Svájci frank!!! (beszélgetés)
Nem azt mondtam, hogy a minimálbéres nem ember. Azt mondtam, hogy konstans minimálbérből nem lehet kifizetni egy lakás törlesztőjét meg rezsijét meg élni is 25 éven át.
És ne velem ordibálj. Eszem ágában sincs 40 ezerből élni. De az sem változtatna azon, hogy 2+2=4. Akkor is, ha velem kiabálsz.
Én erről is azt gondolom, hogy valaki bajba jut, akkor annak miért nincs egy olyan lehetőség a segítségre, ami nem arra sarkallja, hogy újabb hitelt vegyen fel?
És mivel nem mindenki születik 140-es iqval, hogy átlássa a legapróbb szemét húzásokat is, miért nem lehet ennek törvényileg gátat szabni. Annyi mindenre tudnak törvényeket hozni. Erre miért nem?
Számomra a jelenleg felajánlott "segítségek" nevetségesek, és egyáltalán nem segítség, hanem inkább még rosszabb lesz. Nem hiszem el, hogy agyas emberek odafent, nem tudnak egy olyan számolást megállapítani, ami lehet kicsit hosszabb távon, de mindenkinek jó lenne. Mert az emberek nem szarevők, és nem akarják rendezni a restanciájukat. Igenis törlesztenének, csak néha nincs miből, és ilyenkor nincs megértés. Biztos sokan ezt is kihasználták már, de valahogy én meg a percenként több milliót kasírozó bankoktól nem tudom sajnálni azt a néha bebukott pár százezret vagy milliót... de ők is csak azokkal a lehetőségekkel élnek, amit megenged nekik az állam. És szerintem itt van elásva a kutya csontja :D
Én értem, mint mondtam, 5 évig éltem albérletben én is.
De ez egy ilyen játék: ha nincs biztosíték legalább a kiszámítható kockázatokra, akkor ez benne van a pakliban.
Kiszámítható kockázat mondjuk egy 2 éves munkanélküliség vagy egy árfolyamnövekedés. A hirtelen megjelenő inoperábilis agydaganat nem, de az sem, ha elüt egy villamos.
De a kiszámíthatókra fel kell készülni. Muszáj.
Tudom, hogy ez megy és ez egyébként borzasztó.
De ez nem indokolj semmit, attól még nekem fizetnem kell a számláimat, hogy legalább én legyek becsületes, ha már sokan nem azok.
Amit leírtam, azt úgy értettem, nem máshogy.
Az a baj, hogy "számolt, de nem ekkora változással"...ui. benne volt a szerződésben, hogy nincs gátja a változásnak, azaz szabad fordításban: akármi megtörténhet, nincs gátló tényező.
És ez túl nagy kockázat.
ha az adót tényleg csak ezekre fordítanák, akkor nem kéne a korhazbaa saját pénzedből megvett fájdalom csillapitot bevinned!!! Mert ugye fizeted a TBt!! Akkor hova rakják?? Mondjam? Pl. az milyen dolog, hogy egy szülés elkér 100 000-et egy szülésért (mert urambocsá' ugye elkéri pedig ő erre a szakmára feleskudott, akkor oket is szidni kell mert te apám ezt vállaltad akkor élj meg havi 110 000 Ftbol) és ugyanennyita TB-tol is felvesz a korház!!!
Esélyegyenlőség? Létezik ez a fogalom, de nem Magyarországon
Kedves fórumozók, végigolvastam a hozzászólásokat, mert olyan hirtelen lett ilyen sok, hogy kíváncsi voltam, mi is történik itt. Látom, ha a tyúkszemünkre taposnak, azonnal visítunk. Sok életbeli példa szerepel ny.ani véleményének alátámasztására, és egyet kell, hogy értsek vele, mivel kihallatszik az írásaiból a pénzügyi műveltség, amivel ma itthon nem sokan rendelkeznek, ez azonban az iskola, ország, berögződés, családi sémák hibája, nem a szenvedő egyéné.
Egy devizapiaci long kockázatot bevállalni, ez történt a hitelek felvételekor, és ehhez az adósok nagy része nem értett. Ezt kihasználták a véreb hitelközvetítők, akiktől tanácsunk ellenére is felvették a barátaink 5 % önrész mellett, a hatalmas hitelt, ebben az évben pedig mennek a híd alá.
