Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)
Mi ahhoz az orvoshoz kértünk időpontot, akihez leghamarabb lehetett menni, de még így is 2 vagy 3 hónapot kellett várni az első konzultációra. Dr. Szöllősi Dalmához kerültünk, elégedettek voltunk vele. A két transzferemet Dr. Krizsán Mária végezte, picit durván kezelte az ultrahangfejet, egyébként semmi gond nem volt vele. Egyszer egy helyettesítés miatt Dr. Márton Virággal konzultáltam, ő is nagyon kedves volt.
Mi egyből lombikkal indultunk, mert 6 inszemet csináltattunk Kaálin kívül. Kaptunk egy listát az előzetes vizsgálatokról, amiket el kellett végeztetnünk. Azok közül, ha jól emlékszem, a hormon és az andrológia 6 hónapig érvényes. De ezeket az orvosod pontosan el fogja mondani.
Tb-s lombikra 1 év lett volna a várólista, mi önköltségesen mentünk. Az előzetes vizsgálatok után rögtön kezdhettünk, ezeket kb. 2 hónapba telt elvégeztetni.
Inszemnél persze lehet, hogy nem ugyanígy megy a menet. :)
Sziasztok!eddig csak csendes szemlélője voltam a csoportnak, néha szoltam csak bele, ha olyan kerdes volt, vagy olyan tema volt, ami erintett.
De ugy nez ki, kovetkezo honapban nekem is irja a nődoki a beutalot a kaáliba. Segitenetek nekem, hogy hogy mukodik?kit ajanlotok, kihez kerjek idopontot?egyaltalan mikorra adnak kb konzultaciora idopontot, es kb mennyi ido, mire pl az inszeminacioig eljutunk?
marciusi hormonpanelem van, gondolom azt ujat kérnek, valamint ultrahangos atjarhatosagi vizsgalaton voltam. A párom januarban volt andrologian, elvileg nala minden rendben van. Koszonom, ha befogadtok es segitetek, még kezdo vagyok ebben a temaban.
Sajnos ezt nem tudom még nem jártam így.
Én keddig várok a teszteléssel aztán ha negatív várok még egy hetet és ha semmi felhívom a Kaálit.
A 2 óra eléggé időn túlinak tűnik. Hivatalosan a teszten megadott időn belüli eredmény számít. De a neten sok ilyen sztori van, aminek baba lett a vége.
A szellem- és a száradási csíkról nem tudok nyilatkozni.
Mindenképp tesztelj újra reggel.
Hát ez szerintem csík!
Jó lenne 10-es érzékenységűvel is megcsinálni. De lehet, hogy holnap reggelre normál érzékenységűvel is erősödne. Van még otthon teszted? Holnap reggel mindenképp tesztelj megint!
Én most indulnék neki ismét, erre a napra pontos 28 napos ciklusom késik már 5 napja....
Tegnap vettem 2 tesztet de még nem mertem megcsinálni :D
Sziasztok
A munkás témához nem tudok hozzá szólni hogy ki meddig van védve. Az inszem előtt nekem sem akart megjönni 😕 csúszott 1honapot nem is értettük ,bezzeg ilyenkor mikor az ember nem akarja hogy megjöjjön tuti megfog. Ma vagyok inszem után a 13.napon..reggel nem első pisiből de hirtelen felindulásból előttem egy tesztet..persze aa hatalmas negatív volt rajta.. annyira nem értem az egészet miért ilyen nehéz megfoganni? Reggel kisirtam már magam ,ennyire rossz ember nem lehetek hogy a Jó Isten ne adjon legalább egy gyermeket.. 😟 Dalma azt mondta hogy inszem után a 14.napon és a 16.napon teszteljek aztán hívjam... Tesóm reggel ránézett a tesztre szerinte van ott egy halvány csík ,szerintem nincs ..ide nem lehet feltölteni hogy megtudják ti is nézni esetleg ?
Ebből is az jön le, amit Saucy81 írt, hogy minden kezeléssel újrakezdődik a 6 hónap. De a kezelések között min. 3 hónap szünetet kell tartani, ami alatt nem vagy védett. Tehát valódi védelem van is meg nincs is... akkor ér valamit, ha sikerül is rögtön az első lombik. Különben nem sokat...
De mondjuk legtöbb esetben remélhetőleg nem úgy indulunk neki a kezelésnek, hogy a kirúgás határán állunk. Mindenki ismeri az aktuális felettesét és a munkahelyi szituációt, mindenki döntsön belátása szerint. Az a legszerencsésebb eset, ha elmondhatod a munkahelyeden, és támogatnak is benne.
Egy csomó oldalon azt írták, hogy félév a védelem és kész, aztán azt is olvastam, hogy ugyan nem csak az első 6 hónapra él a védelem, de ne éljen vissza ezzel a munkavállaló, ne arra "játsszon",hogy nem rúghatják ki.
Végül megtaláltam ezt az idei cikket, talán így érthetőbb mire gondoltak a jogalkotók.
Stimu alatt készüljetek fel, hogy rengeteget kell várni, én arra mindig fél nap szabit vettem ki. Reggel fél 8-ra mindenkinek ott kell lenni vérvételen, de utána a punkciókat csinálják meg, azt meg kell várni, azt követően mehetnek a stimusok az orvosukhoz.
Valóban védett vagy fél évre, és ha nagy szerencséd van, rögtön elsőre sikerül is, de ahhoz tényleg nagy szerencse kell (vagy az égiek támogatása, vagy nevezzük bárminek).
Valóban kötelesek elengedni a vizsgálatok idejére, de arra az időtartamra fizetés nem jár. :( Én nem akartam kitálalni a munkaügynek, és fizetést is akartam kapni, ezért az éves szabikeretemből használtam fél-egy napokat.
Köszönöm, rám fér a drukk. :)
A leszívásra én is szabit veszek majd ki, de utána táppénzre tervezek menni.
Igen, ez lesz az első, csak végre jönne már meg. Bezzeg, amikor az ember várja, akkor nem érkezik.
Nem kell szabit kivenni, el kell, hogy engedjen, de olvassatok utána az a biztos.
További ajánlott fórumok:
- Medend Intézeti lombikosok
- 2018-ban kezdő lombikosok
- Győriek, exgyőriek, lombikosok, aki tud segítsen, legalább azzal, hogy továbbküldi!
- Budafok környéki lombikosok ide
- Sikeres lombikosok! Akinek Medrolt vagy Metypredet kellett szednie a beültetés után, mennyi ideig szedte, illetve milyen adagban?
- Versys-es lombikosok 2018