Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Symicia fogamzásgátló tapasztalatok?! fórum

Symicia fogamzásgátló tapasztalatok?! (beszélgetés)

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
639. Anetta25 (válaszként erre: 638. - Karfiella)
2012. máj. 6. 15:05

A dokim szerint -beszéltem vele- ez normális. Akár a 2. hónap végéig is tarthat. Ráadásul nekem fejfásáom is van tőle mégis azt javasolja szedjem.

régebben cilestet szedtem attól semmilyen vérzéses panaszom nem volt. :S

de ez nem normális. Azért kitartás!

2012. máj. 6. 08:33
Én is most tartok a 12. pillénél. Soha nem szedtem még ezelőtt fogigátlót… A vérzésem azóta nem hogy pecsételő, de még tampont is kell használnom  kicsit a hasam is szokott bazsalyogni  A hangulatváltozások kiakasztanak, szinte minden nap rám jön valamiért a sírógörcs.. meddig fog még ez így menni? Lassan ott tartok, hogy kidobom az egész levelet az ablakon… 
637. csesz
2012. máj. 5. 19:06
köszi a választ :) ettől függetlenül sajnos még nem nyugodtam meg... roppant soknak tartom ami ömlik belőlem... ezelőtt nem tapasztaltam ilyet. bár az orvos szerint sem kellene meglepődnöm, kössz szépen :D
636. Anetta25 (válaszként erre: 633. - Csesz)
2012. máj. 5. 17:46
ugyanilyen problémám van vele. szintén 14 napja szedem
635. Léduci (válaszként erre: 632. - Gedambara)
2012. máj. 5. 17:07
Sikerült kiváltani? Mit mondtak a gyógyszertában, forgalmazzák? Köszi a választ!
634. Léduci
2012. máj. 5. 17:07
Hello! Én is pont a 14. szemnél járok, a ciklus első napján kezdtem el szedni, a szokásos 5 napig vt meg a menzeszem,azóta mindennap pecsétel kicsit,de semmi egyéb panaszom nincs. (kop-kop) Ez teljesen normális az első 2 hónapban,nem kell aggódni. Valaki tud pontos infot mondani erről, hogy tényleg hiánycikk? Remélem nem fog megszűni..
633. csesz
2012. máj. 5. 07:03

Sziasztok.

Pár éve szedtem már fogamzás gátlót, majd szüneteltettem. 14 napja elkezdtem szedni a Symiciat. Ebből 5nap volt a rendes menstruációm, a mai napig pedig folyamatosan pecsételős vérzésem van. A párommal szeretkezni sem nagyon szeretnénk így, mert mikor csak felizgulok már megindul a vérzés... a többit nem is részletezném... Ez vajon normális? Köszönöm előre is a hozzászólásokat! Szép napot.

2012. máj. 4. 16:11

Sziasztok!

Én a Yadine helyett kaptam, ami nekem nagyon jó volt éveken át. Most két évet kihagytam és a Symiciával folytatom. Ma megyek a gyógyszertárba kiváltani, de elbizonytalanodtam, mert egy másik fórumon meg azt írják, hogy már nem is gyártják. Na majd kiderül. Egyébként én csak azért írok, mert olvasok néhány kétségbe esett hozzászólást...Az addig nagyon rendben van, hogy elolvassuk egymás tapasztalásait, mert így legalább számolhatunk a lehetőségekkel, de ezeket senki semmiképpen ne vetítse magára! Hiszen mindannyian teljesen különböző hormonháztartással rendelkezünk, így aztán nincs két olyan ember, aki egyformán reagálna valamire. Amitől nekem kinő a hajam, lehet, hogy valakinek kihullik a foga... A gondolatnak pedig teremtő ereje van. Így tehát, ha én úgy veszek be egy gyógyszert, hogy jajj nehogy elhízzak tőle,attól biztos, hogy el fogok hízni! Úgyhogy mindenkinek sok pozitív tapasztalást a jövőben! :)

631. bius20
2012. máj. 3. 11:33

Sziasztok!

Én is csak most kezdtem el szedni fogamzásgátlót egy hónapja, és sokat segítettek a hasznos információk, hozzászólások. biztos pánikba estem volna egy-egy furcsa mellékhatástól, de ahogy itt olvasgattam a hozzászólásaitokat teljesen megnyugodtam. nekem az a problémám mindössze (a nagyon enyhe, abszolut elhanyagolható fejfájás mellett) hogy olyan, mintha nem akarna elmúlni a bajom. rendesen kezdtem el szegni április 18-án és azóta megvan. nem csak pecsételő vérzés szintjén. minden nap egyre kevesebb, de csak nem múlik. ez nem is olyan ijesztő, mert írtátok h előfordulhat, inkább kellemetlennek mondanám...

