Svédországi magyarok topicja! (beszélgetés)
az a szemelyi csak ideiglenes az elsö 5 evre
utana 1500 kr az uj sved utlevel akkor mar sved allampolgar vagy es utana a rendes sved szemelyi
a pn szam minimum 5 evre kapod, de ahhoz hogy azt meg kapd kell egy migrationsverkettöl egy uppehlsrätt papirt
az uppehlsrätt irja eu bol jöttel es addig maradsz amig akarsz kiveve egyes esetek
Ez nem teljesen így van.
Ha PN-ed van,de állandó tartózkodásid nincs,két év leteltével akár haza is küldhetnek.Optimális esetben a svéd élettárs vállalja a felelősséget és az ember megkapja a tartózkodásit.De ha az ember elválik,onnantól csak saját felelősségre lehet itt,vagyis fel kell tudnia mutatni valamilyen módot,amiből eltartja magát.
csak hogy tudjatok
1- elettarsi viszony bejelentese utan 2 honapra kapsz szemelyi szamot ha a parod sved
2- ha hozzamesz egy sved medbogarska hoz 2 honap van szemelyi szamod 1 ev mulva elvallsz es mar maradhatsz vegleg
Minden más nép tagjai összefognak, ha külföldön vannak, akármiről is legyen szó, a magyarok meg kizárólag széthúznak és "dögöljön meg a szomszéd tehene is"- alapon viselkednek.
Szerencsére a fordítottját még nem éltem át, úgy értem, senki nem ártott még nekem, akinek segítettem, csak fordítva.
az erdekesseg a lengyel,az arab,stb csak segitenek egymason összefognak ha kell segitseg
nezd meg pizzeriak ettermek
nem igy van
en segitettem 2 csaladon mind a 2 atvert kesöbb
azota mar visszais költöztek m.o.ba
ha segiteni akarsz magyarokon akkor jönnek a haturol jövö gondolataikkal
nehezen akarjak megerteni ez nem m.o.
a magyrnak csak magyar az ellensege.
ez tapasztalat
[link] Google a barátod.;-)
Egy próbát mindenképp megér.Viszont tapasztalatból(és másokéiból)mondom,hogy sajnos magyarnak magyar a legnagyobb "keresztbe tevője"külföldön.Az a tanácsom,hogy úgy menj oda,hogy nem vársz tőlük semmit,és talán pozitívan csalódsz majd maximum.Sajnos nincs annál sz@rabb érzés,mikor egy idegen országban pont a saját népedben csalódsz a legnagyobbat.
Ha tudom valakinek a person nummer-et hogy tudok az o kontojara pl. TV-t venni?
2 dolog miatt kerik el szerintem a pn.t. 1. Ellenorzik,hogy valoban en veszem a tv.t es nem lopott a bank kartya.(gyors adategyeztetes) 2. A tv tjänsten miatt mert igy bizonyithato,hogy van tv.m. :) Ha nem jolgondolom kerlek segits elvegre ez csak az en feltevesem.
+ még egy az hirdető feladójának tudom továbbítani ha valakit érdekel:
Sziasztok! Hörby-böl egy ismerösömnek szüksége lenne "hemspråkslärare" -re. Természetesen magyar :-) Vagyis magyar nyelvet kellene tanitani altalanos iskolas lurkoknak hetente 1X, 1 orában. Azt nem tudom a kommun mennyit fizet, de ha erdekel a dolog vagy esetleg ismerösödet akkor dobj egy uzit telszammal es en tovabbitom az illetékesnek, vagy Hörby kommunnél lehet jelentkezni személyesen.
Nem én vagyok aki adja ezt munkát de továbbítom, akit érdekel! Minél gyorsabban reagáljatok, mert ezeket gyorsan elkapkodják!
Munkalehetöség:
Malmöben és környékén végzendö férfi- kerti munkara keresek valakit. Kb 2 hét egyelöre aztan meglatjuk. Feltetel: min valamennyi sved nyelvtudas, nagy munkabirás.