SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
A Facebookon van 1 csoport ott könyvelő válaszol.
Szja 2022 könyvelőiroda a neve.vagy valami ilyesmi.
Sziasztok!
Olyan kedves ember segítségét kérném,akijártas az SZJA bevallás javításában vagy önellenőrzésben:
A feleség elfelejtette az adóbevallásában (21SZJA) beírni a férj adatait a 21SZJA-02, nyomtatványon, pedig szerette volna megosztani a gyermekkedvezményt.
A bevallása ügyfélkapun el lett küldve. Ilyenkor adózói javítást( helyesbítést ) vagy önellenőrzést adunk be? Úgy gondolom,hogy mivel nem változik az adóalap, a visszaigényelhető adó összege, ezért adózói javításra gondolok. Szeretném,ha valaki megerősítene ebben!Köszönöm:)
Én gyeden vagyok én kapom csp.
Férjem természetesen dolgozik ezen munkahelyen 10éve.és nem vettük igénybe havonta az adókedvezményt.
Majd meglájuk mi lesz holnap
Sziasztok. Én beadtam magamra is meg a férjemre is. Egy ugyanaz a számlamszám. Én megkaptam a férjem nem.
Ahova megy a családi oda kapod
énse kaptam meg postai uton
a családit is én kapom .pedig a cimemre
nemértem énse mivan ilyenkor.
Igen én is így vagyok lenyilatkoztam és postai úton kértem de sémi nem jött érdekes nem tudom h érdemese e varnni
Sziasztok! Szja- val kapcsolatosan szeretnék érdeklődni! Először is járt valaki úgy , hogy mèg mindig nem kapta meg postai úton, de estleg úgy tudja, hogy még várható? Illetve mit jelenthet, ha azt látom az ebeven, hogy feldolgozás sikertelen? Postai úton kértem semmi nem történt sajnos, úgyhogy reggel megyek! A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok. Korábbi adóvisszatéritésnél a férjem bankszámla számát adtuk meg,jelenleg az enyém van feltüntetve az szja-nál. Szerintetek így is fognak utalni az enyémre? Vagy az előző évi kiutalásokat is figyelembe veszik és arra történik?
Vannak, de ott jó eséllyel a munkáltató nem adott le időben adatot a NAV felé, vagy nem fizetett annyi járulékot, adót, amennyit kellett volna.
Sziasztok, szeretném megkérdezni hogy van még valaki akinek más öszegge érkezet mint amit a 65 sor mútat? Nekem nincs tártózásom de mégis csak 1/4 kaptam.
A teljes összeg visszajár a 65.sorból. Mi is fillérre annyit kaptunk.
Csak azoknak látszott, akik postán kapták. A számlások közül eddig még senkinek nem láttam, hogy frissült volna. Én az elsők között kaptam meg a pénzt, mégis még a tavalyi adatokat látom az adószámlán.
Egy kérdésem lenne: ha 3 hónapig táppénzen voltam, akkor kB. 2, 5 hónapot az 'egészségbiztosítási pénztár' fizetett. A tb. ugye járulékköteles, és amit ebből levontak szját, azt a 65.pontban nem tüntetik fel?
Szépestét. Neharagudjatok ha buta kérdést teszek fel. A munkáltató által kiadot M30 nyomtatványon 65.sorban az összeg visza jár, vagy csak tájékoztató jelegü. Kicsit tartok attól, hogy semit nem kapunk vissza. Köszönöm ha valaki válaszol.
Ami a 65. Sorban van,az a mèrvadò. Azt kell visszakapnotok,hiszen az a levont szja .
Akik megkapták ismerőseim,nekik sem látszik az adòszámlán
Mi sem kaptuk meg Bács megye K&H
Nekem pénteken utalták a pénzt pedig semmit se töltöttem ki.
Hát ha holnap nem jön meg,akkor hívom a navot🤣🤣🤣
Még a kamaszkorunkban vártuk ennyire, hogy megjöjjön! :-)
Este 7 kor jött csütörtökön.
Igen,teljesen igazad van :)
Meglepődtem 🙂
Bizakodó vagyok holnap estig mindenki kapja meg és nyugalom legyen.
Tudom, hogy milyen feszültség és idegeskedés azoknak ez, akik nagyom fontos okból várják és ráadásul mindig az a biztos, ami már a számlán vagy a kezünkbe van.
Nem most hanem még csütörtökön :)
További ajánlott fórumok: