Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Sokkoló hír az aszpartamról fórum

Sokkoló hír az aszpartamról (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Sokkoló hír az aszpartamról

1 2
50. Rochlitz Szilveszterné (válaszként erre: 49. - Biológus)
2010. jún. 27. 18:24

Milyen ízű a ginseng tea?

Pl. a zöld tea vacak, azt nem szeretem, a hagyományos teáktól meg fáj a gyomrom... valami szinező anyag vagy illatositó lehet bennük, talán attól.

2009. ápr. 17. 09:13

Sziasztok!


Nekem csak annyi megjegyzésem lenne ehhez a fórumhoz, hogy bár fogyasztói társadalomban élünk, nem kötelező aszpartámot enni annak, aki nem akar!

Én eszek hagymát, répát, almát, borsót... nincs bennük hozzáadott aszpartám. És csirkét meg pulykát amit apu levág és abba sincs. Tudom hogy nem mindenki jut hozzá házi dolgokhoz, de attól még az aszpartám kikerülhető.

Ha fel akarok pörögni, megiszok egy ginszeng-teát, vagy mentát, mert az is frissít és nem valami agyoncukrozott/édesítőzött borzalmat...

Ja és a legfontosabb: nem döglök egész nap a tévé előtt "nasit" zabálva, ha szabadidőm van, akkor kirándulok, mozgok! És akkor nem kell mesterséges cuccokat tartalmazó termékeket magamba tömnöm. Ajánlom figyelmetekbe a mozgást... és a normális, vegyes étrendet! /Ami alapvetőleg nem tartalmazza ezeket a szörnyűségeket, de ha nekem nem hisztek, kérdezzetek meg egy dietetikust.../

48. Zelma (válaszként erre: 45. - Csipkerózsika)
2009. febr. 17. 13:03
Használj gyümölcscukrot, vagy nádcukrot. A gyümölcscukur drágább, mint a finomított fehér, viszont sokkal édesebb, kevesebb kell belőle. Ha fejfájós vagy, különösen ajánlom.
47. Csipkerózsika (válaszként erre: 46. - 2d5a00656a)
2009. febr. 15. 19:35
Lehet, de én mindig is érzékenyebb voltam a vegyi anyagokra, gyógyszerekre, stb.
2009. febr. 15. 19:34
Eza károsodás nem ilyen direkt/nem hasfájós/idegméreg,hosszú távon öl...
2009. febr. 15. 19:24

Én azóta tudom, hogy az édesítők károsak, mióta diétázás közben cukormentes rágóval próbáltam "átverni" magamat. És folyton fájt a gyomrom tőle.

Akkor már inkább a cukor...

2009. febr. 15. 18:42
Attól még igazad lehet:)
43. Zelma
2009. febr. 15. 18:30
Most látom, hogy egy éve nem járt itt senki:)
42. Zelma (válaszként erre: 41. - Főtündér)
2009. febr. 15. 18:30
Teljesen igazad van. Sajnos:( Nembeszélve arról a disznóságról, hogy egy vagonnyi pocsék gyógyszer előállítási ára fillérekbe kerül, és mennyiért sózzák rád, hogy még betegebb legyél...
2008. febr. 22. 11:26
ja, és még annyit, hogy az orvosokat ma 100%-ban arra nevelelik az egyetemeken, hogy hogyan tömjék agyon gyógyszerrel a betegeket, és hogyan nyomják el a tüneteket, persze nekik is érdekük, mert minál drágább gyógyszert írnak fel, annál több csurran nekik is belőle...és nem arra, hogy hogyan előzzék meg a betegséget...ennyit arról, hogy mit tanítanak az egyetemeken....
2008. febr. 22. 11:23

Sztíviát a Sunrider cégnél is lehet kapni

www.sunrider.hu, én ott ismertem meg, amikor betegség miatt természetes cuccokat kellett szednem, ha egy tanácsadó hoz valakinek, akkor olcsóbb, mint ha neten rendelné az ember, persze legolcsóbb akkor, ha regisztrált vásárló vagy. De sok boltban is lehet már kapni, ahogy zsikóca írta, van többféle, én már láttam a Duna Plázába is tea, tabletta és folyékony formában is, van alkoholos is, ez más csomagolású volt, mint a sunrideres. A Mammutban vagy a Mammut 2-ben van egy biobolt valamelyik felsőbb emeleten és ott lehet ezeket kapni.

39. Zsikóca (válaszként erre: 28. - Zse pi)
2008. jan. 17. 08:57

Igen lehet kapni sztíviát magyarországon, de budapesten is.

Számtalan olyan boltban, ütletben ahol táplálékkiegészítőket árulnak, vitaminokat, fehérjéket pl fittneshez, stb.

Konkrétan a Vas utca elején van egy vitaminsziget nevű kisbolt, én ott vettem, épp most tettem a teámba. Tényleg nem jók az aszartam alapú édesítők hosszabb távú használata, mint minden kémia elem, káros az emberi szervezetre.

Én sokkal jobban hiszek a természetes dolgokban.

A natrium az só, és a natrium alapú édesítőknek sok kémiai folyamaton kell átmenniük, hogy édesítők legyenek, ne ezek a kémiai folyamatok nem kellenek a szervezetnek, atúlzott nátrium fogyasztás egyébként a koleszterint, az érfalakat támadja a szervezetben.

Van nemzetközileg is és Magyarországon is, szóval a világ minden tátján, nagy profitorientált gyógyszer és élelmezési lobbi, akik azon kampányolna, hogy elhitessék az emberekkel, hogy ezek az anyagok nem egészségtelenek. Muszáj nekik, hiszen ha nincs betegséggel küzdő ember, akkor az orvosoknak nem lenne munkájuk.

Ami a betegség megelőzésére szolgáló készítmények azok nincsenek TB támogatás alatt, nem véletlenül.

Épp ezért rábízzák az emberekre, hoyg megveszik drgágábban, vagy elhiszik a népbutító hozzá nem rtő marketingeseknek, hogy az aszpartam és a többi kémiai elem nem káros.

Legközelebb az lesz, hogy kifejezetten egészséges.

2008. jan. 16. 21:38

Kedves KMOLLI és társaai!

Kispolgárok vagytok! Fogalmatok nincs semmiről!Valószínűleg ti is rákban vagy szívinfarktusban fogtok meghalni mint a "magyarság" igen nagy hányada!

Halálra van a magyar ítélve! És hogy kik ítélték halálra? Kapcspld be a tévét,csak őket látod,mindenhol ők vannak hatalmon!Lassan befészkelték magukat minden hatalmi pozicióba.Olyanok,mint egy halálos kór,amit csak végsö stadiumban észlelsz! Bosszút állnak,de nem csak a magyaron...

A kiválasztottak!

37. bat
2007. dec. 21. 23:22

Csak és kizárólag azért regiztráltam, hogy e témához hozzászóljak. A cikk azon mondata, hogy a fenilalanin meg az aszparaginsav mérgezőek, kiverte nálam a biztosítékot.

Gyerekek!

Ezek aminosavak, könyörgöm! A fehérjék építőkövei! Nemhogy mérgezőek, hanem nélkülük nincs élet...

36. kmolli (válaszként erre: 35. - Ddr)
2007. nov. 15. 15:06

Kedves ddr! Bár nem hinném, hogy bárki olvassa még a fórumot, de kényszert érzek, hogy reagáljak. A halálfélelmet keltő cikknek azonnal elhiszed, hogy az aszpartamból lebomlott vegyületek mérgezőek a szervezet számára, de a logikusan megfogalmazott levezetését egy egyetemistának még véletlenül sem fontolod meg. Hát pontosan ezért írják rá élelmiszerekre, hogy No Aspartam, mert tudják, hogy azok, akiket be lehetett ijesztein az aszpartamot lejárató kampánnyal ezt fogják venni és nem az aszpartamosat. Ügyes fogás mindenesetre...


Mindenki félti az egészségét, de ahogy deenise is írta, senki sem képes utánanézni, hogy valóban mit is okoz az aszpartam!


Én hallottam egy előadást a Mindenttudás Egyetemén, egy professzőr nő tartotta (akit érdekel, leírom ki és melyik előadás volt ez) és igencsak szépen elmagyarázta, hogy MIÉRT nem okoznak bajt ezek az E-k, többet között az aszpartam sem. Aki ennyire betojt az ilyen rémhírektől, legalább ezt olvassa vagy halgassa meg, úgy tudom, letölthetőek a netről ezek az előadások.

35. ddr
2007. júl. 23. 22:06

Kedves deenise, egyél sok aszpartámot, aceszulfám-K -t meg amit akarsz.

Laboratóriumi körülmények között előállított műanyag.Édesítőszerek között is van nagy különbség, ha valaki cukorbeteg-beteg, muszály-hát használja, én biztos nem fogom ezt a szemetet belerakni a kávémba, és másban sem iszom meg.

Mások is járnak egyetemre ebben az országban.

Azzal nem történik jogsértés, ha valaki felhívja a figyelmet a lehetséges kockázatokra, vagy elmondja amit ő gondol.

Egyre több termékre írják rá-No aspartam!Nem véletelenül.Nem a cukorbetegek zabálják kétpofára a Canderel-t, hanem a fogyni vágyó megtévesztett tömeg.

2007. máj. 15. 23:09

valaki közületek utána nézet annak h mi az aszpartám?ha bekerül a szervezetbe mi történik vele, vagy inkább lehisztek mindent amit írnak vagy mondanak róla????szerintem nem vagytok tisztában a fogalmakkal sem, mert vannak a cukorhelyettesítők és a mesterséges édesítőszerek.

az előbbit cukorbetegek használják akiknek nem kell fogyniuk vagy nem akarnak,pl:szorbit, fruktóz, mannit ezek mind cukrok vagy cukoralkoholok-emelik az inzulinszintet de nem olyan nagymértékben mint a szőlőcukor!

A mesterséges édesítők/szacharin,aceszulfám-K,Na-ciklamát,aszpartám/nem, vagy elenyésző mennyiségben tartalmaznak energiát, nem emelik a vércukorszintet,ezeket használják azok a cukorbetegek akiknek fogyni is kell!

Az aszpartám kémiai anyag - melyek rengeteg más élelmiszerben is megtalálhatók - a szervezet általános anyagcseréjében természetes úton, maradéktalanul lebomlanak. A bélben található dipeptidázok és észterázok hatását követően az aszpartámból felszabadul az aszparaginsav (40 súly%), a fenilalanin (50 súly%) és metilalkohol (10 súly%). Ezen vegyületek mindegyike részt vesznek a szervezet általános anyagcseréjében.

Az aszpartám tehát a szervezetben aszparaginsavra, fenilalaninra és metil alkoholra (metanol) bomlik.

Az aszparaginsav a természetben előforduló aminosav, minden fehérje építőköve. Az aszparaginsav ún. nem esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a táplálékban való jelenléte nem létfontosságú, mert az emberi szervezet a táplálékból is elő tudja állítani. A biokémiai, élettani folyamatok nagy részében tölt be elengedhetetlen szerepet.

A fenilalanin esszenciális (azaz létfontosságú) aminosav, azaz mivel a szervezet nem képes előállítani, a táplálékkal kell bevinni a szükséges mennyiséget. Az idegrendszer működésében van igen fontos szerepe.

egy adag tejben 8-szor több fenilalanin, és 13-szor több aszparaginsav van ,mint egy azonos adag, 100%-osan aszpartámmal édesített üdítőitalban !

egyenlőre ennyi jutott eszembe jah és ezt egy magyar egyetemen tanuljuk , tanítják!!!

33. rozsa3 (válaszként erre: 29. - Solyo)
2006. júl. 25. 21:57

Ezt én is olvastam, és anno megkaptam azokat a köremilkéket is az aszpartamról és utánna betegesen zéztem mindent amit ettünk (majdnem mindenbe volt!), és rémüldöztem.

Hajlamos vagyok hinni azon kutatóknak akik azt mondják valamilyen érdekből röppentik fel ezeket a híreket.

2006. jún. 9. 15:21
Szerintem is nagyon káros az aszpartam, magamon megtapsztalhattam, azóta nagy ívben kerülöm, csak nagy ritkán csábulok el egy pohár light colára.
31. bea533
2006. jún. 9. 14:45
mi süssint használunk az a legjóbb
30. 'szti (válaszként erre: 29. - Solyo)
2006. máj. 5. 09:27

[link]

Ezen a linken van kb. a ami a tv-ben volt. Én továbbra se tartom jónak...

29. Solyo
2006. máj. 5. 09:19
Sziasztok! Tegnap este a TV-ben éppen erről a cikkről volt szó és azt mondták, nem igazak az aszpartamról szóló rémhírek. Én a magam részéről nem tudom kinek higgyek.
28. zse pi
2006. ápr. 6. 11:47
Kerestem sok helyen, de nem találtam, hogy pl hol lehet beszerezni xilitet, vagy sztíviát? Egyátalán lehet nálunk ilyet kapni?
27. 'szti (válaszként erre: 26. - Emagdi)
2006. ápr. 6. 09:33

Na igen. Itt jön az, hogy el kell dönteni mit használsz. Esetleg cukrot, csak fokozatosan kevesebbet, vagy mézet, vagy vmilyen édesítőt.

Szerintem mindnek megvan a maga kockázata.

26. emagdi (válaszként erre: 25. - 'szti)
2006. ápr. 5. 22:35

igen, én is vettem sztíviát. valóban édes, bár azért nyilván kicsit más íze van mint a cukornak.


viszont: amit a boltban veszel abban nem tudod kicserélni az összetevőket. valamilyen szinten ki van szolgáltatva az ember az élelmiszeriparnak, mert a legtöbb embernek nincs annyi ideje, hogy mindent saját maga állítson elő.

25. 'szti
2006. ápr. 5. 19:13

Ha mindenáron édesítõszert kíván használni, akkor használjon természetes úton elõállított stevia-t (magyarul sztívia). Ez a növény Paraguayból és Brazíliából származik, leveleibõl készült csipetnyi örlemény egy teáskanálnyi cukrot képes helyettesíteni. Vagy használjon Xylitol-t (magyarosítva Xilit), ami szintén egy természetes és teljesen biztonságos édesítõszer, nyírfakéregbõl készül, de számos gyümölcsben is megtalálható. Ugyanolyan édes mint a cukor és nincs semmilyen mellékíze. A xylitol nemcsak hatásosan helyettesíti az édesítõszereket, de jótékony hatást fejt ki a fogakra és a fogínyre. Lassabban szívódik fel, alig befolyásolja az inzulin-szintet és ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. 40%-al kevesebb kalória is van benne mint a cukorban. Stabilizálja a hormon-szinteket és alapvetõen jótékony hatással bír az egészségre. Észak-Európában már régóta használják, újabban Japánban és az USA-ban is nagyon terjed a használata.


Ezekről már itt is volt szó vmelyik fórumban,akit érdekel kulcsszóval kereshető.

24. veronitas (válaszként erre: 22. - Veronitas)
2006. ápr. 5. 17:21

Ezt találtam még róla:


"E-952

Ciklaminsav és ciklamátok (nátrium-, kálium­, kalciumsó)

Szerep: Ízfokozók, Édesítőszerek


Hatás: nagy mennyiségben karcinogén


Mesterséges édesítőszer, az USA-ban tiltott. Szacharinnal keverve van forgalomban. A ciklamát bekerülhet a méhlepénybe és az anyatejbe. A bélflóra ciklohexil-aminná alakítja át, ami - az állatkísérletek szerint - károsítja a herét és a spermiumokat. Az állatkísérletek - nagy adagokban történő alkalmazás esetén - hólyagdaganatot jeleztek."


NO COMMENT

2006. ápr. 5. 17:16
És még valami: mi van akkor, ha ezt az egészet a szacharin alapú édesítőt/édesítőket gyártó cég vagy cégek találták ki? Mert megakarják kaparintani a piacot? Emlékeim szerint nem is olyan régen, a szacharin is közellenség volt. Most meg csak az a jó? Hogy is van ez?
22. veronitas (válaszként erre: 20. - Kekx)
2006. ápr. 5. 17:14
ciklamátok
21. molntak (válaszként erre: 17. - 'szti)
2006. ápr. 5. 17:09

na jó, de honnan tudjam mennyit zabálok be ebből a cuccból, ha nincs feltüntetve a kólás üvegen?

Bébiétel nem tartalmazhat mest. édesítőt, sőt 2 éves korig megtiltotta a védőnő, hogy bármi olyat adjak neki amibe teszek.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook