Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat fórum

Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat (beszélgetés)

❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯
870. hajini (válaszként erre: 869. - Tundchen)
2010. ápr. 12. 14:48

helló:)

nekem van mikrós sterilizálóm. kb 2 naponta beleteszem, egyébként csak kimosom.

szokja egy kicsit a bacikat :)

2010. ápr. 12. 14:33
Hajni, az avent-es pohárkát, amibe folyik a mellszívóból a tej, kifőzöd, vagy beteszed a mosogatógépbe, mint fertőtlenítés? Ha mosogatógép, akkor nem baj, ha egyéb poharakkal, tányérokkal mosom el, illetve levegyem az öblítő adagolást? Már ha így csinálod... :)
868. Tundchen (válaszként erre: 866. - Xlnt)
2010. ápr. 12. 14:32

Epidurálist én nem kértem. Ha jól tudom, azt előre meg kell beszélni, nem lehet spontán a szülés közben.

A doki kifizetés meg úgy volt, hogy egyik nap rákérdeztem, kb mikor lesz a varratszedés. Aztán oda vittem a borítékot, megköszöntem szépen a segítséget, ennyi... :) Azért örültem, hogy túl lettem rajta. Ott csak egyedül van a doki, nincs egyéb személyzet, ott szokták odaadni, legalábbis több embertől ezt hallottam.

867. Rebi80 (válaszként erre: 866. - Xlnt)
2010. ápr. 12. 14:20
Niki pihizz sokat és jobbulást!
866. xlnt
2010. ápr. 12. 14:11

Halihó - most jövök az orvostól: arcüreg gyulladás... már sose lesz vége az orrfújásnak komolyan úgy érzem. Amúgyis olyan "jól" alszom mostanság, de még ez is. Úgyhogy fiatalabb kismamák egy tipp: baromira vigyázni, felöltözni, stb. mert ami máskor csak egy kis nátha, az most nálam 2 hét leépülés.

Tündi ezer kérdésem van, majd összeszedem magam és kifaggatlak - de addig is olvasom a beszámolókat... ;) Egy most eszembe jutott: epidurálist kértél? Ja és írd már le, hogy zajlott a fogadott orvos "kifizetése"... :) nem tudom elképzelni a szitut, vagy hogy mikor szokás...

2010. ápr. 11. 19:03
De, adnak... :) A varrást én nem is éreztem, csak a hüvelyes részt, de az sem volt vészes. Ami fájás volt, meg a szülés, azután pár tűbökés már semmi... :)
864. Rebi80 (válaszként erre: 863. - Tundchen)
2010. ápr. 11. 18:50
Akkor jo,már azt hittem nem adnak semmit...:P
2010. ápr. 11. 18:31
A varráshoz pár szurit. A gátmetszés előtt is volt egy szuri. Szülés közben meg egy db kúpot kaptam, mert kértem valamit, meg egy nospa szurit, ami a tágulást segítette. Összevissza bökködtek... :)
862. Rebi80 (válaszként erre: 861. - Tundchen)
2010. ápr. 11. 18:23
Kaptál vmi fájdalomcsillapitót Tündi?
2010. ápr. 11. 17:01
Én meg szerencsére a varrást nem éreztem, csak az utolsó öltéseket, ami a hüvelyfalba ment... :s
860. juci23
2010. ápr. 11. 13:41

Sziasztok!

Szerintem egyből nem is érzi az ember,hogy anya lett,meg ez az ő picurja,annyira furcsa,amíg a pocakban van csak gondolkodunk, milyen lehet,aztán egyszer csak ott van.És az enyém! Aztán hazamész a kórházból, el kell látni,fáradt vagy,fáj mindened,de a szoptatás irtó jó érzés,hogy Te táplálod. Aztán mikor már nagyobb,gügyög neked, rád mosolyog, na az megint felejthetetlen élmény. Mivel nekem Maja már a 3.,így annyira nem volt furcsa, de jó újra babázni így 11 év után.

A gátmetszést én sem éreztem, kérdeztem is a férjemet utána,hogy repedtem,annyira gyors volt,vagy vágtak. Viszont a varrást annál inkább. Juuuuj.

859. szandi30 (válaszként erre: 858. - Tundchen)
2010. ápr. 10. 17:17
huhh..akkor nem vagyok egyedül,mert néha rágondolok,és egy picit megijedek,de persze,tudom,hogy ezt akarom,semmi pénzért nem csinálnám vissza!!csak nagy a felelősség.
858. Tundchen (válaszként erre: 857. - Szandi30)
2010. ápr. 10. 15:43
Ó dehogynincs... :)
857. szandi30 (válaszként erre: 856. - Tundchen)
2010. ápr. 10. 14:40
igen,el tudom képzelni!és olyan érzés nincsen,hogy megijed az ember,hogy mostantól érte te vagy a felelős?ha csak egy pillanatra is érzed?
856. Tundchen (válaszként erre: 855. - Szandi30)
2010. ápr. 10. 13:02

Hihetetlen érzés. Mármint úgy értem, csak néztem, hogy az a kisbaba eddig a hasamban volt, most meg a hasam eltűnt, ahogy ő kibújt. Örültem neki, de valahogy nem éreztem rögtön azt, hogy ő a babám, én meg anya vagyok. Jó volt amúgy, csak kicsit kaotikus érzés... :)

Juci, Hajni, nálatok hogy volt ez? Lehet, jobban le tudjátok írni, mint én... :)

2010. ápr. 10. 12:36

Tündi!

Milyen érzés volt először meglátni a picit?

2010. ápr. 10. 10:49
Gátmetszés előtt kaptam egy szurit, úgy jött a vágás. A kettő együtt kb 5 másodpercig tartott, semmit nem éreztem belőle. :)
853. Rebi80 (válaszként erre: 852. - Tundchen)
2010. ápr. 10. 09:51

Nagyon ügyes vagy Tündi jol viseled az egészet!

Tényleg gátmetszés azt érezted?vagy nem volt külön neked?

Niki,jobbulást!!

852. Tundchen (válaszként erre: 851. - F4804d75d9)
2010. ápr. 10. 09:44

Volt egy db varratom, amit a doki kiszedett. Aztán volt pár magától távozós, kék kis cérnák csomókkal a wc-n, vicces látvány volt a wc papíron. Meg van ez az egy hüvelyfali varrat. Nem tudom, mennyire repedt szét, nem is kérdeztem. :)

Eddig mindkét éjszaka jó volt, Gergő csak 2x kelt fel enni, aztán csendben aludt tovább. Remélem, így marad!

2010. ápr. 10. 09:25

sziasztok :)

köszi a segítséget,majd nézem,mi hír volt a szerdai NST-n :)

A varratokat szerettem volna én is kérdezni,akkor azért annyira nem vészes,mint ahogy mondják sokan.. viszont a hüvelyfalban..uhh :) akkor visszarendelt a doki kontrollra?

éjszakáitok eddig jól zajlanak Tündi?

Niki,gyógyulj meg hamar! :)

2010. ápr. 10. 09:16
Viszont csak egy napig nem tudtam ülni rajta, a második nap már igen, most meg már nem is érzem, csak egy varrat még van, amit kb 3 hét múlva szed ki a doki. A hüvelyfalban. Szarul hangzik... :s
2010. ápr. 10. 09:15

Köszi Niki! :)

A sima vérvétel eredmény még aznap megvan. A vérellátóba is kell menni eredményért, az pár nap. Nekem kedden kellett menni, pénteken volt a vérvétel.

