Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat fórum

Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat (beszélgetés)

❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯
930. f4804d75d9 (válaszként erre: 924. - Xlnt)
2010. ápr. 14. 13:50
tényleg :) most néztem meg :) ő volt a könyvtárosunk :) kicsi a világ :P
929. xlnt
2010. ápr. 14. 13:50
És de tündér Gergő!!! :) Még pár baba-fotó és befekszem szülni most! :D
928. xlnt (válaszként erre: 927. - Tundchen)
2010. ápr. 14. 13:48
Na így már abszolút emlékszem Rád a szülés-előkészítőről! :)
2010. ápr. 14. 13:44
Niki én is bejelöltelek. :)
2010. ápr. 14. 13:42
Hajni, haláli a kutyusod, nekem nagyon tetszik... :)
925. Tundchen (válaszként erre: 917. - Xlnt)
2010. ápr. 14. 13:41
Aha, adnak kórházi hálóinget a szüléshez, aztán adnak egy újat, amiben kitolnak, hogy azt cseszd össze. Bár azt tanácsolták, készüljön az ember azért sajáttal, amit nem sajnál, mert nem biztos, hogy a mosodából visszaérnek a ruhák és lehet, nem lesz. Jó, mi?
924. xlnt (válaszként erre: 923. - F4804d75d9)
2010. ápr. 14. 13:38
és még közös ismerősünk is van... :) (mondjuk az túlzás mert nekem vmi nagyon-nagyon távoli rokonom, csak találkoztunk a nagyszüleim 60. házassági évfordulóján és bejelölt)
2010. ápr. 14. 13:26
én is jelöltelek :)
922. xlnt (válaszként erre: 921. - Hajini)
2010. ápr. 14. 13:14
:) mennyi kép! Gyönyörű ez a gyerek!!! :D
921. hajini (válaszként erre: 920. - Xlnt)
2010. ápr. 14. 13:11
én bejelöltelek:)
920. xlnt
2010. ápr. 14. 13:04

jó, akkor rakok el mindenképp. :)

Az adatlapomra ideiglenesen kiírtam a teljes nevem, aki akar vegyen fel iwiw-en, mert a kórházban mindig azt figyelgetem, melyikőtök jöhet szembe... :) persze csak akinek kedve van. ;)

919. hajini
2010. ápr. 14. 13:02

ha van tiszta hálóing adnak, ha nincs az szívás:)

ne szülj hétvégén :P

918. f4804d75d9 (válaszként erre: 917. - Xlnt)
2010. ápr. 14. 13:01

ja,értem :)

na,akkor holnap Nst után,ha nem fektetnek be,mesélek :) ma volt a vérvétel,nem vészes,csak már éhes voltam :)

a hálóingről annyit tudok viszont,hogy nincs saját mosodája a kórháznak,Győrbe viszik a cuccost mosni,így nem 100%,hogy lesz éppen tiszta hálóing (bennfentestől tudom :P) :)

917. xlnt
2010. ápr. 14. 12:58

Tündi én nagyon hálás vagyok az infókért, úh ne aggódj! :) Még egy kérdés: a védőnő azt mondta, hogy a szüléshez adnak kórházi hálóinget - igaz ez?

Ja és nekem ismerősök a Libero-ról zengtek ódákat, úh én is azt vettem (és ha beválik, lehet gyűjteni a vonalkódokat) :)

Dorka üdv a csapatban! :D De jó, mikor újak jönnek!!! Remélem, sikerül összehoznunk egy négyes szülést: Kitti a negyedik. :)

Bogi nem voltam NST-n. A védőnő azt mondta, ne menjek oda fertőzni, esetleg pénteken..., vérvételre viszont az antibiotikum miatt mindenképp csak jövő héten. :(

916. f4804d75d9 (válaszként erre: 911. - Tundchen)
2010. ápr. 14. 12:42
igyekszünk Tündi :P de nem csak rajtunk múlik :) nagyon hasznos tagja vagy ám a csapatnak,ne érezd magad emiatt kellemetlenül :) addig örülj,míg ennyien vagyunk,mi lesz,ha a fél fórum szülni megy? :D tartsátok majd a frontot ;)
915. f4804d75d9 (válaszként erre: 914. - Dorka05)
2010. ápr. 14. 12:41

hurrá!! :) még egy :D Akkor eddig május 16,20,22,és még egy,amit nem tudok megjegyezni :)

Kisfiú,kislány? nevet találtatok már?

tök jó,hogy gyarapszunk :)

914. dorka05 (válaszként erre: 910. - F4804d75d9)
2010. ápr. 14. 12:24

Sziasztok Iányok!ReméIem nem bánjátok,ha csatIakozom... :D

Én is májusban szüIök,20.-ára vagyok kiirva!:D

913. hajini
2010. ápr. 14. 12:16

mi papmerst használunk az nagyon jó. abból most tök sok van. mi az elején huggiest használtunk, mert annak gumis a dereka, jobban tart. nekünk a dmben kapható nem babyloves pelus kicsípte a popsiját. azt úgy kaptuk. soha nem vennék én. tiszta műanyag kívül.(

liberóról hányos anyukák sem zengenek ódákat, úgyhogy nemtom :)

szerdán megyünk bébiúszásra. ma voltunk megnézni

2010. ápr. 14. 11:33

Hajni, ti próbáltatok Libero-t? Gergő kipisilt belőle a kórházban egyszer, meg itthon is, ezek szerint nem jó fiúknak, vagy csak nekünk? Ti nem próbáltátok?

Viszont a legjobban bevállt pelus a DM saját márkás babylove... minden pelusnál sokkal puhább és valahogy úgy van kialakítva, hogy nem kell azt a peremet húzkodni ki a combjainál.

2010. ápr. 14. 11:31
Jó lesz, ha szépen mindenki megszül, mert hülyén érzem néha magam, hogy annyit pofázok a szülésről... :)
910. f4804d75d9 (válaszként erre: 909. - Xlnt)
2010. ápr. 14. 11:13

Szió :)

Mi volt NST-n? minden jól ment?

még a végén együtt szülünk,május 16,május 22,és mikorra is várható a 3.májusi fórumbaba? :)

909. xlnt (válaszként erre: 908. - Szandi30)
2010. ápr. 14. 09:15
Május 16. utolsó menstruáció szerint. De ugye beszéltük itt a csajokkal, hogy vkinek a 12. heti UH méretek alapján nézték: na aszerint május 10. Gyakorlatilag még 3-4 hét ha időben jönne Máté... :)
2010. ápr. 14. 09:03

sziasztok csajok!!

mindenkinek sok sikert!!!

Niki,te hányadikára is vagy kiírva?

907. xlnt
2010. ápr. 14. 08:57

NAGYON-NAGYON KÖSZI!!! :D Azért mégis más egy védőnő "beszámolója", mint egy frissen szült anyukáé! :) Most már mindenki tud mindent, mehetünk szülni csajok... ;)

Ma összepakolom végre a kórházi csomagom - már megvan minden, csak tényleg össze kell rakni. Olyan ijesztően kevés idő van hátra - az ember hónapokig ezt várja és akkor egyszer csak itt van a küszöbén... :)

Köszi Tündi még egyszer! :)

2010. ápr. 13. 21:13

Na a térdet úgy kell fogni, mintha megfognád és hintázni akarnál a hátadon előre-hátra. :)

A sárgaságnál meg annyi, hogy lerakódhat az agyban és később okozhat panaszt, ezért nem szabad így hagyni.

Na, befejezem... :) Remélem, segítettem.

905. Tundchen (válaszként erre: 888. - Xlnt)
2010. ápr. 13. 21:10

Nagyon jól összeszedted Niki! Más, ha az ember úgy jár, mint én, hogy 41 + 1 és még mindig semmi... :)

A magzatvizet nem lehet visszatartani, mint a pisit és kellemesen meleg. Teljesen más, mint minden egyéb, ami folyhat, úgyhogy nem eltéveszthető. Bár nekem burokrepesztés után jött, de tényleg más jellegű folyadék.

