Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Slambuc zellerzöldel, bográcsban recept

Slambuc zellerzöldel, bográcsban recept

Elkészítési idő 150 perc

A Slambuc zellerzöldel, bográcsban hozzávalói:
1 csomag szabó gallér tészta, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 2 nagyobb szem, érett paradicsom, 2 szál zellerzöld (a zellerzöld petrezselyemzölddel is helyettesíthető), só.


A Slambuc zellerzöldel, bográcsban elkészítési módja:
A bográcsba szórva kisütjük az apróra vágott szalonnát. Ha a zsírja kisült, megpirítjuk benne az apró kockákra vágott vágott vöröshagymákat, majd hozzáadjuk és benne megdinszteljük a meghámozott és felszeletelt paradicsomokat is. Ezután beleszórjuk a kisebb kockákra vágott burgonyákat, amit jól átforgatunk a hagymás, paradicsomos masszában és ha kissé átüvegesedtek, akkor az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor megsózzuk és a száras zellerzöldet is belerakjuk. Ha a burgonyák majdnem készre főttek, akkor a zellerzöldet kivesszük. Most hozzáadjuk a tésztát és addig főzzük, amíg a készre főzés után pirulni kezd. Akkor jó, ha a lé teljesen elpárolog és a tészta teljesen lepirul. Ha valaki szaftosan szereti, az hagyjon rajta egy kevés levet. Melegítve is nagyon finom. Savanyúság illik hozzá.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , febr. 1. 16:56

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook