Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Köszi.Boros doki szépitett :-) ... mellesleg ő is meglepődve mondta, hogy vazelin allergiával még nem találkozott, de tény, hogy mindenre létezhet allergia...hát most én vagyok rá a bizonyiték..mixelt valami szuperhidratálót varratszedéskor, de már hozzátette, figyeljem magam , nehogy erre is allergiás legyek..vicces volt, de azóta sincs semmi gondom...szép napot
szia ..köszi...raktam fel szem részt egy tavaly nyári fotóból...nem a legjobb, de talán látni a lényeget... egyébként a Boros doki csinálta a műtétet... szép napot :-)
Koszi a gyors választ.Nagyon nem birom már ahogy kinéz
Én hátrahajtott fejjel megmostam a 3. napon...a gyerekek segítettek, hogy a varrat ne legyen vizes.
Varratszedés után már semmi gond.
Sziasztok.Elfelejtettem meg kérdezni a dokit szerintetek mikor lehet hajat mosni?
Kopogtattam már:-) írtam is hogy nagyon szép lett! Köszönöm, hogy beengedtél! ,Viseld' örömmel!
Szia, klassz lett!!! Kinek a keze munkája? Sajnálom az allergiát 😞 latex allergiáról már Hallottam, vazelinről még nem, jó hogy viszonylag hamar rájöttél 😉
Köszönöm. Nagyon szép lett.
3 hetes vagyok. 😊
Fotó a naplómban
Szép lett a szemed :) Van esetleg olyan kép is, amin a műtét előtti állapot van? Akkor lehetne igazán látni a különbséget.
Melyik orvos műtött?
Sziasztok! Szemhéjplasztikát tervezek! Kopogtatnék naplókba! Előre is köszönöm, ha beengedtek! :-)
sziasztok..tettem fel képeket...0.-7. nap...nyilvános...minden jót mindenkinek :-)
Én is így gondolom. Szerintem minden ami esetleg a heg közé mehet az gátolhatja a szép hegesedést..a bőr összenövését..a normális hegesedés mechanizmusát.
Pl a mellműtétemnel 3 hétig se víz se semni nem érhette a hegemet. Egyenesen tilos volt bármivel kenegetni varratszedés előtt.
Ha nagyobb száraz a vágás a szemen szerintem csak körülötte egy fültisztító pálcikaval érdemes bekremezni..de nem a heget..mármint varratszedés előtti állapotban..
Aztán mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja. Ezek csak a gondolataim..
Ditta2016 köszönöm hogy megnezhettem. Nagyon szép lett a szemed. Óriási a változás.
Köszi én is kívánok gyors gyógyulást
Hajnalka66 köszönöm hogy megnezhettem a képeidet. Nagyon szép lesz. Kb így nézek most ki én is. Gyors gyógyulást kívánok.
Értem. Nekem ez azért furcsa, mert egy biciklibalesetből kifolyólag voltak hegeim, majd a császárból adódóan is, de soha nem mondta senki, hogy a bőr saját zsírosodásán túl rá kellene kenni vmit. Megvan uis az allergia veszélye, pláne egy gyógyulóban lévő friss sebnél, és egy allergiából adódó gyulladás vagy túlzott ödémásodás erősen ronthatja a sebgyógyulást és a később látható eredményt. Sztem ez gyakori kockázat, amit érdemes összevetni az átneneti kényelmetlenséggel, húzódással. Lézer után kötelező kenni, az más. Persze mindenki hallgasson az orvosára, az a legbiztosabb.
Azért kell vazelinezni, hogy zsírosítson. Ahogy hegesedik a seb, szárad a varr, húzódik. Ez kellemetlen, az ember sokszor odanyúl, piszkálgatja. Ha viszont ezt a húzódó varrt valahogy 'nedvesíted'-'zsírosítod', ez a kellemtelen hatás elmarad. Az se jó, hogy valaki odanyúlkál, piszkálja, stb...
Nem a vazelin az egyetlen megoldás, csak ez terjedt el.
Nekem most Boros dr leszedett lézerrel egy bőrhibát. Automatikusan mondta, hogy vazelinezzem. De én a kék krémmel tartom zsírosan, és tökéletesen gyógyul.
Szóval a zsírosítás a lényeg.
Sziasztok :) Hajnalka, Tiszike köszönöm, hogy napló olvasó lehettem.
Hajnalka, nagyon jó lesz a szemed, a kettő nem egyformán gyógyul, és nem is egyformán ödémásodik.
Kopogtattam a mappadba. Köszönöm.
sziasztok. Túl vagyok a műtéten. Nagyon izgultam, de sokkal rosszabbra számítottam. Most estére levették az egyik szememrol a kötést, úgyhogy végre látok. Teszek fel majd képeket.
Nekem a szemsebész a FLOXAL krémet írta fel.
Ez gyulladáscsökkentő és kicsit zsírosít.
A heget kell vele kenni.
Holnap leszek 3 hetes...még egy kevés van a tubusban.
Én annak a híve vagyok hogy egy friss hegre amiben még varrat is van szerintem semmivel nem kellene kenni.. nekem csak a lézer miatt kellett sok vazelint használni.
Mit kellett vazelinezni, a heget? Éz miért kellett? (nekem nem mondták, hogy bármivel is kenjem)
Jó,hogy ezt megosztottad,és ügyes vagy,hogy rájöttél a gondra...én magamat ismerve többet kentem volna,hogy biztos az a baj,hogy kevés a krém :D !
Sziasztok. A fórumon sokan már túl vannak a műtéten, tehát nekik nem segithet az info amit, megosztok, de sokan még előtte álltok, igy esetleg más is szembesülhet azzal, ami velem megesett. Ez pedig nem más mint, allergia a vazelinre ...néhány napja kérdeztem is itt, hogy másnak is olyan elviselhetetlenül viszkedett mint nekem, de persze kinek mi az elviselhetetlen az ugye relativ....a szemem emellett napról napra egyre jobban bevizesedett és nem értettem miért...sajnos allergiás tipus vagyok, de mivel nem volt még műtéti hegem , amit vazelinezni kellett volna , nem tudhattam...tegnap délután esett le a tantusz....azonnal letöröltem a vazelint, bekentem kókuszzsirral (nem is értem miért nem azt használtam....de persze tudom, mert a doki vazelint adott ) majd egy kálcium sandoz és egy antihisztamin tabletta bevétele után mára vártam a megerősitést, és láss csodát, végre látok...ödéma lefeleződött (holnap lesz egy hete , hogy műtöttek), viszketés teljesen minimálisra csökkent, mondhatám természetes igy műtét után...tekintve én rengeteget olvastam minden műtét előtti, alatti, utáni dologról, ezzel mégsem találkoztam, igy legalább itt most megtalálhatja majd az, akit érdekel...ki tudja...lehet nem csak én vagyok ilyen defektes :-).. holnap varratszedés...mindenkinek minden jót :-)
Hajnalka! Köszönöm a beengedést.
Sziasztok! Lézeres szemkörnyék ránctalanításra megvan az időpontom. Szeretném, ha jelentkezne akinek már volt ilyen beavatkozása. Tudom, hogy végig kellene olvasnom a fórumot, de nincs időm rá.
Nagyon szépen megköszönném az ilyen volt- ilyen lett képeket is.