Sokkoló hír az aszpartamról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Sokkoló hír az aszpartamról
Ez hihetetlen, teljesen kiakadtam!!!!
Elolvastam és első köben kipakoltam a szekrényből ami hirtelen eszembe jutott hogy cukormentes! És lásd: Energiaital (olcsó sparos) aszpartamos! Pezsgőtabletta (haas-vas) aszpartamos! Ami a legdurvább: Bolero ital - ASZPARTAMOS!!!! Tipikus: olcsó. A legjobban az ijesztett meg hogy tavaly kb ilyenkor volt egy kis bajom: bedagadt a lábam rendszerese. Ez megtaláltam a tünetek közt. Elmentem dokihoz és csináltak vérképet, hasi ultrahangot meg mindent és nem jöttek rá mi a bajom... remélem nem emiatt...!!! A félelmetes, hogy akkoriban nap 3-4 liter bolerot is képes voltam meginni!Azóta nem iszom annyit, így bolerot sem - és nem dagad a lábam!
Egy valami megnyugtatott a szekrényben: Süssina édesítőszer - az egyik legdrágább az átlagboltokban - szaharin és ciklamát alapú! Soha nem használtam mást, és napi viszonylatban ezt használom a legtöbbet!
Bocsi, hogy ennyit írtam, csak kiakadtam!
Asszem rosszul emlékszem és gyerekvitaminról volt szó,nem tápszerről.Bocs.Mindenesetre ideírom a mesterséges édesítők E kódjait,nem árt nézni mi van abban,amit eszünk.
aszpartam E951
szacharin E954
acetoszulfám-K E950
szorbit E420
mannit E421
Amerikában már betiltották, ha jól tudom. A Coca Cola light is már szaharinos.
Amúgy aszpartam helyett simán lehet szaharint avagy ciklamátot használni, a mai forgalomban lévőknek nincs utóíze.
Nagyon durva! Ha ennek csak a fele is igaz, akkor már rég be kellett volna tiltani minden aszpartamos dolgot.
A baj csak az, hogy jelenleg Mo-n nem igazán van más alternatíva: vagy cukorral édesített termékeket vesz az ember, vagy cukor nélkülieket, de aszpartammal.... :((
persze lehet mondani, hogy ne vegyünk késztermékeket, hanem állítsunk elő mindent házilag, és édesítsünk alternatív édesítőszerekkel, dehát ez nem mindig megvalósítható, és nagyon macerás.
Ugrás a teljes írásra: Sokkoló hír az aszpartamról
További ajánlott fórumok:
- A média, a fogyókúra, a light cola és az aszpartam tették tönkre az életem!
- Vanga-mama.Más is megkapta ezt a sokkoló emailt?
- Még egy kis aszpartam, illetve mit fogyasszunk helyette?
- Az aszpartamot tartalmazó mesterséges édesítőszer tényleg rákkeltő hatású?
- Kissé megijedtem, aszpartám
- Tudtok jó íző gyerekvitamint (3 éves), ami nem tartalmaz aszpartámot?