Szerintem a kórházban nekik csak az a lényeg, hogy produkáljon az ember székletet, az, hogy milyen módon, az nekik mindegy. Azért derítsd ki, hogy a kúp is átmegy-e az anyatejjel. Amúgy tuti, hogy az ember az agyával blokkolja az egészet. Összevarrják, ülni sem tud rajta, én pl még megtapintani sem mertem ott a dolgokat, aztán mondjuk az kellene, hogy ülj a wc-re és nyomj... na mindegy. :)

848. xlnt
2010. ápr. 10. 08:25

Sziasztok Csajok! Bocs a hallgatásért, de vendégünk van - most is csak gyorsan gratulálok Tündinek Gergőhöz! :D A szüléstől én is most kezdek csak parázgatni (annyira azért még nem), de néha már van 1-2 görcsöcském, ami előrevetíti, hogy hát ez nem lesz kellemes... :)

Persze megint megfáztam, úh most (megint) "duplán" nem alszom: hol zsibbad az oldalam, hol az orrom fújom... :S Pár hete lábaltam ki ugye, de úgy látszik Babóci leszívja az immunrendszerem.

NST-re én megyek szerdán Bogi, majd írom, mi volt. De csak hétfőn jutok el vérvételre - megvan az eredmény aznap, nem tudja vki?

Kórházba nem érdemesebb hashajtó kúpot vinni, mint megvárni a kórházi gyógyszert? (csak mert akkor veszek)

847. f4804d75d9 (válaszként erre: 841. - Hajini)
2010. ápr. 9. 14:23

nálunk is szinte majdnem ugyanezek az értékek vannak,én papíron 33+6-os voltam tegnap :) akkor nem tudom mire föl a nagy izgalom a dokitól. Na mindegy,remélem kicsit hízunk :)

Tündi de jó nagy Baba lett :) köszi az infókat,akkor jövőhéten még böknek is,jajdejó :)

Nálunk sem nagy a pocak,sőt,néha mintha nem is nőne.. persze tudom,hogy igen,mert egyre kényelmetlenebb,ahogy mocorog a Baba :)

jaj,lenne egy béna kérdésem. NST-n akkor jelzünk,ha mocorog a Baba,ugye? na és ha egyszer elkezdi,és 20 percig ficánkol,ugye nem kell folyamatosan jeleznem? :) mostanában ha beindul a Kisasszony,nincs megállás jó ideig :)

846. Tundchen (válaszként erre: 839. - Kittyke77)
2010. ápr. 9. 13:31
Kittyke, nekem végig nem volt nagy hasam. Viszont én is állandóan azon paráztam, hogy nem elég nagy. De benne volt a 3600g-os gyerek, bár nem tudom, hogy fért el. :)
2010. ápr. 9. 13:30
Nekem is avent-es a kézi mellszívóm, de még nem nagyon tudom használni. Baba kiszívja, ami van, aztán majd meglátjuk, hogy indul be a termelődés.
2010. ápr. 9. 13:29
Nálunk annyi volt a vicces, hogy a szobatársammal direkt nem egyszerre vettük be a hashajtót, de persze egyszerre jött a hatás... rohant a gátsebével amennyire tudott a szomszédba wcre.
843. Tundchen (válaszként erre: 837. - Juci23)
2010. ápr. 9. 13:29
3600g és 53 cm. Doki nagyon örült, mert hétfőn 3600g-ot mondott az uh-n, szerdán meg pont ennyi lett a baba... gratulált is magának... :D
842. Kittyke77 (válaszként erre: 841. - Hajini)
2010. ápr. 9. 13:21

Köszi Hajni!

Akkor remélem nálam is mindek ok lesz.

Nekem 30hét+1 naposan Bdp.81mm.Thq:83mm fl:57mm

Elvileg akkor jók a méretek,sőt még nagyobb is mint neked a 33 héten.

Bár tudom minden baba más más méretekkel rendelkezik,csak az ember folyton agódik.

841. hajini
2010. ápr. 9. 12:53

bpd: 81mm

thq: 88mm

fl: 58,9mm

hc: 286mm

ac: 273mm

koponyavégű fekvés

lepény érettsége:1

normál magzatvíz:) végre:)

33hetesen+1 naposan ekkora volt minim

❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook