Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Nem jó ez az idő a tarhonyára. Nálam megtámadta valami gombabetegség az állományt.
Mivel érdemes permetezni, azon kívül, hogy permetezővel?:DDDDD
Én itt vagyok. Tegnap elkezdtem tornázni, hogy csinosságommal felhívjam magamra a figyelmet a tarhonyatermesztők gyűlésén (egyelőre csak a körfogatommal sikerülne a figyelemfelhívás)... A szulákjaim is velem tornáztak, ami növelte a hasizomgyakorlatok hatékonyságát, mivel annyit nevettem rajtuk. Szóval, jól szórakoztunk. A tarhonyák meg árnyékot adtak, és ők is élvezték, hogy végre nem kell megfulladni a melegtől.
Te hol vagy? Mit csinálsz? És a többiek?
Az a javaslatom, hogy vidámságukkal csiklandozzák fel alulról az érett tarhonyákat, elvetették, mivel erőteljesen felnőttesnek vélték a feladatot, holott a játékos seggre-pacsi sem az, mégis gyermeki lelkesedéssel játszottuk apróság korunkban is. Az ellentétek viszont vonzzák is egymást, és a természet egyensúlyának fenntartásában bizony fontos szerepe van.
Talán nem kéne munkának nevezni, azt amit végeznének a szulákok, szabadidős foglalkozás címén lenne játszható! Esetleg jutalomként elkészítenénk nekik a tarhonya ünnepen, kedvenc ételüket a honya-kocsonyát.
A bogáncsoló szulák, csak kedvcsinálónak tartózkodik a tarhonyásba, munkára fogni TILOS, mivel a Munkafelügyelő, gyermekmunkát végzőnek minősíti hivatalból, így a bűntetés kiszabása is ehhez igazodik. Többszöri előfordulás esetén, elveszik a szulákokat és úgycsinálsz jókedvet a munkához, ahogy tanultad.
A nicnevedből adódóan /négyLM, tűz-víz-föld-levegő) biztos tudod, hogy bizonyos elemek között kibékíthetetlen ellentét van, így a szulákok munkára fogása is, ilyennek számít.:-)))
Szia!
Küldenél nekem is egy jelentkezési lapot? De jó, nem leszek egyedül, csupa ismeretlennel!
Sziasztok Kedveskéim!
Sajnos nagyon rég jártam erre. Látom azért szorgalmasan látogatjátok a topicot.
Nálunk a zord idő szerencsére nem tett kárt a tarhonyásban. Aratunk folyamatosan.
A Hamupipőke-képzőben a tanfolyam a jövő héten indul Én is megyek, mert ha a válogató gép bedöglik, a munkának akkor is menni kell.....
Tarhonya felvásárlás nálam, napi legmagasabb áron! Az ország bármely területéről a szállítást megoldom.
Munkalehetőség: Tarhonyaválogatómba 5-10 főt keresek magas órabérrel, de legalább 2 éves szakmai tapasztalat szükséges! Jelentkezni itt!!!
Szia napsugi!
Pedig a szedd magad tarhonyában én is benne lennék, ha jó áron adnátok. Bérszulákokat is fogadnánk, hogy minél többet betakaríthassunk.Nagy faluban élek,ezért nem lenne nehéz a terjesztés és az eladás. Mivel egyszerre sokat dobnánk a piacra ezért a vevők olcsóbban jutnának eredeti napsugi féle tarhonyához...:-)
Tarhonyatermesztők!
Remélem mindenki időben megkapta a szulákjainak kért ruhadarabokat, úgyan is küldtem a fénypostával, ahogy az igények beérkeztek hozzám.
Pillanatnyilag úgyan elfoglalt vagyok, de a konkrét megkeresésekre azért reagálok.
Természetesen ajánlom a magasra nőt tarhonyás termésének aratásánál, hogy a Szövetségtől tarhonyszedő létrát kölcsönözzetek, vagy gólyalábat.:-)))
Bárki, bátmelyik napon jöhet a tarhonyásomba aratni, /ha éppen neki nincs érett termése/, hisz az év 365 napján, nálam érett tarhonyást talál.
Mivel az ország minden szegletében van tarhonyaültetvényem, így még a távolsággal sem kell törödni. Egyébként a Szövetségben is segítenek, azonnal küldenek tarhonyát, csak itt sajnos nem engedik, hogy magad szedjed magadnak a tarhonyát.:-)))
Sziasztok!
Nálunk nem kellett most szüretelni, mert a jég az összes tarhonyát leverte. Már összeszedtük és kiterítettük a napra száradni.
A szulákok pedig a mennydörgés elől mind elbújtak, azért már jönnek elő néhányan.
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?