630. hmhmhm
2012. ápr. 30. 21:47
lehet most kapni a patikákban? mert nekem ma azt mondták országos hiány cikk és nincsen.... :S
629. DoORi
2012. ápr. 28. 18:49
az első 2 hétben volt pecsételő vérzésem, ez annál jóval erősebb és menstruációs hasfájásom is volt, de nem olyan mint a rendes menstruációm volt. Végül is bevettem az utolsó szemet és folytatok mindent a terv szerint, max majd alkalmazok kiegészítő védelmet :) azért köszönöm a választ :)
628. Kocckamano (válaszként erre: 627. - DoORi)
2012. ápr. 28. 13:34
Rendesen megjött vagy csak pecsételsz? Ha pecsételő csak az előfordulhat a 3 hónap alatt bármikor, akkor nyugodtan vedd be az utolsó szemet is,de ha rendesen megjött és még maradt egy tabi sajnos ebben már nem tudok mit tanácsolni mert velem még nem történt hasonló.
627. DoORi
2012. ápr. 28. 10:37
köszönöm a választ :) a másik kérdésem hogy mivel még van 1 szem gyógyszer de már megjött. Ez normális? Illetve nem tudtam mire vélni a dolgot. Ezekután ma ugyanúgy szedjem be az utolsót? Előre is köszi a választ :)
626. Kocckamano (válaszként erre: 625. - DoORi)
2012. ápr. 27. 13:26
A gyógyszer kb 4óra alatt felszívódik,de én nem hinném ha egy ki is jött volna ennyitől csökken a védettség! :)
625. DoORi
2012. ápr. 26. 21:53
Nekem lenne olyan kérdésem, hogy az első levél symiciából van még két szem, és délután fél 5-kor vettem be a gyógyszert, de az este folyamán volt 3-4x enyhe hasmenésem. Befolyásolja ez az eddig kialakult védettséget, vagy aggodalomra semmi ok?
624. DoORi
2012. ápr. 25. 20:03
lehetséges, szerintem ha továbbra is tapasztalod, hagyd abba, és menj vissza a dokihoz, mielőtt komolyabb baj lenne belőle! :)
2012. ápr. 24. 18:54
Sziasztok ! Örülök hogy itt megtudjuk osztani a tapasztalatainkat. Én még csak 9 bogyót szedtem be a Symicia-ból, de már most vannak észrevételeim hasonló mint lottiiinak, nekem is kihúzta 9 napig a vérzésem, elég ijesztő volt! Aztán a másik ti tapasztaltatok mellkasi nyomást? Mert én már most nehezen veszem a levegőt.. :( lehetséges ez 9 bogyó után? Hasonló észrevétel?
622. lottiii (válaszként erre: 620. - 5236d12e25)
2012. ápr. 24. 18:37
6 éve nem szedtem fogamzásgátlót, ugyhogy kiestem a gyakorlatból e téren! A pecsételő vérzés annyira nem zavarna, de ez az elhúzódó vérzés már sajnos igen! Pláne, hogy ezelött csak 4-5 napig tartott a menstruációm! Hát remélem igy a 9. napnál, hogy már nem tart sokáig! Mindenesetre köszönöm az információt!
621. 5236d12e25 (válaszként erre: 617. - Szelené72)
2012. ápr. 24. 16:21

Én is nagyon migrénes vagyok. Az első gyógyszerem a Dienille iszonyat rásegitett, fél évig birtam szedni, a migrén mellett más egyébb gondom is volt..

De! A Symicia mellett (lekopogom) nincs gondom, a fejfájásom se olyan durva. Ebből látszik mennyire nem vagyunk egyformák :)

620. 5236d12e25 (válaszként erre: 619. - Lottiii)
2012. ápr. 24. 16:19
Az első 3 hónapban a pecsételő vérzés, az elhúzodó vérzés normális. Minimum 3 jobb esetben 6 hónap kell mire a szervezeted hozzá szokik, főleg ha ez az első fogigátlód.
619. lottiii
2012. ápr. 24. 13:59
Sziasztok! Volt egy abortuszom, és ugy döntöttünk, hogy még várunk egy kicsit a babával, ugyhogy irattam fel a dokimmal fogamzásgátlót. Asymiciát kaptam, amiröl semmilyen tapasztalatom nincsen! Az abortusz óta most menstruálok elöször,ugyhogy most kezdtem el szedni, viszont már a 9. napnál tartok és még mindig vérzek! Ez normális lehet? Vagy inkább keressem fel az orvosomat? elöre is köszi a segitséget!
618. fda026287f (válaszként erre: 617. - Szelené72)
2012. ápr. 23. 17:00
Köszönöm szépen segítséget ez is nagyon sokat segít!!Szóval tartsak ki!! Meglesz igyekszem de kell a gyógyi neve fejfájásra :)
617. szelené72 (válaszként erre: 616. - Fda026287f)
2012. ápr. 23. 10:39

Kismano3!

Minden hormonális fogamzásgátló hajlamosít a fejfájásra, különösen a migrénszerű fejfájásra. Sajnos hasonló tapasztalataim vannak e téren. Egyszer neurológushoz is elmentem (ja nem , 2x). Ő azt javasolta, hogy hagyjam abb az akkor szedett fogamzásgátlómat és használja helyette mást. Nálam a spirál kilőve, más okok miatt. A Pharmatex és társait 1 éven kerszetül használtam. A fejfájásom mérséklődött, de havi rendszerességgel, kb. 3 napon át jelen volt. Aztán használtam a Nuvaringet. No comment. Végül egy másik nőgyógyászhoz kerültem és ő javasolta a Symiciát. Nem vagyok már mai csirke, de azt mondta, hogy ezt nyugodtan szedhetem, mert ennek van a legkevesebb hormontartalma a mai tabletták közül. A migrénre való hajlandóságot azonban ez is elősegítheti, ill. felerősítheti a rohamokat. Vagyis a havonta 3-5 napig taró fejfájásom megmaradt. Nem olyan durva, mint az előző tablettás korszakomban. Ráadásul most úgy néz ki találtam rá egy gyógyszert is, merthogy eddig csak egyfajta gyógyszer múlasztotta el, de azt meg kivonták a forgalomból.

/Bocs, ha kissé zagyva lett, de sok mindent akartam írni viszonylag röviden :-)/

2012. ápr. 22. 10:24
Na most írok nagyon rosszat tapasztalatom terén!! Vége a második levélnek majd a 3.nap gyógyszer mentes szünetben fejgörcsös migrénem lett.....minden látászavar, zsibbadás egésznapos fejgörcs gyógyszerhatására se múló fájdalom. Majd pihentem és megjött a vérzésem!Net szerint előfordul a fogi szünetében + havi miatt is és hát nálam bejött ez. Jön a 3.levél pár nap múlva kezdem ha kövi hónapban is elkap muszáj gyógyit váltanom!! Volt pár fejfájásom tűrhető jelentéktelen de azóta többször fáj mégis mióta gyógyit szedek :(
615. gomboc7
2012. ápr. 21. 13:31

Csatlakozom!

Mióta valaki felhozta ezt a pattanásos témát nekem is feltűnt, hogy nem jönnek elő. Lekopogom. Tejérzékeny vagyok, és amikor csokit ettem, kijöttek a ragyáim, hetekig kínlódtam velük. Most már sokkal jobb, nyugodtan ehetem a csokit, nincs jelentős probléma, nem jönnek elő a patik!:) Néha, 1-2 darab, de tök jelentéktelenek.

Hízni nem híztam tőle, szerencsére, pedig a másiktól (Lindynette) összeszedtem magam, azóta le se megy. Ezzel most még jól elvagyok, minden szuper, csak jót tudok róla mondani!:)

614. 5236d12e25 (válaszként erre: 613. - Hmhmhm)
2012. ápr. 21. 10:46
Én spec. nem híztam, sőt még sikerült is 1-2 kg leadnom. A bőrőmmel előtte se volt sok gondom, most sincs és elmúlt a hajhullásom.A borzalmas göncseim is teljesen elmúltak, a disznóvágás szerü menzim pedig lecsökkent. Én csak jót tudok mondani róla :)
613. hmhmhm
2012. ápr. 20. 19:19

Sziasztok!

3 évig yadine-t szedtem, szerettem, semmi gondom nem volt vele, aztán tartottam egy fél éves szünetet, de nagyon rossz ötlet volt, mert visszatértek a görcsök és a pattanások. Most az orvosom az azonos, de kevesebb hatóanyagú Symicia-t írta fel. Nektek milyen lett a bőrötök? javult? híztatok tőle?

612. 5236d12e25 (válaszként erre: 610. - Luna1824)
2012. ápr. 20. 16:12
Ne aggódj, amikor én elkezdtem szedni akkor kb 5-6 hónapnak kellett majdnem eltelnie mire perce pontosan napra beállt a 7 napos szünetben a menzim.Most a 7 napos szünet 5. napján jön meg és a 8.nap mikor már az új levelet kezdem meg múllik el.
611. szelené72 (válaszként erre: 610. - Luna1824)
2012. ápr. 19. 17:19
ne félj. Nincs mitől aggódni, ha szedted rendesen.Van, hogy csak a szünet 4. napján jön meg. persze, azóta már biztos megoldódott a gond!
2012. ápr. 17. 19:24
Sziasztok! Néhány nappal a 7 napos szünet előtt lefeküdtem a barátommal, szóval majdnem 2 havi adag után, védekezés nélkül. Most tartok a 3. napnál a 7ből, egy hónappal ezelőtt ilyenkor jött meg, most még semmi. Lehet, hogy terhes vagyok, annak ellenére, hogy majdnem 2 hónapot vártunk vele, és rendszeresen szedtem a bogyót? Kissé félek :S
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook