Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Burgonya hajó recept

Burgonya hajó recept

A Burgonya hajó hozzávalói:
4nagyobb burgonya
40 dkg darált sertéshús
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
2 dl tejföl
10 dkg trapista sajt
1 csomó petrezselyemzöld
só és õrölt bors


A Burgonya hajó elkészítési módja:


A burgonyát héjában, egészben megfõzzük. (Ügyeljünk arra, hogy ne fõjjön szét.) Közben az apró kockákra vágott szalonnát felolvasztjuk, lepirítjuk benne a vöröshagymát és a kis kockákra vágott gombát. Sóval, borssal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Beletesszük a darált húst, a zöldborsót és az egészet puhára pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk. Ha a burgonya megfõtt, akkor lehúzzuk a héját, kettévágjuk hosszában, a belsejét óvatosan kikaparjuk, és a kikapart belsejét hozzákeverjük a húshoz. Betöltjük a burgonyákat, tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajttal meghintjük. Tepsibe tesszük és tálalás elõtt megsütjük. Nem kell sok sütés, adig kell sütni, amig a sajt ropogós nem lesz.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. jan. 13. 17:23
A burgonya hajó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook