visszadón felül...
Sziasztok. 2 hete igényeltem újra a pénzt,mert a posta visszaküldte, nem kaptam értesítést.
ügyfélkapunk semmi mozgást nem látok , hogy küldenék újra :(
nem tudja valaki,mennyi idő,míg újra kiküldik?
Igen, én is azt gondoltam, hogy ez megmarad, és ezért döbbentem meg, amikor az első általam elköldött bevallás után 2 nappal számlán volt a pénz.
Arra számítottam, hogy a gyerekeseknek esetleg gyorsabb lesz, de arra nem, hogy mindenkinek.
Arra leszek kíváncsi, hogy ez vajon jövőre is így marad?
Szerencsések vagytok.
Én a törvény szerinti határidőt írtam.
Üdvözlendő, hogy így felgyorsultak.
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés