Segítsetek! Kifolyik a pénz a kezemből! (beszélgetés)
A pénz beosztását is tanulni kell:)
Én mindig vezetek egy naplót. Bevétel, kiadás.
Minden évben csinálok egy táblázatot, függőlegesen a hónapok, vízszintesen a kötelező kiadások, egymás alá: Víz, villany, fűtés, közös költség, UPC, és így tovább. Mellé az összeg.Ezeket minden hónapban kiemelem a bevételből, mert ezek kiadások lesznek. Kiadás lesz még, ha venni szeretnék valamit( cipő, ruha stb.)Ami marad, abból mindig veszek olyan élelmiszereket, amik tovább elállnak(liszt, cukor, olaj, zsír,zöldségek, mosópor, öblítő stb.) A maradékból mindig eldugok valamennyit, még magam elől is, hogy ne legyen szem előtt, ez a "vésztartalék". Ami pedig nettó ott marad, azt elosztom a hónapból még hátralévő napokkal és kijön, hogy 1 napra mennyi marad.Ez már elég kevés szokott lenni, de nagyon kell igyekeznem, hogy a napi keretet ne lépjem túl. Ha egyik napon túllépem, a másik napokon be kell hoznom:) Figyelem az akciókat, ha megjelenik kupon (pl. Tesco)igyekszem beváltani. Ha csoda történik és a vésztartalék megmarad, akkor még spóroltam is:) De ez mostanában nemigen fordul elő. Hát, én így osztom be! Sok sikert!:)
:-)
ez se rossz
és van is benne valami: a cetli kicsit engem is stresszel, de főleg attól tudok megőrülni, hogy nálam van, nézem, haladok sorba, de mivel tolat nem hordok magamnál, meg macerás, nem tudom kihúzni, amit már megvettem, és felidegesítem ezen magam... hűha, most hogy ezt leírtam, ez elég szerencsétlenül hangzik :-O
de egyébként ha van lista, engem annyira bestresszel, hogy mindent megtaláljak, hogy kevésbé csábulok el a sajtpulttól. mivel fél órán át a fültisztítót vagy a mittoménmit keresem
a végére meg tök elfáradok, csak ki akarok menni :))
nekem is kezd már sok számjegyű lenni lassan, annyi mellékállást elvállalok, és egyelőre talán az megy, hogy a havi törlesztőt már nem feltétlenül az alapfizetésemből vonják majd le.
a másik, amit kigondoltam, egy ragacs a hűtőre (post it féle lapok vagy mi), amire ráírom, ha elfogy valami, és ha boltba megyek, csak ott a cetli, és akkor nem vásárolok fel összevissza mindent, hanem talán csak azt, ami kifogyott, ami kell
Miért csak a két véglet van?
Egyik sem jó. Én is indultam már üres hassal vásárolni, minden xart beledobáltam a kosárba. Teli hassal meg mész a sorok között, "ez sem kell, ez sem kell". :D
Egy szendvics a gallér mögé, vagy egy tányér kaja, így ideális elindulni. :)
Arra visszatérve,az h nincsenek munkahelyek ki hibája?Teremtenék én ha lenne lehetőségem.Férjem suli után fél évig nem talált,már mosogatói állásra is jelentkezett,kértek gyakorlatot,mondta h otthon 2 éve ő mosogat,nem volt elég:)
Több ismerősöm jár ebben a cipőben h hiába vállalnának el bármit,nem találnak...egyre többen mennek külföldre dolgozni.Ez kinek a hibája?Nem hiszem h minden személy tehet a sorsáról.
Persze engem se úgy neveltek,h az a legfontosabb,csak én kezdem egyre inkább úgy érezni,akinek pénze van mindene van..mindent megengedhet magának.Én pl nagyon szeretnék már kisbabát,de várok,mert nem alkalmas az anyagi helyzetem.Szeretnék minél többet utazni,kultúrákat megismerni,gyönyörködni más tájakban,de ez is pénzkérdés.Vegyük a sportot,kipróbálnám a síelést,az sem 2 fillér,vagy a gokart,vagy bármi.Kevés olyan dolog van manapság amihez nem kell pénz.És sose elég belőle.
Nem akarok telhetetlen lenni,nincs igazán okom panaszra,mert jobban állok,mint te 2 gyerekkel,és felnézek rád,h tudod csinálni,viszed a dolgokat..de egyszerűen kibuktam,nekem szükségem van biztonságra,tervekre,de jelen helyzetben minden bizonytalan,és nem tudjuk mi lesz másnap.Egyre több fiatal depressziós,hiába tanulnak a főiskolán nem tudnak elhelyezkedni,önbizalom hiányos,savanyú felnőttként kezdjük élni az életünket.Jah s nem látjuk az értelmét,ez a legbosszantóbb,h dolgozunk dolgozunk,de miért?Mert a célunk nagyon elérhetetlennek tűnik,egy lakás,aztán gyerek.Örülünk ha a csekkek kifizetése után,tudunk kaját venni.Ne azért dolgozunk h fizessük csak,élményeket szeretnénk,elkölteni amiért megdolgozunk,de nem a kötelező dolgokra.
Na látod, én meg ezt unom. Annyira könnyű hibáztatni a kormányt, a pártokat, a válságot, csak nehogy egyszer is felelősséget vállaljunk a saját életünkért. Pedig valahol mindenki a saját szerencséjének kovácsa!
Kérlek ezt ne vedd személyed elleni támadásnak, általánosságban írtam!
Én sosem használtam a kis kockás füzetet.
Skót vér folyik az ereimben, minden szempontból. A párom a falra mászik attól, hogy mindig az árakat bogarászom, és telepakolom a bevásárlókocsit sárga és zöld cimkés cuccokkal. Bár megengedhetnénk magunknak hogy ne fillérezzek mindenen, de ha kitűztük magunk elé, hogy házunk lesz, akkor házunk lesz, mégha kenyéren és vizen kell is élni. Én ilyen vagyok. :)
Én azért igyekszem a gyerekeimet úgy nevelni, hogy ne csak a pénz befolyásolja az életüket. Göethének van egy mondása: Két dolgot kell adni a gyermekeinknek; gyökereket, és szárnyakat.
Remélem, hogy mindkettőt meg tudom nekik adni.
Liszt,cukor,olaj,kávé,tea,papíráru,mert ott olcsóbb,fűszerféleségek,tészta rizs,
margarin,mosószer mosogatószer,öblítő,stb
Már hó közben írom össze mi az ami elfogyott,mit kell vennem,és aztán attól nagy ritkán térek csak el.Max 1-1 kg-os virsli,párizsi,vagy ha valami olyan akciós van ami belefér,és szükséges!A többi marad itthonra,a tejet hozzák hetente 2 x,aztán kenyér piac,és ha kell hús!
További ajánlott fórumok:
- Kinek mi a véleménye Apple laptopokról, MacBook.stb? Megéri az árát, vagy annyi pénzért jobbat is lehet kapni? Segítsetek!
- Hogyan tudassam egy orvossal, hogy nekem nincsen pénzem magánúton eljárogatni hozzá? Kérlek segitsetek.
- Minden éjszaka folyamatosan el van zsibbadva a bal karom és egész reggel olyan gyenge hogy minden kiesik a kezemből, mitől lehet ez?
- Aktus után minden kifolyik! Így még lehet baba?
- Valahol kifolyik a víz a mosógépemből, minden eláztatott. Mit tegyek?
- A gyulladástól kifakadt fülből milyen a váladék(hogy néz ki) ami kifolyik?