Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » SZJA visszatérítés javítás után jár vissza, valaki tudna segíteni ebben? fórum

SZJA visszatérítés javítás után jár vissza, valaki tudna segíteni ebben? (tudásbázis)

1 2
31. tinca
máj. 11. 18:22
Hát nem sietik el a kifizetést úgy látom mindenhol késik, máskor ilyenkor írták hogy postán, vagy utalva küldték….
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 29. - Channa*)
ápr. 28. 12:52
Jövő héten mennem kell át ahol van NAV egy ügyet intézni, megpróbálom személyesen. Gondolom ott csak meg tudják csinálni, nekem nem megy!
29. Channa* (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 28. 12:02
De akkor ezt kell csak csinálnod és semmi mást, azaz beírod a vonalkódot, ami a levélben van, illetve a Helyesbítést, azaz H betűt választasz.
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Channa*)
ápr. 25. 15:22
Már jött is, nem érdekel feladom :)
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Channa*)
ápr. 25. 15:22

A2025.04.25. napján érkezett 24SZJA (2453) jelű bevallás hibás.

Hibakód

Hibaüzenet

F014

Alapbevallás javító bizonylatán nem lehet kitöltött a helyesbítést, vagy önellenőrzést,

vagy ismételt önellenőrzést jelölő mező.

A bevallását csak akkor tudjuk feldolgozni, ha olyan javító bizonylatot küld be, amelyen

valamennyi jelzett hibát kijavított.

A javító bizonylaton a "hibásnak minősített bevallás vonalkód" mezőjébe a kiértesített, hibás

bevallás vonalkódját fel kell tüntetni. Csak kiértesített hibás bevallás javítható.

26. Channa* (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 25. 14:53
Ahol laksz, ott nincs senki, aki tudna segíteni, akár pénzért is?
25. Channa* (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 25. 14:52
Kb. 30 perc után szokott jönni a hiba üzenet. Ha nem kapsz, akkor oké;)
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Channa*)
ápr. 25. 14:39
Autatikusan ki volt töltve, már így küldte a NAV. Mindegy, aranyos vagy hogy segítesz, de nem megy. Amit sikerült kitöltenem arra most jött az elfogadó nyugta, de biztos hogy nem lesz jó. Én nem utazgatok 80 km-ert esetleg majd megkérem a könyvelőmet hogy segítsen.
23. Channa* (válaszként erre: 22. - Channa*)
ápr. 25. 14:32
A megnyitott bevallás baloldalán van, kb. középen.
22. Channa* (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 25. 14:31

Ha a témakörökre kattintasz, akkor lefelé görgetve megtalálod a családi adókedvezményes részt.

Egyébként, ha ezt nem töltötted ki, akkor milyen adóvisszatérítésed van?

Menj be személyesen. Előtte kérdezd meg, hogy tudnak e úgy segíteni.

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Channa*)
ápr. 25. 12:09
Köszönöm! Megpróbáltam de csak addig jutottam hogy beírtam a kódot meg hogy javítás, de a gyerek adatai már ki voltak töltve, a többit nem adja be. Feladtam, már nem érdekel. Nem tudtam megnyitni semmit, komolyan mondom ez vicc, benyújtottam ugyan úgy hibás adatokkal. Pedig azt írja visszatérítendő összegem van. Engem már kikészített, egy lehetetlen feladat.
20. Channa* (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 19:21

Azt jelenti, hogy megnyitottad és nem fejezted be!

Azaz, ezt lehet szerkeszteni.

19. Channa* (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 19:21

Tehát, meg kell nyitni az adó bevallást ugyan azokkal az adatokkal.

Első lépés: Hibásnak minősített bevallás vonalkódja: ezt a levélben megírták!

Bevallás jellege: H betűt kell választani (hiba javítás)

M723

Családi kedvezmény érvényesítése esetén a havi bontású táblázat minden mezőjét a

megfelelő kóddal (0, 1, 2, 3, 4, 5) ki kell tölteni. A várandósságot megelőző időszakra a

kód értéke 0, a várandóssági időszak kezdő hónapjától (várandósság 91. napját

magában foglaló hónaptól) a záró hónapjáig a kód értéke 1. lehet.

Családi kedvezményt szeretnél igénybe venni? Mikor született a gyerek? 1 gyerekre? Ha már meg volt 2024.01.01-ém, akkor be kell írni a nevét, születési helyét és idejét, adóazonosítóját, be kell kattintani, hogy egész évre. A kedvezmény típusa: 1 és ugyan ezt kell beírni, minden hónapra, azaz 1-est.

A 22. sorban az éves jövedelmed van (pl. 1.000.000), a 41-es sorba pedig azt az összeget kell beírni, amit a járulékokra vontak le. Éves jövedelem 18,5%-a (1 milliós jövedelem esetén 185.000 Ft).

A 42. sorban, szintén a 18,5%-ot kell beírni, azaz a fenti példa alapján 185.000 Ft-ot.

Ezt is ki kell tölteni: 33. Az eltartottak után járó családi kedvezmény törvény szerinti összege (keretösszeg): ez jelenleg: 800.040 Ft

A 36.37. és 38. sorban szintén 800.040 Ft szerepel.

--------------------------------------

[24SZJA-13-01] Egyéni vállalkozó esetén a lapon jelölni kell a jövedelemszámítás

módszerét (1. sort ki kell tölteni), kivéve, ha a vállalkozó az adóéven belül a teljes

egyéni vállalkozói időszakában szüneteltette a tevékenységét, vagy kata hatálya alá

tartozott

Egyéni vállalkozós résznél:

1. A jövedelemszámításra vonatkozóan a következő nyilatkozatot teszem (1, 2, 3, 4, 5 vagy 6): ide neked 2-est kell kiválasztani

4. Jelölje X-szel, ha Ön egyéni vállalkozói tevékenységét a 2024. évben megszüntette és az adóév folyamán nem kezdett új egyéni vállalkozói tevékenységet! Itt x kell

A bevallási időszak kezdete: 2024.01.01. és vége:2024.12.31.

115. Az átalányadó alapjába beszámító bevétel ["b" oszlop: "c/d" oszlop összegéből támogatás címén figyelembe vett összeg]: ide 0 Ft-t kell írni.

Semmi máshoz nem kell nyúlni.

Ha ezeket jól töltöd ki, akkor kapsz 2 tájékoztató üzenetet az ellenőrzés gomb megnyomásra.

Az egyik tájékoztat, hogy felajánlhatod az adód 1%-át

A msik arról tájékoztat, hogy az egész évet, csak akkor kell be x-elni, ha valóban egész évről van szó.

Ezek nem hiba üzenetek.

Ezután tudod menteni és beküldeni.

Ha több gyerekre veszel igénybe családi kedvezményt, akkor nem. 800.040 Ft-ot kell beírni, hanem többet. Azt meg kell nézni, hogy mennyi most.

Illetve, mind a két gyerek adatait tölteni kell.

Gondolom, a visszautalási adatokat ki tudtad tölteni, mármint azt, hogy hova kéred vissza, stb.

Ha volt bevételed a vállalkozásba, akkor csináltasd meg könyvelővel!

Remélem sikerül ez alapján.

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Channa*)
ápr. 24. 16:36
Voltam, 4 hónapig azóta szüneteltetve van és most töröltettem is.
17. Channa* (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 15:55
Egyéni vállalkozó vagy?
ápr. 24. 10:54
Most azt írja hogy folyamatban van, tegnap valamire rányomtam, az elkészített pedig törölve lett. Nem tudom ez mit jelent?
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Channa*)
ápr. 24. 10:49
Kedves vagy, de nem tudom megcsinálni, ha belépek akkor írja a hibákat, de nem tudok rámenni és fogalmam sincs mit kell beírni. Egyáltalán nem értek hozzá sajnos.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Channa*)
ápr. 24. 10:44

A 2025.03.25. napján beérkezett 24SZJA (2453) jelű személyijövedelemadó-bevallása az

összefüggés vizsgálatok során eltérést mutat.

Hibakód

Hibaüzenet

M723

Családi kedvezmény érvényesítése esetén a havi bontású táblázat minden mezőjét a

megfelelő kóddal (0, 1, 2, 3, 4, 5) ki kell tölteni. A várandósságot megelőző időszakra a

kód értéke 0, a várandóssági időszak kezdő hónapjától (várandósság 91. napját

magában foglaló hónaptól) a záró hónapjáig a kód értéke 1. lehet.

M147

V046

Acsaládi járulékkedvezmény szempontjából figyelembe vehető társadalombiztosítási

járulék, vagy nyugdíjjárulék összege (41. sor)- általános esetben- nem lehet több az

összevont adóalapba tartozó jövedelmek (22. sor) 18,5 százalékánál.

[24SZJA-13-01] Egyéni vállalkozó esetén a lapon jelölni kell a jövedelemszámítás

módszerét (1. sort ki kell tölteni), kivéve, ha a vállalkozó az adóéven belül a teljes

egyéni vállalkozói időszakában szüneteltette a tevékenységét, vagy kata hatálya alá

tartozott

ápr. 23. 17:35

Magán személy vagy?

A levélben minden benne van.

Egy kis táblázatszerűt küldtek. Hibakód, mellette kirészletezve (másold ezt ide.

És van egy vonalkód is.

- Tehát, meg kell nyit az adóbevallást és van egy olyan gomb, hogy változatlan adatokkal vagy ilyesmi.

- Be kell írni a vonalkódot

- el kell végezni a javítást, amit írtak, hogy hiba.

Az ellenőrzés gombra kattintva, küldi a hibákat, ha azokat kattintgatod, akkor odaugrik, ahol a hiba van.

Nem olyan nehéz!

Megpróbálok segíteni, ha gondolod.

Telefonon, nem fognak segíteni, mert ahhoz kellene egy PIN kód, amit szintén igényelni kell. Valamint, ha van ilyened, akkor is azt mondják, hogy nem tudják ők javítani.

Ha ide másolod a hiba üzenetet, akkor segítek, ha tudok.

12. asztanaviszta (válaszként erre: 10. - Perzsacica)
ápr. 23. 15:49

Vagy az idődet, vagy pénzedet áldozod fel.

Ha már tudásod nincs.

11. elbb (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 23. 14:50
Ha ennyire nem tudod megcsinálni, akkor érdemes bemenni egy NAV irodába, és ott segítenek.
ápr. 23. 14:50

Egyébként meg jól ki van ez találva, annyira bonyolult a visszatérítés kérése, hogy már a második-harmadik éve nem tudom én sem végig vinni, pedig azt hiszem jó kis pénz lenne . Képtelenség eligazodni benne, mert mire megtanulom már módosították és lehetetlen mindenre jól klikkelni.

Ott marad nekik évek óta. Az ügyintézők meg vagy-vagy ... Ha egyáltalán sikerül elérni valakit.

Amennyiben elengedhetetlenül fontos valami személyesen esetleg még elintézhető. De az meg eléggé időigényes.

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Amaunet)
ápr. 23. 14:05
Hiába, ezt is próbáltam de nem kapcsol ügyintézőt 2 menüpont van az egyik sem jó erre.
ápr. 23. 13:57

NAV Infóvonal

Magyarországról: 1819

Külföldről: +36 (1) 461-1819

Hétfő

8:30 - 16:00

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

8:30 - 13:30

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Perzsacica)
ápr. 23. 12:53
Próbáltam, de lehetetlen azon keresztül folyamatosan visszadob.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Globus)
ápr. 23. 12:51
Ők küldték, én pedig jóváhagytam el is fogadta majd másnap küldték, hogy hibás. Most megpróbáltam, de nem tudom hogyan kell elvégezni a módosítást. Egyáltalán nem értek hozzá. Jól ki van ez találva.
ápr. 23. 12:21
A 1818-as számon meg lehet próbálni tanácsot kérni. Nem könnyű ügyintézőig eljutni de próbáld kitartóan. Az sem biztos, hogy egyből érteni fogja , hogy mi a gond de ha szerencséd lesz, akkor ért is hozzá és kapásból mondja a helyesbítést.
4. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 23. 12:20

Visszaküldésnél le kell futtatni egy hibaellenőrzést, az elvileg oda ugrik, ahol hibás.

Ők küldték a tervezetet hibásan, vagy módosítottál rajta?

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Amaunet)
ápr. 23. 11:59
Köszönöm, hát nekem fogalmam sincs hogyan lehet javítani, nyilván írtak hibakódot, de nem tudom megcsinálni. Mindegy akkor marad nekik.
2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 23. 11:12

[link]

Itt próbáld online.

"De utólag kaptam értesítést, hogy nem stimmel a bevallás"

Biztosan írták azt is, hogy mi nem stimmel.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook