Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat (beszélgetés)
helló:)
nekem van mikrós sterilizálóm. kb 2 naponta beleteszem, egyébként csak kimosom.
szokja egy kicsit a bacikat :)
Epidurálist én nem kértem. Ha jól tudom, azt előre meg kell beszélni, nem lehet spontán a szülés közben.
A doki kifizetés meg úgy volt, hogy egyik nap rákérdeztem, kb mikor lesz a varratszedés. Aztán oda vittem a borítékot, megköszöntem szépen a segítséget, ennyi... :) Azért örültem, hogy túl lettem rajta. Ott csak egyedül van a doki, nincs egyéb személyzet, ott szokták odaadni, legalábbis több embertől ezt hallottam.
Halihó - most jövök az orvostól: arcüreg gyulladás... már sose lesz vége az orrfújásnak komolyan úgy érzem. Amúgyis olyan "jól" alszom mostanság, de még ez is. Úgyhogy fiatalabb kismamák egy tipp: baromira vigyázni, felöltözni, stb. mert ami máskor csak egy kis nátha, az most nálam 2 hét leépülés.
Tündi ezer kérdésem van, majd összeszedem magam és kifaggatlak - de addig is olvasom a beszámolókat... ;) Egy most eszembe jutott: epidurálist kértél? Ja és írd már le, hogy zajlott a fogadott orvos "kifizetése"... :) nem tudom elképzelni a szitut, vagy hogy mikor szokás...
Sziasztok!
Szerintem egyből nem is érzi az ember,hogy anya lett,meg ez az ő picurja,annyira furcsa,amíg a pocakban van csak gondolkodunk, milyen lehet,aztán egyszer csak ott van.És az enyém! Aztán hazamész a kórházból, el kell látni,fáradt vagy,fáj mindened,de a szoptatás irtó jó érzés,hogy Te táplálod. Aztán mikor már nagyobb,gügyög neked, rád mosolyog, na az megint felejthetetlen élmény. Mivel nekem Maja már a 3.,így annyira nem volt furcsa, de jó újra babázni így 11 év után.
A gátmetszést én sem éreztem, kérdeztem is a férjemet utána,hogy repedtem,annyira gyors volt,vagy vágtak. Viszont a varrást annál inkább. Juuuuj.
Hihetetlen érzés. Mármint úgy értem, csak néztem, hogy az a kisbaba eddig a hasamban volt, most meg a hasam eltűnt, ahogy ő kibújt. Örültem neki, de valahogy nem éreztem rögtön azt, hogy ő a babám, én meg anya vagyok. Jó volt amúgy, csak kicsit kaotikus érzés... :)
Juci, Hajni, nálatok hogy volt ez? Lehet, jobban le tudjátok írni, mint én... :)
Tündi!
Milyen érzés volt először meglátni a picit?
Nagyon ügyes vagy Tündi jol viseled az egészet!
Tényleg gátmetszés azt érezted?vagy nem volt külön neked?
Niki,jobbulást!!
Volt egy db varratom, amit a doki kiszedett. Aztán volt pár magától távozós, kék kis cérnák csomókkal a wc-n, vicces látvány volt a wc papíron. Meg van ez az egy hüvelyfali varrat. Nem tudom, mennyire repedt szét, nem is kérdeztem. :)
Eddig mindkét éjszaka jó volt, Gergő csak 2x kelt fel enni, aztán csendben aludt tovább. Remélem, így marad!
sziasztok :)
köszi a segítséget,majd nézem,mi hír volt a szerdai NST-n :)
A varratokat szerettem volna én is kérdezni,akkor azért annyira nem vészes,mint ahogy mondják sokan.. viszont a hüvelyfalban..uhh :) akkor visszarendelt a doki kontrollra?
éjszakáitok eddig jól zajlanak Tündi?
Niki,gyógyulj meg hamar! :)
Köszi Niki! :)
A sima vérvétel eredmény még aznap megvan. A vérellátóba is kell menni eredményért, az pár nap. Nekem kedden kellett menni, pénteken volt a vérvétel.
Szerintem a kórházban nekik csak az a lényeg, hogy produkáljon az ember székletet, az, hogy milyen módon, az nekik mindegy. Azért derítsd ki, hogy a kúp is átmegy-e az anyatejjel. Amúgy tuti, hogy az ember az agyával blokkolja az egészet. Összevarrják, ülni sem tud rajta, én pl még megtapintani sem mertem ott a dolgokat, aztán mondjuk az kellene, hogy ülj a wc-re és nyomj... na mindegy. :)
Sziasztok Csajok! Bocs a hallgatásért, de vendégünk van - most is csak gyorsan gratulálok Tündinek Gergőhöz! :D A szüléstől én is most kezdek csak parázgatni (annyira azért még nem), de néha már van 1-2 görcsöcském, ami előrevetíti, hogy hát ez nem lesz kellemes... :)
Persze megint megfáztam, úh most (megint) "duplán" nem alszom: hol zsibbad az oldalam, hol az orrom fújom... :S Pár hete lábaltam ki ugye, de úgy látszik Babóci leszívja az immunrendszerem.
NST-re én megyek szerdán Bogi, majd írom, mi volt. De csak hétfőn jutok el vérvételre - megvan az eredmény aznap, nem tudja vki?
Kórházba nem érdemesebb hashajtó kúpot vinni, mint megvárni a kórházi gyógyszert? (csak mert akkor veszek)
nálunk is szinte majdnem ugyanezek az értékek vannak,én papíron 33+6-os voltam tegnap :) akkor nem tudom mire föl a nagy izgalom a dokitól. Na mindegy,remélem kicsit hízunk :)
Tündi de jó nagy Baba lett :) köszi az infókat,akkor jövőhéten még böknek is,jajdejó :)
Nálunk sem nagy a pocak,sőt,néha mintha nem is nőne.. persze tudom,hogy igen,mert egyre kényelmetlenebb,ahogy mocorog a Baba :)
jaj,lenne egy béna kérdésem. NST-n akkor jelzünk,ha mocorog a Baba,ugye? na és ha egyszer elkezdi,és 20 percig ficánkol,ugye nem kell folyamatosan jeleznem? :) mostanában ha beindul a Kisasszony,nincs megállás jó ideig :)
Köszi Hajni!
Akkor remélem nálam is mindek ok lesz.
Nekem 30hét+1 naposan Bdp.81mm.Thq:83mm fl:57mm
Elvileg akkor jók a méretek,sőt még nagyobb is mint neked a 33 héten.
Bár tudom minden baba más más méretekkel rendelkezik,csak az ember folyton agódik.
bpd: 81mm
thq: 88mm
fl: 58,9mm
hc: 286mm
ac: 273mm
koponyavégű fekvés
lepény érettsége:1
normál magzatvíz:) végre:)
33hetesen+1 naposan ekkora volt minim
További ajánlott fórumok:
- Szolnoki nőgyógyászt keresek terhesgondozáshoz és szüléshez!
- Sopronban (jó és lelkiismeretes) nőgyógyászt tudtok ajánlani?
- Sopronban keresek megbízható nőgyógyászt! Segítsetek!
- 10 hetes kismama vagyok, nőgyógyásznál már voltam. Terhesgondozásra kell mennem vagy közvetlenül a védőnőhöz?
- Budapesten ismersz jó nőgyógyász-onkológust, aki végez terhesgondozást, vezet le szülést? Hova érdemes menni?
- Tudnátok jó és megbízható nőgyógyászt ajánlani Sopronban?