Ez van, nagyon túl kell kalibrálni magad, különben a deviza hitel nagyon kockázatos, és oda lehet a fedezeted.
Amikor felvettem a CHF hitelemet, úgy kalibráltam, ha 280 forint lesz is, akkor is tudom majd törleszteni. De belőlem van a kevesebb, tudom.
Sajnos csak magunkon tudunk segíteni, jó tanácsot adni nem lehet, mert minden megoldás veszteséggel jár most.
Azonban arra fel kell készülni, hogy a CHF elmegy 240-260 árfolyamig is.
Nem. Aki minimálbért keres, annak nem futja saját lakásra.
Ha akarja, ha nem. Ez tény. Két hatvanezres nettóból számold ki, hogy csak kamatok nélkül hány év kellene kifizetnie mondjuk egy kis 8 milliós lakást? Úgy, hogy közben eszik?
De ha törleszt is 50 ezret havonta, az is mennyi? plusz a kamatok.De nem tud annyit ennyi pénzből.
Ne velem kiabálj, ez nem jön ki sehogyan sem.
elgondolkodtál már rajta hogy a becsületes adozok forintjai tényleg hova kerulnek???
Pl. a illegálisan felvett EU pályázatokra, Kiss Pista kezébe, hogy te nyerd meg pályázatot,stb...
Szerinted az normális hogy az állam létrehozott egy olyan bankszámlát ahova beletorleszthetsz az államadóságba? Ki cseszte el évekkel ezelőtt ezt a pénzt? Soroljam? Nem tudom, mert annyi vezető volt kozte. De azt elvárják, hogy mi, akiknek adózótt fizetése van, nyögi a hiteleket, az simán fizesse ki az ő hülyeségüket!!!
Akkor tényleg szerencsés vagy, ha előre tudod, hogy nem lesz a családodban semmi gond.
(Nem tudom, vannak-e még szüleid, ha bajban lennének, segítenél-e, ha betegek lennének, fizetnéd-e az orvosokat?)
Nagyjából ezek voltak nálunk a nem számítható problémák. (Csak a temetés több százezer forint. Az, hogy mit érzel akkor, mikor közlik, hogy elveszítetted a hozzátartózódat, majd utána 1 órával már közlik: virág ennyi, sírhely ennyi, temetés ennyi, hűtő tárolás ennyi...stb. Senkinek nem kívánom ezt az érzést.)
A legjobb barátom feleségéről egyik napról a másikra derült ki hogy agydaganata van. Előtte vették fel a lakáshitelt, jól átszámolva, két fizetésre és évek alatt félretett, és befektetett pénzekre alapozva. A felesége meghalt, a srác harminc évesen egyedül maradt a még felújítatlan, félig szétbontott, de hitellel terhelt lakásával.
Őrültek voltak???
Igen, azt írtam: meggondolatlan volt. Ezt fenn is tartom, mert meggondolatlanság felvenni egy kit tudja, mi lesz belőle -típusú hitelt.
De ez nem becsmérlése senkinek, ezzel nem szidtam senkit :-)
A körülmények azok soha nem biztosak, sőt. A körülmények rosszak és egyre rosszabbak lesznek.
Látod: "ha innentől többen nem követnek el ilyen őőőőőrült hibákat, mint nagyon sokan."
Szóval én is őrült hibát követtem el?
nem a csóróokról van szo. Mi az hogy aki csoro az ne ugraljon????
Tudod sokan a rég eltünt kozéposztálybeli tag!!! Azért azon a helyedben elgondolkodnék mitol lett csoro!!!!
További ajánlott fórumok:
- Svájci frank hitelesek, hogy bírjátok?
- Most, hogy ilyen erős a svájci frank...
- Amerikai/nyugati bankok csődje milyen hatással lesz azokra a magyarokra akik épp svájci frank alapú lakáshitelüket fizetik vissza?
- Milyen kedvező lehetőségek lesznek azoknak, akiknek svájci frankos a hitelük?
- Megtakarítás esetén mit választanál? Euro, vagy svájci frank? Melyiket miért?
- Svájci frankos hitel kiváltásának engedélyezése