Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Symicia fogamzásgátló tapasztalatok?! fórum

Symicia fogamzásgátló tapasztalatok?! (beszélgetés)

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
789. Laidu
2012. szept. 11. 15:54

Sziasztok!

Volt közületek olyan ,aki progesztarén tartalmú gyógyszer (Cerazette) után kezdte el használni a Symicia-t? Mik a tapasztalatok?

788. Kisskee
2012. szept. 10. 06:30
Sziasztok, syniciát el lehet kezdeni ugye mensi bármelyik napján, mert nekem holnap lesz a 3. nap és csak holnap tudok íratni dokival....
787. hellokittus (válaszként erre: 780. - A07577c520)
2012. szept. 3. 14:47
de miért fogadtad el a gracielat??? nem értem.....én biztos nem vettem volna meg...ha a doki megvizsgált, akkor azért írta fel a symiciat, mert nagy valószínűséggel a szervezetednek az lenne a legjobb
2012. szept. 3. 14:45

sziasztok, nekem a problémám a következő:

már második hónapja fordul elő, hogy hamarabb jön meg a menzeszem, mint hogy az uccsó 5 vagy 4 bogyót beszedem....tehát megjön, de még van 5 bogyesz , amit be kellene vennem (elvileg ugye az 5ik (uccsó) bogyó beszedése után jön meg nekem a 3. napon)

előfordul, hogy egy két tabi kimarad egy hónapban, de nem több

sztetek nagy a baj?

nincs időm dokihoz menni

persze az öt fennmaradó tabit bevettem és most nem is tartok szünetet , kezdem a kövi csomagot mert ugye akkor egy héten belül kétszer jönne meg, ha most megtartanám a 7 napos szünetet

hozzátenném 8 napig tartott a vérzésem!!!!!!! (4 helyett!!!!)

fordult már elő ilyen valakivel??

2012. szept. 1. 16:52

Sziasztok!

Az én dokim is a Symiciat írta fel nekem,de 1 hétig tudtam csak szedni,mert nagyon rosszul voltam tőle.

Most kicsit aggódom mivel már 5 napja hogy meg kellett volna jönnie de semmi jele.Szerintetek van miért aggódnom?Vagy ha várok még akkor meg jön a menszeszem?

2012. aug. 28. 21:28

Sziasztok!

A betegtájékoztatóban olvastam, hogy a ritka mellékhatásokhoz tartozik az erősebb vérzés, nekem is épp ez a problémám. A Symicia 1. levelénél tartok a 4. napon, ez az első fogamzásgátló, amit életem során szedek.

Továbbá azt is olvastam, hogy ha súlyosbodnak a tünetek, orvoshoz kell fordulni, ezt észben is tartom mindenképp.

Van itt olyan közületek, akinek ilyen tapasztalata van ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban? Ha 3 hónap múlva sem javul a helyzet, gyógyszert kell váltani?

783. gomboc7
2012. aug. 28. 19:02

Sziasztok!

Lehet, hogy nem a tablettához kapcsolódnak a problémáim, de kíváncsi vagyok, más is átél-e hasonlókat. Persze elmegyek majd orvoshoz is, ahogy tudok.

Durván januártól szedem a tablettát, tehát 8 hónapja. Mostanában erősödött (eddig kezelhető volt a hasonló gondom, mert már egy évvel ezelőtt, januárban is érzékeltem ilyesmit. akkor ráfogtuk arra, hogy a volt barátom utóhatása, nagyon kikészített lelkileg, elég botrányos kapcsolat volt a mienk 2 évig. szóval, erre fogtam a tüneteket. aztán elmúltak.). Na, tehát, eléggé pszichés bajok ezek szerintem. Émelygek, ideges vagyok, a metrón rosszul vagyok, magasban rosszul vagyok, mélyben rosszul vagyok, és bármikor rámjön a rosszul lét. Ilyenkor régen gyorsan ennem kellett pár falatot, vagy innom, és jobb lett. na, ez ma már kevésbé működik. ma nincs menekvés, ha rosszul vagyok, el nem múlik pár percen belül...

valakinek valami tapasztalata van-e? úgyis megyek orvoshoz, csak gondoltam hátha köze van a tabikhoz. mert a tájékoztató szerint lehetséges, bár nagyon ritka.

782. DoORi
2012. aug. 28. 08:25
Én még sosem jártam így, mindig rendesen megkaptam a Symicia-t. Arra volt már precedens hogy nem volt nekik raktáron így megkellett rendelni,viszont már aznap estére meghozták. gyógyszertárfüggő az ára, valahogy 6200 ft, ahol én veszem ott 5700 Ft. :)Szóval ilyen árkategóriába mozog a 3 havi adag.
2012. aug. 27. 22:11

bocsánat el írtam:

*Kérdésem az lenne, hogy más is járt így?Ha igen nektek mi a tapasztalatok a symicia-val-val?

Egyáltalán forgalomban van? Kb. mennyi a 3havi ára?

Válaszotokat előre is köszönöm.

2012. aug. 27. 22:06

Sziasztok, nekem is ezt írta fel a dokim, de a patikában se szó-se beszéd nélkül a graciela-t adták.Elkezdtem tehát azt a gyógyszert és szörnyűség,olyan a hatása nálam mintha terhes lennék... ( persze "sajnos" nem) :/

Ma voltam dokinál és közölte h elégé erős és újra fel írta a Symicia-t, azt mondta h ne hagyjam magam a patokában, ha kell menjek másikba.

Kérdésem az lenne, hogy más is járt így?Ha igen nektek mi a tapasztalatok a graciel-val?

Egyáltalán forgalomban van? Kb. mennyi a 3havi ára?

Válaszotokat előre is köszönöm.

2012. aug. 24. 20:40
köszi.reméljük:))
778. DoORi
2012. aug. 24. 20:08
nekem is szinte minden hónapban bele-bele nyilal a fájdalom mikor peteérésem van. Szerintem ez normális.
2012. aug. 24. 15:55
sziasztok. nekem az lenne a kérdésem hogy negyedik honapja szedem a gyogyszert és a szünet előtt 10 y nappal kb mindig fáj a hasam kicsit menstruáciosan.ez normálális? mert olyan mintha peteérésem lenne...bár eddig nem volt semmi baj megjött mindig rendesen csak fura hogy fáj...:/
776. Babett
2012. aug. 22. 13:16
Magamból kiindulva, és tudomásom szerint nem fontos a helyetteshez menned!
2012. aug. 22. 10:35
Csajok! Bajban vagyok! A háziorvosom szabin van, és a helyettes pedig 7 km-el arrébb! Olyan kérdésem lenne, hogy muszáj nekem a helyetteshez mennem, vagy a rendelő melletti orvosnál is felírathatom a gyógyszert? köszi előre is
774. DoORi
2012. aug. 19. 19:22
Köszi a választ, nagyon aranyos vagy :)
773. 5236d12e25 (válaszként erre: 772. - DoORi)
2012. aug. 19. 16:01

Teljesen normális, a köztes vézés, a késés, a kimaradás az első 6 hónapban főleg. Minimum annyi kell hogy ráálljon, beálljon a szervezeted. Nekem kb fél év telt el mire teljesen beálltam arra hogy szünetm,entes nap 5. napján jön meg. Tehát szerdán van az utolsó szem gyógyszer hétfőn jön meg, és vagy meg van még csütörtök mikor elkezdem az új levéllel, sőt van mikor még pénteken is.

De volt már olyanis hogy 2 szem volt vissza mikor már maszatoltam. Nem kell mindenért megijedni :)

772. DoORi
2012. aug. 18. 09:12
Köszi a választ, a következő kérdésem pedig az lenne hogy most szedem a 5. levelet, ma kell bevennem az utolsó szemet de már most van egy kis barnás folyásom és fáj a derekam mielőtt úgy mielőtt megszokott jönni. Ez normális? vagy mitől lehet ez?
771. Sútor Viktória (válaszként erre: 769. - Babett)
2012. aug. 16. 08:39

Köszi!! :)

2hónapja szedem a gyógyszert!! Ma van a 4.nap hogy már megkellet volna jönnie..remélem tényleg nincs semmi baj!!

770. Babett (válaszként erre: 767. - DoORi)
2012. aug. 15. 22:22
Persze, csúszhat 1-2 max 3 napot. Ha bevetted a 21 szemet, akkor utána meg kell, hogy jöjjön!!! Ne aggódj!
769. Babett (válaszként erre: 768. - Sútor Viktória)
2012. aug. 15. 22:20
Ne ijedj meg, bár nem tudom mióta szeded a gyógyszert, de a lényeg az hogy a 7 napos szünetben megjöjjön!!! Várható, hogy megjön csak lehet, hogy már ideges is vagy és ezért késik! NYUGI :)
2012. aug. 15. 13:41

Sziasztok!

Kicsit megvagyok ijedve,mert most tartok ott hogy meg kellene jönnie már 3. napnál vagyok hogy már nem szedem a gyógyszert.. előtte amikor szedtem akkor a párommal voltunk együtt de nem védekeztünk...

Várható hogy megjöjjön még a párnap alatt???Vagy védedség alatt voltam?

767. DoORi
2012. aug. 15. 06:59

Sziasztok!

Kicsit így számolgattam és sikerült jól magamra ijeszteni :D a kérdésem az lenne hogy gyógyszer mellett is rendesen megvan a csúszás a menstruációban, ugye? Arra gondolok hogy nem mindig pl 24-én kell megjönnie, csak az adott a nap a szinte biztos miután bevettem a 21 szem gyógyszert?

2012. aug. 2. 09:45

Sziasztok!

Én most tartok a 3. levél vége felé, de váltok. Nekem nem jött be. Csökkent a libidóm, gyakrabban vagyok ideges (kb. állandóan, nem biztos a gyógyszer miatt de akkor kezdődött mikor szedni kezdtem), fáj ha megjön, és hüvelygyulladásom is lett.

Dalia-t írt fel az orvosom. Próbáltm neten utána olvasni de kb. semmi info nincs róla :S Reménykedem, h egoldja a gondjaimat.

765. Nocked Lee (válaszként erre: 764. - 5236d12e25)
2012. júl. 31. 06:05
köszi a választ!:))
2012. júl. 30. 09:29
Ja és persze az is benne lehet a pakliban hogy elsö 7 napos szünetben nem jön meg, akkor se kell agyon paráznod magad.
763. 5236d12e25 (válaszként erre: 762. - Nocked Lee)
2012. júl. 30. 09:27
Ne aggódj. A napo szsünet arra van hogy bármely napján megjöjjön, a 2-3. nap sak tájélkoztatás jellegü, mindenki szervezete más és más. Nekem pl a szünet 5. napján jön meg mindig, és a 8. napon mikor elkezdem az új levelet vagy meg van még aznap és másnap is vagy már nincs mikor hogy.. De kell a szervezetednek minimum 3 de 6 hónap mire teljesen ráál és beáll a menzid. Nekem pl folyamatosan tolódott ki az 5. szünetmentes napig.
2012. júl. 30. 09:03

sziasztok!

Kezdő vagyok fogamzásgátló terén, július elején kezdtem szedni a bogyót, ahogy írták, a menzesz első napján. A vérzésem azonnal nyomtalanul elmúlt, gyakorlatilag egy napig tartott a menstruációm! Megkérdeztem a dokit, azt mondta, ez normális...

Most ott tartok, hogy kivégeztem az első levelet, a tablettamentes időszak 4. napjánál tartok, de még semmi sem történt! Nem érzem hogy megjönne, még csak barna folyásom sincs:S Kicsit aggódom hogy mi a szösz van, ugyanis a biztonság kedvéért az első hónapban óvszerrel is védekeztünk, most voltunk együtt "naturálisan" először, a t.-mentes idő 2. napján. Egyébként részemről semmi más gond nem volt, nem híztam, a bőröm szebb lett, és libidónövekedést is tapasztaltam:)

Szerintetek?? Kezdek aggódni, a bogyó papírja szerint a szünet 2.-3. napján kellett volna megjönnie:/

761. 5236d12e25 (válaszként erre: 760. - 53abe730f5)
2012. júl. 27. 15:38
Nem hinném hogy bajod lesz :) elméletben a gyógyszer a 7 napos szünetben is még véd.
2012. júl. 27. 15:23
január óta folyamatosan szedem. s most az egyszer felejtettem el.
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook