SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Én tavaly november 12én adtam be a papírt elektronikusan meg nem jött utalás remélem holnap jön.
Igen,azok...kisebbségi vagyok, 5 gyerekkel, és egész évre kaptam, nem keveset...olyan hihetetlen???
Nem kelett beadnom mert én kapom a cspt számlára..ezt még jó egy hónapja mondták a navosok...
Én is már lefutottam mindent kört amit lehetett.Jarulékadatok,dokumentumok.Elvileg rendben.Úgy,hogy csak várni kell.
Ha adtál be visszado nyomtatványt, akkor annak ott kéne lenni. Összeget Én sem és az elmondottak alapján senki nem lát. Ha így adtad be, akkor sajnos passz, hogy miért nem látod.
Igen...egymást lökték anyázták és ennyi cuccot venni.. jó persze kell és most van miböl gondolom én..de háát basszus lesznek még szarabb hónapok és most amit adtak az ugyan oda megy vissza gyakorlatilag 🤔🤣
Dehogy fááj...csak jó lett volna mondjuk gykeknek venni amire szükségük van...egy kicsit jobb minőségű cipő,kabát,stb
Tegnap el kellett mennem a Media Marktba, mert elszakadt egy headset kábele ami nekem szükséges ha otthonról dolgozom. Ennyi embert utoljára karácsony előtt láttam új TV-t kihozni, és feltűnő tömeg volt a mobiloknál is. Aki élelmes kb egy hónap múlva vehet olcsón használt jó telefonokat, amikor rájönnek, hogy azt nem lehet megenni, és nincs minden hónapban visszatérítés ezért kénytelenek lesznek eladni 😅
???nincs semmi ott vagyis semmi infó
Én is bízom a holnapi napba.
onya.nav.gov.hu -> dokumentumok -> megtekintés
Ha dolgozott, miért ne kapott volna?
Mik voltak a boltokba tegnap..eszement vásárlás..és a kisebbségi is megkapta még verekedtek is... nem értem hogy van az utalás hogy egyik része itt ahol lakom megkapta söt ...én meg speciel nem...nah mindegy talán holnap vagyis jó lenne..
Sziasztok
Mi miatt nem jött postán?(Esetleg valami ellenőrzés?)
Ezek szerint, akinek postán kellett volna megkapni, annak elakadt valami miatt😠
Hétfőn bemegyek a NAV-hoz... szomorú...
Még ha valaki minimálbéren keres is és csak 1 gyermeke van akkor ez csak akkor jöhet ki ha nem dolgozott egész évben.
Ha valaki minimálbéren van bejelentve és 1 gyermek után veszi igénybe a családi adókedvezményt akkor legalább 180e kell visszakapnia! Tehát ebből arra következtetek hogy legalább 2 gyermek van Nálatok!
Attól függ mennyi gyermek után veszi igénybe a családi adókedvezményt.
Ha most 120.000 kapott vissza akkor az alábbi fizetések jönnek ki:
1 gyerek után brutto 133.000 huf/hó keresetnél
2 gyerek után bruttó 333.000 huf/hó keresetnél
3 gyerek után bruttó 727.000 huf/hó keresetnél
jön ki a 120e.
(ez havi átlag fizetés, mert lehet kevesebbet keres de kap jutalmat, ... )
Itt egy jó kalkulátor mindenkinek aki szereti :)
[link]
A ténylegesen levont adóelőleg összege, ha jól tudom.
Az egyes hónapoknál mely sort kell nézni? 🤔
Hát ha ennyi adó maradt ...akkor lehet
Most kicsit elbizonytalanodtam...volt férjem veszi igénybe a családi adókedvezményt egész évben, most 120.000-t kapott vissza. Ez lehet?
Munkahely ad egy m20as nyomtatványt azon rajta van az összeg.az ebev valószínű a 2021es.az számít ami az m20as papíron a 65 sorban van
Szia! Ha èvente veszitek igénybe a családi ak-t, akkor most visszakapjátok a befizetett SZJA előleget, adóbevalláskor pedig még visszakapjátok a különbözetet !
Miért nem kaptam meg postán?
Mi lehet s gond.
Sajnos valóban a minimálbérre két gyerek mellett a gyerekek után már kimaxoltátok a visszakapható adójóváírást. Ahogy írtad a gyerekek után 480.000-t már visszakaptatok családi adókedvezmény fomájában.
Két gyerek mellett legkevesebb 268.000 bruttó keresett kell, hogy visszakapjatok most valamekkora összeget!
Sziasztok.tudnátok nekem segíteni?mert nagyon nem értem ezt az szja t.A párom minimálbérre volt be jelentve a 65 sorba 300360 ft van írva.családi adó kedvezményt mindig évente egyszer vesszük igénybe 2 gyermekünk van.a könyvelő azt mondta nekünk nem jár vissza szja.ez lehetséges?csak a családi adó kedvezményt kaphatjuk meg amire 479 ezer pár ft ot számolt ki.előre is köszönöm ha tudtok segíteni :)
További ajánlott fórumok: