Sosem sikerül a fánkom! Mit csinálok rosszul? Segítsetek nekem! (tudásbázis)
Ne keseredj! Biztosan fog az sikerülni!
Én ezt a receptet használom a bejgli, gőzönfőzz, fánk, lekváros/túrós bukta, darázsfészek és kakaós csiga elkészítéséhez! Univerzális tészta, bármit készíthetsz belőle, csak szájíz szerint kell tenni bele a só-cukor arányát.
Húú, nagyon köszönöm! Ki is másolom és elmentem a receptet, ezt ki fogom próbálni, remélem sikerül. Csak most kicsit elkeseredtem, sokadik nekifutásom volt, szoktam sütögetni ezt-azt, de ez valahogy sosem sikerült.
Nagyon köszönöm!
Nekem egy ősi, dédmamai receptem van.
4dl langyos tejben elkeverek 2 evőkanál porcukrot és 3 deka élesztőt. Hagyom kicsi futni, de nem nagyon, csak 5 percig. 8 deka Ráma margarint lágyra olvasztok, hozzáadok még 5 deka porcukrot, 1/2 deci rumot és 2 tojás sárgáját. Ezt alaposan összekeverem és az élesztős tejhez adom. annyi lisztet adok hozzá, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Ekkor hozzáadok 1 teáskanál sóval kevert 1 deci langyos tejet, összekeverem és annyi lisztet adok hozzá, hogy jól gyúrható, de puha tésztát kapjak. 50-60 percig kelesztem langyos helyen.
Kiszaggatom, kicsit meghúzgálom, közepén mélyedés nyomok és forró olajban megsütöm. A rumtól nem szívja meg magát olajjal.
Köszi! Igen, máris írom:
Kb. 4- 4,5 dl tejet veszek, 5 dkg élesztő, sima és réteslisztet keverek kb 25 dkg-ot, 3 tojássárgáját, és kis vajat is keverek bele, kis sót is . Hagyom állni kb 1 órát-
Nem tudom mi lehet a baj. Mamám adta a receptet, állítólag ő is így csinálja. Neki sikerül, nekem nem...
Köszi, hogy segítesz!
Hogy készíted? Leírnád a receptet és az arányokat?
Szívesen segítek, ha tudok!
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálok rosszul? Vagy tényleg megbuktam, mint anya?!
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Süteménykrízis...valamit rosszul csinálok
- Mit csinálok rosszul?
- Vajon mit csinálok rosszul? Kire hallgassak? Akik tapasztaltak, és akiben bízom, vagy a gyermekorvosban?
- Hajsütővassal göndörítem be a hajamat, de a teteje sosem lesz göndör, hanem lapos lesz. Mit csinálok rosszul?