Papírt csak egyet kell aláírni. Kell a személyi, taj kártya, lakcímkártya és a házassági anyakönyvi kivonat is, pedig a szülésfelkészítőn többször is mondták, hogy nem kell a soproni házasságoknál, mert van valami összeköttetés a polgármesteri hivatal adatbankkal, de mégis kellett. Férjem hozta másnap be, ráért szerencsére.

Hát ja, a fájás az fáj. Viszont a szülésznők segítenek lélegezni, mármint mutatják, hogy lélegezz és ez sokat segít.

Oxit meg adnak szerintem, ha úgy látják, segít. Főleg, ha van dokid. Ha jól tudom, nem lehet nagyon sokáig víz nélkül a gyerek, mert nagy a fertőzésveszély olyankor. Azt hiszem, max 12 óra, legalábbis ezt mondták ott a kora intenzíven, de nem vagyok benne teljesen biztos. Szóval figyelnek rád és szólni kell, ha nagyon fáj, vagy ha nem bírod, reagálni fognak, vagy megnyugtatnak, hogy már nem sok, ha tényleg úgy látják, nálunk legalábbis így volt.

A textilcsizma semmi extra. Zöld és egy zsákféle. Kitolásnál a térdedet kívül kell fogni és húzni magad felé, ami jó kis meló lenne a fájás közben, de szerencsére segítenek, támasztják, tolják feléd. Mikor a kitolás jött, kb 6-8 ember futkozott ott nálunk, az ügyeletes doki tolta az egyik térdem, a szülésznő a másikat, a doki meg mellettem ült és segített a hasamat lefelé tolni, hogy könnyebben menjen a baba ki.

A fájások után az a szaros gátmetszés előtti szuri az semmi, elhiheted... :)

A méhlepény megszületése is semmi. Mondta a doki, hogy a következő fájással megszüljük a lepényt, de az a fájás már gyengébb volt, a lepény meg csak úgy "kicuffant", szóval annyit éreztem, hogy egy zselés valami kicsusszanik.

A varrás is bírható már. Tényleg odaszíjazzák a lábat, hogy ne tudd mozgatni, illetve hirtelen elrántani reflexből. Akkor pl én már kényelmesen hátradőlve pihegtem, felüdülés volt, tényleg. A szuri sem volt túl vészes, a varrást sem éreztem, csak a végét, a hüvelyfalit. De nem tudom, hogy mennyire repedtem szét, lehet, hogy nagyon, ezt nem kérdeztem meg.

A besárgulás meg. 2-5 naposan a legtöbb baba besárgul, élettani sárgaság. Az osztályon van kék fény és ha nem vészes, néha alá rakják és kész. Nálunk sajnos vészes volt, mert az én vércsoportom és a baba vércsoportja ütötte egymást, ezért őt átvitték a koraszülött intenzívre. Kapott gyógyszert, napokig kék fény alatt volt és egy darabig még a vércsere lehetősége is fennállt, de szerencsére a gyógyszer hatott. Ez sem vészes állapot, mármint neki nem fáj, nem betegség, csak nem szabad úgy hagyni. A bilirubin nevű anyag a ludas, nem tud a baba szervezete, a mája annyit lebontani, amennyi keletkezik hirtelen, ezért sárgulnak. Pontosan nem tudom.

A rooming in-ről... igazából ha egész nap veled van a baba, érdemes éjjelre bevinni, aztán kitolják úgyis enni. A gátseb miatt sem árt, meg a szülés miatt, hogy tudj aludni az első éjszakákon.

904. hajini
2010. ápr. 13. 18:27
működik. durván szív. mikor mini taknyos volt, nagyon jól jött
903. xlnt
2010. ápr. 13. 18:13
én orrszívó-porszívót vettem, de tapasztalatom ugye még nincs... :)
902. hajini (válaszként erre: 901. - Rebi80)
2010. ápr. 13. 18:12
nekünk bevált, de van orszi porszi is
901. Rebi80 (válaszként erre: 900. - Hajini)
2010. ápr. 13. 17:23

Tényleg nagyon jo árak vannak,nekem is jo lesz a használt:)

És ezekről az elektromos orrszivokról mi a véleményetek?

❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook