Svájci frank!!! (beszélgetés)
Teljesen nem érted amit mondok....a te felfogásoddal ma az emebrek 60%-a kb 10en lakna együtt egy 50m2 lakásban....ez aztán az előre lépés....
EZt te sem gondolod komolyan. Mert hogy nem sok ember van aki lazán megvehet egy lakást és utána él benne bodlogan....(plusz bútorok, felszerelé sés stb)
igen ez így van.
S az elözőkhöz hozzászólva csak annyit h félre tenni miből???
Nem tudom h ki h van ezzel,de nekem pl nincs olyan rokoni hátterem h minden jól menjen szinte mindenért a saját két kezemmel dolgozok meg s még a 30at sem töltöttem be.
Persze nem gondolták, hogy ennyire padlót fog a világgazdaság.
De azt azért látni lehetett már jó előre, hogy más, gazdagabb országok már tövig nyomták a féket mi még ezerrel haladtunk a szakadék felé.
Nekünk elfelejtettek időben szólni, hogy gazdasági válság van. Amit már lentebb írtam: tájékoztatás hiánya! És az a gond, hogy ebben én nagyfokú szándékosságot látok, hisz külföldi bankok rajtunk hozzák be azt a hasznot, ami már országban kiesett nekik
Azt kellene megérteni, hogy addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. Ha nem futja albérletre meg hűtőre, akkor nem kell albérletben lakni vagy többedmagunkkal kell lakni, nem eladósodni, aztán meg lesni, hogy soha nem jövünk ki belőle.
Mindenki maga felelős az anyagi helyzetéért és ha nem futja, akkor nem futja rá...
Ez azért van, mert a magyar, amikor van lé bőven, akkor ihaj, mulassunk, és tisztelet a kivételnek, de komolyan, már akkor kellene egy új hűtőre félretenni amikor még a régi is új, mert egyszer úgyis bedöglik.
De van ilyen mentalitás, hogy amíg van, addig kaja-kacsa-minden, amikor meg nincs, akkor meg könnyű mást hibáztatni.
A naivságért csak magát hibáztathatja az ember.
na igen ez is egy megoldás.
Én kötve voltam nekem egy ill két bank adott hitelt.Más bank szóba sem állt velem.
S akkor nagy szükségem volt rá.arra a pénzre.
Nem ez a lényeg: a lényeg az, hogy mindenki, aki felvette, aláírta, hogy semmi biztosíték nincs arra, hogy ne változzon az árfolyam, ergo: akármikor, akárhogyan változhat.
Ez nem tervezés, ez szerencsejáték. Belementek.
Azért ilyen gazdasági válság nem minden nap alakul ki, leginkább hosszú évtizedek telnek el két válság között...
És világszinten elismert gazdasági szakemberek sem tudtak, még "ennyit sem"...
ebben nincs iagazad.
Mert 0ft al kihozod pl a hütőt.
s nem mindegy h havi négy-öt ezer forinttal fizeted vissza vagy egy összegbe ki csengetsz egy nagy összeget.
arról nem beszélve, hogy belehajtottak a bankok a svájci frankba, mert ugye könnyebb is volt megfelelni a feltételeknek.
Én ugyanazon összegű forint alapú hitelt csak úgy kaptam volna meg, ha két ingatlanra raknak jelzálogot, míg svájci frank esetében "megelégedtek" egy ingatlan-fedezettel.
Ez a nem mindegy
Nekünk is mondták a bankban, hogy vegyünk fel chf-alapút.
Megkérdeztem, hogy ha emelkedik az árfolyam, azt ki fogja fizetni? Ha huf-ban van a fizetés, miért vennék fel chf-ben?
És elmentem abba a bankba, ahol forint alapon vehettem fel.
de könyörgöm itt nem kocsikról beszélünk jelen helyzetben.
Ha nem lakás stb....
Lakni csak kell mindenkinek valahol.
Nem lakhatunk a híd alatt!!!!
:))))))
És akkor kénytelenek lennének lejjebb vinni a kamatokat
Ez nem igaz. Nem csak hitelre lehet fizetésből hűtőt venni, ugyanis akinek nincs annyi spórolt pénze, hogy vegyen egy alap kis hűtőt, az miből fizeti majd a részleteket?!
Azonkívül létezik kamatmentes részlet is, nem csak a 25%-ot kamatozó áruhitel.
Ja azt hozzáteszem, mi 2 300 000 Ftnak megfelelő frankot vettunk fel. A banknál majdnem kirohogtek de hát miért nem veszunk fel többet? Ez nem elég semmire sem??!!!
Mindenki hulyére vett mindenkit. Ennyi
igen merem azt mondani h a forint alapú hitelnek nincs ekkora kockázata mint chf-nek.
De anno csak ezt nyomták a bankok.
Pedig én is forint alapot akartam,de nem adták mert h a chf a tuti
További ajánlott fórumok:
- Svájci frank hitelesek, hogy bírjátok?
- Most, hogy ilyen erős a svájci frank...
- Amerikai/nyugati bankok csődje milyen hatással lesz azokra a magyarokra akik épp svájci frank alapú lakáshitelüket fizetik vissza?
- Milyen kedvező lehetőségek lesznek azoknak, akiknek svájci frankos a hitelük?
- Megtakarítás esetén mit választanál? Euro, vagy svájci frank? Melyiket miért?
- Svájci frankos hitel kiváltásának engedélyezése