Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött gombafejek recept

Töltött gombafejek recept

Elkészítési idő 75 perc

A Töltött gombafejek hozzávalói:
12-18 db nagy kalapú csiperkegomba
25 dkg natúr krémsajt
1 közepes fej vöröshagyma apró kockára vágva
3 duci gerezd fokhagyma

őrölt fehér bors
10 dkg füstölt sonkaszelet apró kockákra vágva
őrölt parmezánsajt.


A Töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombák tönkjét kitörjük, a kalapokat megtisztítjuk és folyó víz alatt megmossuk, majd papirtörlőn megszárítjuk. Egy nagyobb, olívaolajjal kikent hőálló tálba rakjuk az előkészített gombafejet üreges részükkel felfelé. Külön keverőtálban a kémsajtot összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagyma gerezdekkel és ízlés szerint sóval, valamint őrölt fehér borssal. A gombafejeket a töltelékkel megtöltjük, majd mindegyik gombafejre egy evőkanálnyi apró sonkakockát teszünk és a végén megszórjuk parmezánsajttal. Előmelegített 180 fokos sütőbe tolva kb 20 perc alatt készre sütjük és tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook